به گزاش خبرگزاری شبستان از سمنان، بهرامعلی ظاهری گفت:پس از چند روز تلاش مستمر یگان حفاظت محیط زیست شهرستان دامغان، موفق به دستگیری صیادان پرندگان شکاری شدند.
وی با اشاره به اینکه ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست شهرستان دامغان در حین گشت و کنترل مناطق، پس از دیدن خودرویی با پلاک استان های جنوبی در یکی از روستاهای اطراف شهر دامغان به سه نفر از سرنشینان آن مشکوک شدند، اظهار داشت: پس از چندین روز تلاش و تعقیب متخلفان به محل اختفای آنان پی بردند و در بازرسی های به عمل آمده از محل اختفا و خودروی آنان چهار قطعه پرنده قمری و هفت قطعه کبوتر دست آموز و مقداری اداوات شکار پرندگان کشف و ضبط شد.
ظاهری افزود: متخلفین پس از انجام صورتجلسه و تکمیل پرونده به مقامات قضایی معرفی شدند.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، گفت: زنده گیری و فروش پرندگان شکاری به اعراب حاشیه خلیج فارس یکی از عوامل تهدید گونه های در معرض خطر انقراض پرندگان شکاری همچون بحری (Falco peregrinus) و بالابان (Falco cherrug) در کشور به شمار می رود.
وی تصریح کرد: این پرندگان که شباهت بسیاری به هم دارند از باشکوه ترین و زیباترین پرندگان شکاری کشور به شمار می روند و عمدتاً از پرندگان کوچک تر، جوندگان و خزندگان تغذیه می کنند.
به گفته ظاهری اعراب حاشیه خلیج فارس به دست آموز کردن این پرندگان برای شکار علاقه زیادی داشته و متاسفانه برخی از هموطنان این گنجینه های ارزشمند تنوع زیستی کشور را با روش های مختلفی زنده گیری و به فروش می رسانند.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان از همه هم استانی های عزیز تقاضا دارد در صورت مشاهده موارد مشکوکی نظیر عبور و مرور افراد غیر بومی به مناطق بیابانی و دشتی، حفر چاله ای در بیابان و نشستن در آن، نگهداری چند قطعه پرنده (عمدتا کبوتر، قمری و پرندگان شکاری کوچک) و دیده بانی و دوربین کشی در مناطق دشتی بلافاصله موضوع را به اولین مرکز محیط زیست گزارش دهند.
پایان پیام/
نظر شما