جامعه در آینه مطبوعات

روزنامه های کیهان، وطن و تهران امروز، ایران در صفحه اجتماعی امروز خود به موضوعاتی چون تالار وحدت میزبان مدو لباس، بخشودگی جرایم 1500 میلیارد تومانی کارفرمایان و زندگی زیر سایه فناوری پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه های کیهان، وطن امروز، تهران امروز، ایران و در صفحه اجتماعی امروز خود به موضوعاتی چون تالار وحدت میزبان مدو لباس، بخشودگی جرایم 1500 میلیارد تومانی کارفرمایان ،قیمت های چند میلیونی برای تهیه داروی بیماران سرطانی زندگی زیر سایه فناوری پرداخته اند.

 

وطن امروز: صفحه اجتماعی روزنامه وطن امروز در تیتر یک خود با عنوان تالار وحدت میزبان نمایشگاه مد و لباس به مقوله مد و لباس پرداخته و درآن آورده: تالار وحدت تهران از فردا نمایش دارد اما این بار نه تئاتر قرار است برگزار شود و نه کنسرت. شاید جای تعجب باشد اما این‌بار نمایشگاه مد و لباس در حوزه مانتو و پوشش سر بانوان اینجا در مساحتی بالغ بر 2هزار متر بر پا خواهد شد. این دومین نمایشگاه بزرگ مد و مانتو است که با هدف نزدیک شدن فاصله طراحان و تولیدکنندگان پوشاک ایرانی ـ اسلامی در آبان‌ماه برپا می‌شود. اواخر آبان‌ماه سال گذشته بود که این رویداد برای نخستین‌بار در سالن حجاب تهران برپا شد.

 

به گزارش «وطن‌امروز‌»، ‌محسن کلانتری، مدیر اجرایی نمایشگاه مد و لباس با موضوع «مانتو و پوشش سر» روز گذشته در نشستی خبری از نمایش و فروش 206 مدل از آثار منتخب داوران خبر داد و اظهار کرد: استقبال از نمایشگاه امسال بی‌نظیر بوده و بیش از 1457 اثر به دبیرخانه ارسال شده است. وی مهم‌ترین تفاوت نمایشگاه امسال با سال گذشته را داوری جدی و سختگیرانه درباره طرح‌های رسیده به نمایشگاه عنوان کرد و افزود: سرانجام 135 طرح به بخش نمایشگاهی راه یافت و 71 مورد از طرح‌ها برای فروش انتخاب شد. مدیراجرایی نمایشگاه مد و لباس خاطرنشان کرد: بیش از 50 مقاله نیز به دبیرخانه این نمایشگاه ارسال شده که 22 مورد تایید شده که برخی از آنها به صورت نشست‌های علمی با مراجعان برگزار خواهد شد. کلانتری افزود: امسال کمیته قیمتگذاری، قیمت‌های تعیین شده از سوی تولیدکنندگان را بررسی کرد و پیش‌بینی می‌شود با قیمت‌های پایین‌تر در نمایشگاه طرح‌ها عرضه شود. کلانتری تصریح کرد: در بخش نمایشی نمایشگاه 18کارگاه آموزشی پیش‌بینی کرده‌ایم که 9 کارگاه علمی توسط اتحادیه نخبگان اتحادیه صنعت کشور و 9 کارگاه دیگر توسط جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود. وی با بیان اینکه نیمی از طرح‌های برگزیده سال‌های گذشته برای تولید در سال 92 با همکاری تولیدکنندگان روانه بازار پوشاک کشور می‌شود، گفت: در این نمایشگاه بیشترین حمایت متمرکز شده روی حمایت مالی از طراحان برگزیده بوده، به همین منظور با برگزاری نشست‌های متعدد در نمایشگاه دائمی نمایشگاه مد و لباس اسلامی- ایرانی با حضور تولیدکنندگان سعی بر تجاری‌سازی طرح‌های منتخب شده است. مدیراجرایی نمایشگاه مد و لباس «مانتو و پوشش سر» افزود: در حوزه فرهنگسازی نیز اصحاب رسانه نقش مهمی در پر کردن خلأ موجود بین طراحان، تولیدکنندگان و فروشندگان دارند و بنیاد مد و لباس نیز در کنار دیگر حوزه‌ها آمادگی خود را برای همکاری با طراحان و تولیدکنندگان اعلام کرده است. کلانتری درباره ظرفیت‌های نظارتی موجود گفت: خود مصرف‌کنندگان یکی از ظرفیت‌های نظارتی هستند، همچنین ما کمیته‌ای به منظور نظارت بر آثار مدنظر قرار می‌دهیم تا پوشش‌هایی که در جامعه ارائه می‌شود مطابق استانداردهای ایرانی ـ اسلامی باشد. مدیر اجرایی نمایشگاه مد و لباس در پاسخ به سوالی مبنی بر انتخاب رنگ سال توضیح داد: هنوز به جمع‌بندی برای معرفی رنگ سال نرسیده‌ایم. در نمایشگاه داوری‌های مردمی خواهیم داشت و از این فرصت برای جمع‌بندی استفاده می‌کنیم.

