لاریجانی به تشریح نظرات خود درباره فتنه 88 پرداخت

رییس مجلس در جمع دانشجویان علم و صنعت در پاسخ دانشجویی که خواستار بیان نظرات وی در خصوص فتنه 88 شد به تشریح نظرات و دیدگاه های خود در این زمینه پرداخت.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه حضور خود در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت که امروز ظهر دوشنبه یک آبان صورت گرفت در پاسخ به سوال دانشجویی که پرسید آیا برای عوض‌کردن فرهنگ داخلی مجلس که بسیار فرهنگ بدی است و گاهی نماینده‌ها حتی به یکدیگر فحش می‌دهند کاری در مجلس انجام داده‌اید یا نه، گفت: فرهنگ داخلی مجلس نکات مثبت زیادی داشته است گرچه اشکالات و ایراداتی نیز بوده است اما در حال حاضر تعداد زیادی از نمایندگان در مجلس حضور می‌یابند و شاید مواقعی که نماینده‌ای از دولت حضور بیابد نماینده‌ها دور آن جمع می‌شوند که ما مدام به آنها تذکر دهیم و این‌گونه نیست که بگوییم این فرهنگ، فرهنگ بدی است.

وی در پاسخ به سوال دیگر این دانشجو که پرسید چرا کمیسیون فرهنگی مجلس کار مهمی را انجام نمی‌دهد، گفت: کمیسیون فرهنگی افراد برجسته‌ای هستند و کارهای جنبی مهمی در این کمیسیون انجام می‌گیرد حتی من با حجت‌الاسلام آقاتهرانی که ریاست این کمیسیون را بر عهده دارد، صحبت کرده‌ام وی تأکید کرد که کارهای دیگر خود را تا حدودی کم کرده است که به کارهای کمیسیون و اولویت‌های این کمیسیون بپردازد.

لاریجانی در پاسخ به انتقاد این دانشجو که گفت چرا در ابتدای صحبت‌تان در مورد امور فرهنگی کشور صحبت نکردید، گفت: بحث فرهنگی یک امر زیربنایی است و تغییرات رفتاری ما در حوزه اقتصاد و سیاست نیز به این حوزه ربط دارد اما آسیب‌هایی در این زمینه وجود دارد و در بعدهای مختلف متفاوت است.

وی اضافه کرد: ممکن است کار حوزه فرهنگ در رسانه‌های همگانی یک‌گونه باشد و در رسانه‌های دیگر به گونه‌ای دیگر اما در این زمینه کار عمیق زیربنایی لازم است یعنی وقتی ما در رابطه با فرهنگ صحبت می‌کنیم باید این موضوع شمول داشته باشد.

در این هنگام یکی از دانشجویان دانشگاه با حضور در جایگاه خطاب به لاریجانی گفت: یک پرسش چهار گزینه‌ای از خدمت شما دارم که انتظار دارم به عنوان رییس قوه قانون‌گذاری در حوزه قانون به آن پاسخ بگویید.

وی گزینه‌های خود را این‌گونه مطرح کرد: 1- اعلام پیروزی انتخابات قبل از ساعت 11 روز انتخابات 2- ادعای پیروزی قطعی از جانب یکی از نامزدها تنها بیش از گذشت یک ساعت از انتخابات 3- تبریک گفتن یکی از شخصیت‌های وزین و آشنا به قانون به مدعی گزینه شماره دو 4- هیچ‌کدام از موارد فوق به انضمام اشتباه فاحش نسبت به آنچه برخی خواص در انتخابات 88 مرتکب شده‌اند.

این دانشجو پس از پرسش چهار گزینه‌ای خود به لاریجانی گفت: خواهش می‌کنم نظرات خود را در خصوص فتنه 88 بیان کنید و ما را از آن آگاه کنید.

لاریجانی در پاسخ به این دانشجو گفت: یک‌سری سوالات برخی افراد در جامعه به وجود آورده‌اند که من فکر می‌کنم به خیلی از آنها پاسخ داده‌ام و ممکن است اگر دوباره به آن بپردازم وقت جلسه را بگیرد.

وی با بیان اینکه برخی در کشور کمپاژ این کار می‌کنند و نمی‌دانم چه نفعی از این کار می‌برند، گفت: از این گزینه‌ها معلوم بود که شما چه می‌خواهید بگویید، تبریک گفتن یکی از شخصیت‌های وزین به مدعی گزینه شماره دو منظورتان من بودم که البته این حرف را چند بار هم گفته‌ام که این موضوع دروغ است و نمی‌دانم چرا برخی اصرار دارند آن را به من بچسبانند.

وی ادامه داد: با توجه به سابقه خود در جمهوری اسلامی مختصر عقلی هم داریم که چنین وعده‌هایی به کسی ندهیم.

لاریجانی خاطرنشان کرد: در فتنه 88 برخی می‌خواستند آتش را شعله‌ورتر کنند و من تصورم این بود این موضوع را ما باید حل کنیم، درست است برخی می‌گویند لاریجانی در تلویزیون حق را به عده‌ای داده است، بله آن روزی بود که از صبح تا عصر 20 تا 30 نفر در میدان انقلاب کشته شده بودند و من به عنوان وظیفه شرعی و ملی‌ام در این زمینه در تلویزیون روشنگری کرده‌ام تا کمی شعله‌ها را خاموش کنم. همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب قبل از انتخابات راه صحیح را برای نامزدها مشخص کردند و اگر عده‌ای گوش ندادند باید جلوی آنها گرفته می‌شد.

وی اضافه کرد: همان موقع آقای کروبی مسایلی را در مورد تجاوز در کهریزک مطرح کرد که من به وی گفتم این موضوع درست نیست و البته بعد از آن در بررسی از کهریزک شاید اشتباهاتی رخ داد که ما گزارش آن را نیز خدمت مقام معظم رهبری ارایه کردیم.

