بی ثباتی ارمغان غرب برای لیبی

یکسال پس از مرگ معمر قذافی دیکتاتوری که به مدت 42 سال بر لیبی حکمرانی کرد اوضاع این کشور همچنان بی ثبات است.

خبرگزاری شبستان،به نظر می رسد که حوادث این کشور شمال آفریقا تمامی ندارد زیرا در حالی که موضوع حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی هنوز بحث داغ محافل بین المللی است درگیری ها در بنی ولید نیز ابعاد تازه ای پیدا کرده است.
موضوع از زمانی آغاز شد که جمعه عمران عامل دستگیری معمر قذافی به بنی ولید برده می شود و پس از آزار و اذیت و شکنجه فراوان باتلاشهای محمدالمقریف رئیس کنگره ملی لیبی از بند رها و به پاریس برای مداوا فرستاده می شود اما در آنجا می میرد این اقدام سبب می شود که مقامات جدید لیبی انتقام از بنی ولید را در سرلوحه کار خود قرار دهند.
به دنبال آن ارتش ملی لیبی و شبه نظامیان مصراته ای که کینه ای دیرینه از بنی ولیدی ها داشته اند به این شهر حمله می کنند و آن را زیر آتش می گیرند.
در سالروز مرگ قذافی مقامات لیبی از دستگیری و کشته شدن خمیس قذافی فرزند معمر قذافی سخن می گویند و اینکه موسی ابراهیم سخنگوی قذافی را دستگیر کرده اند. این درحالی است که قبلا در درگیری ها یکسال قبل از کشته شدن خمیس خبر داده شده بود.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه القدس العربی درباره سیر تحولات لیبی، درگیری های بنی ولید و دیگر مناطق این کشور آورده است: تعداد افرادی که در درگیری های لیبی کشته و زخمی می شوند رو به افزایش است اما شبکه های خبری توجهی چندانی به آن نشان نمی دهند.
وی می نویسد: از دیدگاه شبه نظامیان و مقامات جدید لیبی تا هنگامی که بنی ولید طرفدار معمر قذافی است نباید هیچ خانه ای در آن پابرجا بماند و درختی استوار در آن باشد. شهر تاگوراء که نزدیک به سی هزار لیبیایی در آن زندگی می کردند به شهر اشباح تبدیل شده است و ساکنان آن حق بازگشت به آن را ندارند.بیشتر آنها به سبب رنگ پوست و ریشه آفریقایی شان در زندانهای مخفی شبه نظامیان به سر می برند.
عطوان بیان کرد: جنگ تمام شده است و نفت به اندازه کافی به پالایشگاهها غرب سرازیر شده است.دیگر خبری از ناوهای جنگی ناتو نیست و شورای امنیت دیگر نشست اضطراری برگزار نمی کند.
وی می نویسد: اهالی لیبی بر اساس معیارهای حقوق بشر غربی انسان نیستند و شهروند درجه دهم محسوب می شوند.آنها از دیدگاه غرب هیچ حقی ندارند.
دیگر از خبرنگاران شبکه های عربی و خارجی با کلاه خودهای ویژه و جلیقه ضد گلوله خبری نیست.مطابق ادعای غرب باید با سرنگونی طاغوت امنیت و ثبات به لیبی باز می گشت و دموکراسی برقرار می شد ولی آیا چنین موضوعی رخ داده است؟
اتحادیه عرب که به ابزاری در دست وزارت خارجه آمریکا مبدل شده است در قبال لیبی واکنشی نشان نمی دهد و نبیل العربی دبیر کل این اتحادیه گویا به گزارشهای سازمان های حقوق بشری از جمله دیده بان حقوق بشر توجهی ندارد.
عطوان می نویسد: همانند کودن ها با ما برخورد می کنند و ازحضور خمیس قذافی فرزند معمر قذافی و نیز موسی ابراهیم سخنگوی رژیم سابق در بنی ولید صحبت به عمل می آید اما آنها به خوبی می دانند که خمیس قذافی یکسال قبل کشته شده است و موسی ابراهیم هم اکنون در یکی از کشورهای اروپایی است.
وی بیان کرد: رژیمی که خود را منتخب می داند در روز روشن دروغ می گوید و اعراب را گوسفندی فرض می کند که باید همه اکاذیب آنها را باور کنند.
عطوان می افزاید: لیبی یکسال پس از مرگ معمر قذافی آنچه که بسیاری از مردم لیبی انتظار آن را داشتند نیست و این بسیار دردناک است.

 

کد خبر 186167

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha