انرژی هسته ای برای همه، سلاح هسته ای برای هیچ کس

سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان های بین المللی در نشست کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایشات هسته ای در وین، سلاح های هسته ای و آزمایش های آن را محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اصغر سلطانیه، سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان های بین المللی در نشست کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایشات هسته ای در وین، سلاح های هسته ای و آزمایش های آن را محکوم کرد. در این نشست سفیر و نماینده دائم کشورمان که در زمره نخستین سخنرانان قرار داشت با نقل بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در شانزدهیمن نشست سران غیرمتعهدها در تهران، سیاست هسته ای کشورمان را به وضوح ترسیم کرد.
سلطانیه به نقل از مقام معظم رهبری تاکید کرد که « سلاح های هسته ای نه امنیت را تامین می کند و نه قدرت سیاسی را تحکیم می بخشد، بلکه تهدیدی برای امنیت و قدرت سیاسی محسوب می شود.
وی همچنین به نقل از معظم له گفت: جمهوری اسلامی ایران استفاده از سلاح های هسته ای ، شیمیایی و نظائر آن را گناهی بزرگ و نابخشودنی می داند و در عین حال حق خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و تولید سوخت هسته ای را محفوظ می دارد. جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه به دنبال سلاح های هسته ای نبوده و نخواهد بود و در عین حال حق مردم خود را برای استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز تسلیم نخواهد کرد. شعار ما این است انرژی هسته ای برای همه و سلاح های هسته ای برای هیچ کس.»
سلطانیه ضمن محکوم کردن آزمایشات و سلاح های هسته ای اظهار داشت جای تاسف دارد که پس از گذشت سال ها از انعقاد معاهده منع سلاح های هسته ای و معاهده منع آزمایشات هسته ای ، پیشرفتی در خلع سلاح هسته ای انجام نشده است و همچنان شاهد هزینه های میلیون دلاری برای گسترش این سلاح ها و تولید انواع جدید آن می باشیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در طول مذاکرات معاهده منع جامع آزمایشات هسته ای و بعد از آن، همواره نقش فعالی را ایفا نموده است و به هنگام مذاکرات این معاهده تاکید داشت که معاهده مذکور بایستی به نحوی تدوین شود که راه بر هر گونه آزمایش هسته ای بسته شود ولی متاسفانه وضعیت فعلی معاهده به گونه ای هست که راه های فرار برای انجام آزمایشات هسته ای باز گذاشته شده است.
وی تاکید کرد: مذاکرات شیوه نامه راستی آزمایی این معاهده بایستی بدون تعجیل و با ایجاد زمینه سازی لازم و نیز با در نظر گرفتن ابعاد حقوقی و فنی و ملاحظات امنیتی کشورها صورت گیرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 186527

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha