محمد حامدی، معاون صنایع دستی استان کردستان به خبرنگار شبستان گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون هنرمندان صنایع دستی استان برای برخورداری از بیمه به تامین اجتماعی معرفی شده اند.
وی از معرفی بیش از 300 نفر از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی برای بهرهمندی از مزایای بیمه به سازمان تامین اجتماعی در 6 ماهه اول سال جاری خبر داد.
معاون صنایع دستی استان کردستان، تعداد آزمونهای برگزار شده برای بیمه هنرمندان را 3 دوره اعلام کرد و یادآور شد: این دورهها با همکاری سازمان فنی و حرفهای بر اساس تقویم زمانبندی برگزار شد.
حامدی، رشتههای این آزمونها را گلیم، منبت، زیور آلات سنتی، جاجیم بافی، کردی دوزی، معرق چوب، منجوق دوزی، کلاش، زیره کلاش، خراطی، سفال، نازک کاری، پولک دوزی، سوزندوزی و منبت معرق نام برد و افزود: برنامهریزی برای گسترش پوشش بیمههای هنرمندان از اولویتهای این معاونت است که مورد توجه و استقبال هنرمندان نیز قرار گرفته است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان همچنین گفت: بنای تاریخی منزل متوسل به عنوان مرکزی برای نگهداری گنجینه های صنایع دستی و نساجی و موج بافی استان کردستان تبدیل و معرفی می شود.
حامدی افزود: با ایجاد این مرکز هنرهای سنتی استان که به دست هنرمندان ساخته می شود حفظ و نگهداری خواهند شد و این کار موجب احیاء هنرهای سنتی استان می گردد و هنرمندان رشته های مختلف صنایع دستی در این مکان می توانند به صورت شبانه روزی فعالیت کرده و به هنر جویان آموزش دهند.
وی در ادامه به دریافت مهر اصالت صنایع دستی استان اشاره کرد و گفت: تعداد 10 محصول صنایع دستی استان مهر اصالت ملی و مرغوبیت کالارا دریافت نموده اند که شامل قاشق چوبی، جانماز و شالبافی، زیورآلات سنتی، قلمدان چوبی، گلیم بافی، جوراب بافی سنتی، پستک بافی و غیره است.
وی افزود: ضعف اصلی ما در بحث شناسایی صنایع دستی اطلاع رسانی ضعیف بوده که امیدواریم در سال جاری با اطلاع رسانی درست و قوی صنایع دستی استان و هنرمندان این رشته ها را بیشتر و بهتر معرفی کنیم.
وی به برگزاری کلاس های آموزشی برای هنرمندان اشاره کرد و گفت: با برگزاری این کلاس های آموزشی زمینه های لازم برای شناسایی و تقویت توانمندی های بالقوه هنرمندان و صنعتگران فراهم می شود.
حامدی در ادامه به آموزش شاغلان صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون تعداد 95 نفر از شاغلان صنایع دستی آموزش های لازم در خصوص صنایع دستی را دیده اند که این موجب ارتقاء مهارت و دانش فنی و تبلیغات برای صنایع دستی استان می شود.
پایان پیام/
نظر شما