خبرگزاری شبستان،تحولات این روزهای عربستان سبب شده است که رسانه های غربی ناگزیر شوند گزارشهایی درباره آن بدهند. روزنامه انگلیسی ایندیپندنت انگلیس با اشاره به شهادت خالد اللباد از فعالان عربستانی نوشته است: مرگ خالد اللباد 26 ساله و چند نفر از خویشاوندان وی از سوی پلیس در بیست و ششم سپتامبر گذشته در شرق عربستان خشم مردم مناطق شرقی را به دنبال داشته است.
این روزنامه گزارش داد: پلیس، اللباد را خطری برای پلیس می داند اما طرفداران حقوق بشری عربستانی تنها گناه وی را شرکت در یک تظاهرات مسالمت آمیز و درخواست وی برای برابری در عربستان می دانند.
روزنامه غربی می نویسد: کشته شدن اللباد سبب گسترش نا آرامی ها در عربستان شده است.مقامات سعودی تظاهرات کنندگان را بازیچه ایران می دانند اما تظاهرات کنندگان آن را به شدت رد می کنند.
این روزنامه می نویسد: شیعیان عربستان از سوی مقامات سنی حاکم شهروند درجه دوم محسوب می شوند و ده درصد از جمعیت 28 میلیونی عربستان را تشکیل می دهند و در مناطق شرقی عربستان متمرکز هستند.
ایندیپندنت می نویسد: شیعیان خواستار برابری در فرصتهای شغلی، آزادی دینی و آزادی زندانیان سیاسی هستند. در عربستان تظاهرات مسالمت آمیز ممنوع است و درگیری میان پلیس و تظاهرات کنندگان نگرانی ملک عبدالله و خاندان حاکم را به دنبال داشته است.
این روزنامه به نقل از جعفر الشایب رئیس شورای شهر القطیف آورده است: حکومت به خوبی می داند که در این منطقه با مشکلات زیادی روبرو است.
منصور الترکی سخنگوی وزارت کشور عربستان تظاهرات کنندگان عربستانی را مرتبط با حزب الله لبنان دانسته بود موضوعی که خشم تظاهرات کنندگان را به دنبال داشته است.
ولید سلیس عضو مرکز حقوق بشری عدالت در القطیف درباره این اتهامات می گوید: اگر راست می گویند یک دلیل در زمینه وابستگی مخالفان عربستانی با خارج طرح کنند به طور حتم هیچ دلیلی وجود ندارد.
از سال گذشته تاکنون 723 نفر بازداشت شده اند که هنور 162 نفر در بازداشت به سر می برند که 61 نفر از آنها نیز نوجوان هستند.
محمد النمر پنجاه ساله که اخیرا یکی از بستگانش بازداشت شده است، می گوید: مسئولان امنیتی سعودی اتهامات دروغ می زنند و به طور مرتب دروغ می گویند.
کوین سولیوان گزارشگر این روزنامه انگلیسی در ادامه گزارش خود درباره منطقه العوامیه در شرق عربستان آورده است: العوامیه منطقه ای است که ساکنان آن از طریق صیادی و تجارت گذران زندگی می کنند. همه ساکنان آن باید از مراکز ایست بازرسی عبور کنند.
العوامیه شاهد حضور ادوات زرهی حکومت است و این منطقه شاهد نابرابری آشکار است.
این روزنامه می افزاید: ملک عبدالله در سال گذشته برای ممانعت از ورود انقلاب به عربستان یک بسته 130 میلیارد دلاری اختصاص داده بود.
سولیوان در ادامه می نویسد: شیعیان عربستان در مشاغل دولتی جایی ندارند و آنها خواستار آزادی عمل دینی هستند.
این روزنامه می افزاید: ابتسام اللباد سی ساله خواهر خالد اللباد می گوید: ما خواسته های مشروع داریم و آنها ما را تروریست توصیف می کنند.
وی افزود: آنها از حقیقت هراس دارند مقامات نمی خواهند که مردم اعتراض کنند آنها دوست دارند که مردم همانند چهارپایان باشند و مطیع آنها باشند.
از سوی دیگرروزنامه نیویورک تایمز آمریکا به نقل از فیصل عبدالله از وکلای سعودی آورده است: هم اکنون تویتر همانند پارلمان عربستان عمل می کند زیرا شامل طیفهای مختلف سیاسی می شود و در آن فرصت برای تبادل نظرات وجود دارد.
این روزنامه آمریکایی می نویسد: هر چند مقامات سعودی برای آرام کردن اوضاع داخلی عربستان اصلاحات محدودی انجام داده است اما سعودی ها در زمینه آزادی بیان کاری انجام نداده اند.
این در حالی است که برخی منابع عربی اعلام کردند: تعداد کاربران فعال شبکه تویتر 350 هزار نفر از مجموع سه میلیون کاربر را تشکیل می دهند و این سبب شده است که برخی تحلیلگران تحرکات عربستان را ویژه بدانند.
تظاهرات و خواسته های مشروع مردم عربستان سبب شده است که رسانه های غربی درگزارشهای خود ناگزیر شوند به بی عدالتی ها در حق مردم عربستان به ویژه ساکنان مناطق شرقی بپردازند.
کد خبر 188073
نظر شما