وی با بیان اینکه انتخابات برای جمهوری اسلامی ایران یک نعمت است و ما نباید آن را تبدیل به نقمت کنیم، گفت: هر کسی که وارد انتخابات می‌شود باید به آن احترام بگذارد البته شاید اعتراضاتی باشد اما این اعتراض‌ها باید در مجرای قانونی صورت گیرد.

وی ادامه داد: البته برخی کارها مثل کتک‌زدن مردم در کوی سبحان یا آتش‌زدن ماشین‌ها درست نبود و ما باید در این زمینه اعتدال داشته باشیم که حقوق همه را رعایت کنیم. من به برخی که این ادبیات را به وجود آورده بودند و بیانیه صادر می‌کردند مدام تذکر می‌دادم که این آتش را شعله‌ور نکنید و اگر می‌خواهید مرا در جامعه از بین نرود باید رعایت کنید.

لاریجانی با بیان اینکه عده‌ای هیزم به این آتش می‌ریختند، تصریح کرد: داستان فتنه باید آرام می‌شد و باید آتش آن را خاموش می‌کردیم. عده‌ای معتقد به سخنرانی بودند ولی من احساسم این بود که باید فضا را آرام کرد و نه تنها در زمینه علنی بلکه به صورت پنهانی نیز در این زمینه کار کرد و آتش را آرام کرد.

وی با بیان اینکه این حرف که من به یکی از کاندیداها تبریک گفتم، درست نیست، گفت: از دیگر مسایلی که در مورد من مطرح می‌کنند دیدارم با حسنی مبارک است و می‌گویند شما به ملاقات وی رفته‌اید.

وی اضافه کرد: من چند بار هم گفته‌ام که هر وقت سفر خارج از کشور می‌خواهم بروم قبل از آن نظر مقام معظم رهبری را کسب می‌کنم که اگر ایشان پیغامی داشته باشند در این زمینه انجام دهم.

لاریجانی خاطرنشان کرد: در مورد سفر و حضور در بین‌المجالس نیز از وی سوال کردم، منتهی من گاهی حضوری سوالم را می‌پرسم و گاهی هم از طریق دفتر معظم له که آن روز به آقای حجازی این پیام را دادم و آقای حجازی به من گفت اگر ایشان تماسی نگرفتند یعنی اینکه نظرشان برای دیدار با حسنی مبارک موافق است و من فردای آن روز که برای حضور در اجلاس رفتم از ایشان جوابی نگرفتم که گویا آقای حجازی یادشان رفته است به معظم له بگویند حتی آقای حجازی بعدها در رسانه‌ها نیز این موضوع را که این مسئله یادشان رفته است، مطرح کردند.

وی ادامه داد: متاسفانه اینقدر سوال می‌کنید و مته به خشخاش می‌گذارید که آدم چیزهایی را که نباید بگوید و شاید به صلاح جامعه نباشد، مطرح کند.

وی از جمله دلایل خود برای دیدار با حسنی مبارک را این‌گونه بیان کرد و ادامه داد: من قبل از سفر با سیدحسن نصرالله ملاقاتی داشتم و وی به من گفت شما اگر با حسنی مبارک دیداری داشتید در مورد اینکه قرار است دو نفر از افراد حزب‌الله را در مصر اعدام کنند سوال بپرسید و بگویید که برای این دو نفر بامبول درست کرده‌اند.

وی ادامه داد: از دیگر مسایلی که من در دیدار با حسنی مبارک مطرح کردم بحث رفتن گذرگاه رفح بود که برخی صحبت کردند که این راه باز شود و من در دیدار با حسنی مبارک از وی این دو مسئله را جویا شدم که وی نیز گلایه‌هایی در این زمینه داشت ولی سپس پذیرفت که در این موضوع تجدیدنظر کند و در مورد بازشدن گذرگاه رفح نیز نظر موافق نداشت و این مسئله را نپذیرفت تا جایی که من به وی گفتم خودم هم آنجا می‌روم و می گفت نه آنجا بمباران می‌کنم و شهیدتان می‌کنم.

وی با بیان اینکه مگر به دنبال ارث پدرم بودم که می‌خواستم با حسنی مبارک ملاقات داشته باشم، گفت: الان نیز اگر این مسئله را مطرح کردم بدین دلیل بود که حسنی مبارک رفته است و این مسئله دیگر هزینه‌ای ندارد و مطمئن باشید در کشور هر کسی در سطوح بالا باید نظر مقام معظم رهبری را کسب کند.

رییس قوه مقننه یادآور شد: ما به دنبال کار خودمان هستیم و باید تأثیرگذاری خودمان را در صحنه بین‌الملل دنبال کنیم، نمونه آن دیدار آقای احمدی‌نژاد با نخست‌وزیر ترکیه بود که گرچه ما با ترکیه در مسئله سوریه اختلاف داریم اما باید مسایل خودمان را نیز دنبال کنیم.

لاریجانی ادامه داد: یادم هست با یکی از وزرای اروپایی که همجنس‌باز نیز بود ملاقاتی داشتم و در این ملاقات حرف‌هایمان را زدم، در واقع ما به دنبال منافع خودمان می‌رویم، اینکه این وزیر چه رفتاری داشته باشد به خودش برمی‌گردد.

لاریجانی در پایان با آرزوی موفقیت برای دانشجویان خطاب به آنان گفت: من افتخار می‌کنم نظر مقام معظم رهبری را در هر موضوعی کسب کنم و خود را مقید به آن می‌دانم.

پایان پیام/
 

کد خبر 186516

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha