به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، دکتر حسن گیوریانََ، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در بیان انتقاد از ایستایی در برنامههای درسی دروس دانشگاهی و لزوم پویایی در شکل و محتوای برنامههای درسی گفت: بزرگ ترین ایراد وارد به سیستم آموزش عالی ما این است که تحرک مبتنی بر زمان در حوزه تدوین دروس دانشگاهی نداریم و در حوزه برنامهریزی درسی منفعلانه برخورد کردهایم.
به گفته این مقام مسئول در گذشته برای ایجاد تغییر در برنامههای درسی بیشتر تاکید بر پیشنهادهای شخصی اساتید و یا گروه های آموزشی بوده به گونهای که تجارب اساتید در دوران تدریس مورد توجه بود.
وی افزود: بسیاری از اساتید دانشگاه ها معتقدند اغلب سرفصلهای دروس دانشگاهی قدیمی هستند. با نگاه روبه جلو و علمی و کارآمد میتوان در سرفصل دروس بازنگری کرد و این بازنگری میبایست مبتنی بر نیاز زمان باشد.
این مقام مسئول در بر لزوم آموزشهای کوتاه مدت در کنار سایر فعالیتهای دانشگاهی اساتید تاکید کرد و گفت: استفاده از تجارب و علم اساتید به عنوان یک عنصر مثبت در تغییرات ضروری به نظر میرسد و با این نگاه میتوان هم از تجارب اساتید استفاده کرد و هم در منابع و امکانات صرفه جویی نمود.
دکتر گیوریان در پایان با تأکید بر لزوم تشکیل شورای برنامهریزی درسی در واحدهای دانشگاهی گفت: سازمان مرکزی برای تحقق اهداف ترسیم شده در بازنگری در سرفصلهای دروس جدی است و برای نیل به این هدف به جد به دنبال، تشکیل شورای برنامهریزی درسی در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور، شناسایی توانمندی های واحدهای دانشگاهی در حوزههای مورد نیاز، شناسایی اعضای هیات علمی توانمند و طراحی و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی کوتاه مدت است.
در ادامه دکتر جاهد، معاون دفتر مطالعات و برنامهریزی آموزشی گردش کار تدوین برنامههای درسی جدید، گردش کار بازنگری برنامههای درسی موجود و همچنین گردش کار تدوین سرفصلهای دورههای آموزشی کوتاه مدت را تشریح کرد.
وی ضمن تأکید بر آمادگی دفتر مطالعات برای پاسخگویی به سوالات معاونان آموزشی، مدیران گروهها و سایر اعضای هیأت علمی در ارتباط با تدوین و بازنگری برنامههای درسی اظهار کردند که آییننامه و دستورالعملهای اجرایی تدوین و بازنگری برنامههای درسی و همچنین جزوة آموزشی راهنمای انجام این کار در اختیار معاونان آموزشی قرار خواهد گرفت و از آنها تقاضا میشود پیشنهادهای سازنده خود را در ارتباط با اصلاح آییننامه و دستورالعملهای اجرایی هر سه بخش (تدوین، بازنگری و دورههای کوتاه مدت تخصصی) اعلام دارند.
همچنین دکتر جاهد ذکر کرد که منظور از دورههای آموزشی کوتاه مدت تخصصی دورههای دایر مرتبط با آموزش نیروی انسانی دانشگاه آزاد نیست بلکه تمامی دورههای تخصصی غیر رسمی است که به منظور بهبود مستمر دانش، نگرش و مهارت های نیروی انسانی تمامی سازمان و نهادهای بیرون از دانشگاه قابل طراحی و اجراست، بنابراین شناسایی نیازهای آموزشی بخش های تولیدی و خدماتی در این زمنیه امر مهمی است. ایشان اضافه کردند که تعاملات خوبی بین دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم و دانشگاه آزاد برای پیشبرد بهینه فرایندهای برنامهریزی درسی برقرار شده است.
نعیمی، رئیس گروه مطالعات و توسعة آموزشی دفتر مذکور، وبگاه راه اندازی شده برای پیشنهاد دورههای آموزشی کوتاه مدت تخصصی را معرفی کردند و اظهار داشتند که این وبگاه از اوایل هفته بعد آماده دریافت سرفصل و برنامة آموزشی طراحی شده دورههای کوتاه مدت است و در این وبگاه دورههای مصوب و دورههای در دست ارزیابی نهایی قابل مشاهده خواهد بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان نیز با محوریت قرار دادن معاونتهای آموزشی در دانشگاه ها گفت: حرکت معاونان آموزشی نماد حرکت و پویایی در سایر بخشهای دانشگاه هاست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، ارتقای کیفیت آموزشی در دهه سوم مورد توجه قرار گفته است و دانشگاه آزاد اسلامی توانسته در این عرصه به خوبی به درخشد و در دهه چهارم برای تحقق اهداف رقابت در عرصه بین المللی نیاز به تلاش بیشتری وجود دارد.
دکتر پرتوی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به عملکرد 30 ساله اش در عرصه آموزش عالی ثابت کرده است میتواند به اهداف ترسیم شده دست پیداکند.
پایان پیام/
نظر شما