دکتر محمد حسین رجبی دوانی، از اساتید برجسته دانشگاه، در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به فرا رسیدن عید سعید غدیر خم، اظهار کرد: همه وظایفی که برای پیامبر(ص) متصور است به جز دریافت وحی، برای امام هم متصور است.
این استاد دانشگاه، هدایت جامعه را مهم ترین فلسفه امامت دانست و گفت: خداوند امام را قرار داده که ما را به سوی توحید و درستی هدایت کند.
این کارشناس تاریخ اسلام خاطرنشان کرد: امام سجاد(ع) در صلوات شعبانیه اهل بیت(ع) را به کشتی نجات در دریاهای طوفانی تشبیه می کند که هر کس به آن وارد شود، نجات پیدا کرده و هر کس از آن جا بماند غرق خواهد شد.
وی اضافه کرد: هر کس از امامت و ولایت جلو بیافتد، از دین خارج می شود و هر کس از آنها عقب بماند نابود می شود.
رجبی دوانی تاکید کرد: اگر بتوان مفهوم ولایت را دریافت، می توان با تمسک به آن سعادت دنیا و آخرت خود را رقم زد.
وی با اشاره به راهکارهای بهره گیری بهتر از ظرفیت ولایت در سعادتمندی جامعه بشری، اعلام کرد: متاسفانه جامعه بشری نسبت به جایگاه رفیع ولایت بی خبر و بی اعتقاد است.
این استاد دانشگاه، این بی اعتقادی و بی خبری را ناشی از عدم تبیین جایگاه ولایت در جوامع بشری دانست و گفت: مسلمانان به ویژه شیعیان وظیفه دارند جایگاه رفیع امامت و ولایت را خارج از اختلافات مذهبی که بین فرق اسلامی وجود دارد، تبیین کنند.
وی اذعان کرد: کشورهایی که در اثر بیداری اسلامی بر علیه حکومت های خودکامه قیام کردند، زحمت بسیاری کشیدند، اما نتوانستند آنچه را که به دنبال آن بودند به دست آورند.
این کارشناس تاریخ اسلام با بیان اینکه باید نعمت ولایت را به گونه ای تبلیغ و ترویج کنیم که مسلمانان بدانند رمز نجات تمسک به ولایت است، گفت: لازمه این امر آن است که از مشترکات بین مسلمانان مانند پیامبر اکرم(ص) و قرآن کریم استفاده کنیم.
وی یادآور شد: اگر کسی معتقد به پیامبر اکرم(ص) و قرآن کریم باشد باید بداند که پیامبر اکرم(ص) و قرآن کریم در روایات و آیات بسیاری مردم را به محبت نسبت به اهل بیت(س) و اطاعت از ولایت فراخوانده اند.
رجبی دوانی افزود: جوامع بشری بعد از شناخت اهل بیت(ع) برای رسیدن به سعادت واقعی به جای رجوع به کسانی که درباره شخصیت و جایگاه آنها غلو شده است به اهل بیت(ع) مراجعه می کنند.
وی همچنین گفت: کسانی که سابقه شرک و کفر داشته اند و زمانی جزو دشمنان اسلام بوده اند و به برکت اسلام، ایمان آورده اند نمی توانند در پیروی، هم شان و هم رتبه اهل بیت(ع) باشند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: باید این مفهوم تبیین شود که در مقام قیاس عقل حکم می کند انسان در مقام الگوبرداری از کسی الگو بردای کند که دوست و دشمن به الهی بودن او حکم می کنند.
پایان پیام/
نظر شما