به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا مرندی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس پژوهشگاه فرهنگ و هنر ارتباطات در نشست خبری سومین جشنواره پژوهشهای فرهنگی سال که صبح امروز چهارشنبه 20 بهمن در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات برگزار شد، به ارایه گزارشی از وضعیت پژوهشگاه پرداخت و گفت: پژوهشگاه فرهنگ و هنر ارتباطات از سال 78 تأسیس شد که در آن پژوهشهایی در حوزه فرهنگ و هنر و ارتباطات انجام میشود که مبتنی بر سیاست نظام و پژوهشهای کاربردی است.
وی افزود: این پژوهشگاه شامل هفت پژوهشکده با نامهای پژوهشکده مطالعات دینی و فرهنگی، هنر و رسانه، ارتباطات فرهنگی و بینالملل هنرهای سنتی و مطالعات میان رشتهای، مطالعات اجتماعی و آیینهای مذهبی و پژوهشگاه افکارسنجی معروف است.
وی عنوان کرد: از روند پژوهشهای علمی، اجتماعی، فرهنگی و ... در پژوهشگاه آمار متعددی در دست است که همگی نشان از رشد کمی و کیفی آثار در پژوهشگاه دارد.
مرندی کاربردی کردن حوزه پژوهش را یکی از اهداف پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات خواند و یادآور شد: کاربردی کردن حوزه پژوهش یکی از اقدامات بزرگ است که پیشنویس نظام جامع رسانهها با حضور صاحبنظران یکی از اینهاست و در انجام آن از نظرات حقوقدانان و خبرنگاران و روزنامهنگاران استفاده کردیم.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات خاطرنشان کرد: پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات در حال حاضر در فصلنامه علمی و پژوهشی دارد که در شرف اخذ درجه علمی و پژوهشی هستند و مرکز افکارسنجی تقریبا هفتهای بین یک تا سه نظرسنجی از مسایل انجام میدهد.
وی یادآور شد: سطح تحصیلات همکاران ما در پژوهشگاه حدود 22 درصد بالاتر از وضعیت علمی در دیگر پژوهشگاههای کشور است که این چیزی حدود 17 درصد بالاتر از استانداردهای وزارت علوم است.
وی همچنین اضافه کرد: در حال حاضر 223 اثر از پژوهشگران را جذب کرده است و محورهای جشنواره 4 تا است که این محورها شامل دین و مذهب و هنر و ارتباطات، زبان و هویت ایرانی، سیاستگذاری و آیندهنگری فرهنگی برای ارتقاء سطح جشنواره فقط آثار و طرحهای پژوهشی است و در پایان نیز پایاننامه ارشد را حذف کردیم که این آثار از برخی دانشگاههای کشور و مؤسسات آموزش عالی دریافت شده بود.
در این این نشست «حمید اخوان» دبیر علمی جشنواره پژوهش فرهنگی سال نیز توضیحاتی را ارائه کرد وی، فرهنگ و پژوهشهای فرهنگی را یکی از شاخصههای پیشرفت در هر کشوری دانست و گفت: یکی از مشکلاتی که هر انقلابی با آن مواجه است «فرهنگ» بوده و زمان زیادی لازم است تا فرهنگ نیز پا به پای سایر تحولات انقلابی تغییر کند.
دبیر علمی جشنواره پژوهش فرهنگی سال، یکی از مهم ترین دلایل برگزاری این جشنواره را توجه به فرهنگ و احیای فرهنگ پژوهش دانست و افزود: بهرهبرداری از نتایج پژوهشهای فرهنگی و تأکید بر پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی از اهداف برگزاری این جشنواره است.
اخوان اظهار کرد: جشنواره پژوهش فرهنگ سال در ردیف جشنوارههای علمی برتر کشور همچون «جشنواره فارابی» قرار گیرد.
دبیر جشنواره پژوهش فرهنگی سال با اشاره به مراسم اختتامیه این جشنواره گفت: انشاءالله در نهم اسفندماه و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آیین افتتاحیه در تالار وحدت برگزار و نفرات برتر معرفی میشود.
اخوان با اشاره به جوایز جشنواره پژوهش فرهنگی سال گفت: تلاش ما بر این است که در هر چهار حوزه، یک نفر برتر و سه برگزیده معرفی کنیم و هر 16 نفر منتخب، در سال جاری تمتع به مکه مکرمه اعزام میشوند. همچنین تلاش کردهایم برگزیدگان این جشنواره به عضویت بنیاد ملی نخبگان درآیند. همچنین جوایز دیگری همچون سکه بهار آزادی را نیز جزو جوایز اهدایی به نفرات برگزیده اعلام کرد.
دبیر جشنواره در مورد چگونگی گزینش آثار گفت: این گزینش در سه مرحله انجام میگیرد. مرحله اول در معاونت پژوهش و مرحله دوم ارزیابی توسط اعضای هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات صورت میگیرد. مرحله سوم نیز توسط دو داور برگزیده در هر حوزه انجام میشود.
وی افزود: هماکنون داوریهای مرحله دوم در شرف پایان است و از هفته بعد به مرحله نهایی ارزیابی آثار وارد خواهیم شد.
پایان پیام/
نظر شما