 

ایران: روزنامه ایران نیز در صفحه اجتماعی خود به بخشودگی جرایم 1500 میلیارد تومانی کارفرمایان پرداخته و این چنین آورده است: سازمان تأمین اجتـــماعی در راستای حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی و با هدف تحقق بخشیدن اهداف کلان اقتصادی در زمینه استقلال اقتصادی و اشتغالزایی طرح بخشودگی جرایم کارفرمایان را به اجرا گذاشته است. در این طرح تمامی کارفرمایان واحدهای صنفی، صنعتی و کشاورزی در صورتی که درخواست کتبی خود مبنی بر پرداخت بدهی قطعی معوقه لغایت اسفند 90 را حداکثر تا پایان آذر سال جاری به شعبه مربوطه در سراسر کشور ارائه و مبلغ بدهی را به صورت یکجا پرداخت نمایند، از 90 درصد بخشودگی جرایم برخوردار می‌شوند. این اقدام در شرایط اقتصادی کنونی جامعه به اعتقاد بسیاری از کارفرمایان مؤید آن است که مسئولان و مدیران ارشد سازمان تأمین اجتماعی به رغم در‌اختیار داشتن ابزار و اهرم‌های قانونی برای وصول حق بیمه‌ها همچنان این فرصت را برای کارفرمایان کشور فراهم نموده تا در پرداخت بموقع بدهی‌های خود به سازمان تأمین اجتماعی از فرصت دو ماهه باقیمانده استفاده کنند. محمدحسین زدا مدیرکل درآمد حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی در گفت‌و‌گو با خبرنگار در این‌باره می‌گوید: رویکرد اصلی سازمان تأمین اجتماعی از اجرای بخشودگی جرایم کارفرمایان، حمایت از تولید و اشتغالزایی و کارآفرینی است که با توجه به شرایط اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی در کنار تولید‌کنندگان و فعالان اقتصادی، صنعتی و کشاورزی وظیفه خود می‌داند ضمن اجرای قانون، امکان و تسهیلاتی فراهم نماید تا مجموع بدهی اصل حق بیمه و جرایم 4 هزار میلیارد تومانی (2500 میلیارد تومان اصل حق بیمه و 1500 میلیارد تومان جرایم) کارفرمایان به تأمین اجتماعی هرچه سریعتر پرداخت گردد و تحقق این امر تنها در قالب بخشودگی جرایم امکانپذیر بود، بنابراین مسئولان سازمان با حسن نیت و با این باور تا در کنار دریافت مطالبات از کارفرمایان شرایطی را ایجاد کنند تا کارگاه یا واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی دچار توقف یا تعطیلی نشود.

 

تهران امروز: این روزنامه در صفحه اجتماعی خود به قیمت های چند میلیونی برای تهیه داروی بیماران سرطانی اشاره کرده است که بخشی از آن بدین شرح است: دولت تبصره‌ای به نام تبصره 15 ریاست جمهوری نوشت که بر اساس آن دو سوم هزینه بیماران سرطانی از سوی ریاست جمهوری تامین شود. بیمارستان‌ها مدتی دارو و خدمات را به صورت رایگان در اختیار بیمار گذاشتند اما زمانی که هیچ پولی از سوی ریاست جمهوری به حساب بیمارستان‌ها واریز نشد، بیمارستان‌ها هم تبصره را فراموش کردند بیمارستان‌ها چندماهی‌ است که به دلیل تحریم، داروی بیماران سرطانی را تامین نمی‌کنند و بیماران مجبورند، داروهای رایگان را به قیمت چند میلیون تومان تهیه کنند. داروهایی که برخی از آنها دیگر در بازارهای آزاد هم پیدا نمی‌شود. در نهایت آنها مشتری داروهای گران کشورهایی چون هند، مکزیک، یونان و ...می‌شوند که عوارض ناشی از استفاده از آنها برای هیچ‌کس معلوم نیست! جلسات مشترک دولتی‌ها، وزارت بهداشت و مجلسی‌ها هم به نتیجه‌ای که بتواند جان این بیماران را نجات بدهد، منجر نشده است. «عبدالرحمان رستمیان»، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «تهران‌امروز» پیشنهاد تدوین یک پروتکل توسط مختصصان خون و هماتولوژ‌ها را می‌دهد که براساس این پروتکل، نسخه شفابخشی برای بیماران سرطانی با توجه به داروهای موجود، پیچیده شود. اما آیا می‌توان با چنین قیمت‌ و داروهایی که معلوم نیست از چه موادی تهیه می‌شوند و به کشور وارد می‌شوند، نسخه شفابخشی برای بیمارانی که این روزها با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند، نوشت؟! بیمارانی که هنوز جزو بیماران خاص محسوب نمی‌شوند و بیمه از تقبل هزینه بسیاری ازداروهای آنان شانه خالی کرده است!

 

کیهان: روزنامه کیهان در صفحه اجتماعی از خصوصیات مهم زندگی امروزی ما، جریان سریع و در عین حال پیچیده اتفاقات اطرافمان را مورد بررسی قرار داده است که در ادامه آورده: این سرعت و پیچیدگی در بعضی موارد موجب محدود شدن قدرت تحلیل و بازشناسی رویدادها می شود. گسترش فناوری اطلاعات و ابزار دیجیتال با تمام معایب و مزایایش ما را با سبک زندگی جدیدی روبه رو کرده است. تغییرات به وجود آمده در زندگی فردی و اجتماعی مردم با گسترش تکنولوژی بر کسی پوشیده نیست. فناوری های جدید در زوایای مختلف زندگی خصوصی و اجتماعی افراد تاثیرات و تغییرات زیادی را ایجاد کرده است. در اکثر خانواه های امروزی حداقل یک کاربر اینترنت وجود دارد و در جوامع پیشرفته تر تمام اعضاء خانواده استفاده از اینترنت را امری اجتناب ناپذیر می دانند. ارتباط سریع با افراد و مؤسسات، سازمان ها، ارگان های خصوصی و دولتی، تسریع در امور مالی، رشد اقتصادی و در نهایت رشد اجتماعی افراد و ارتقاء سطح آگاهی مردم از مهم ترین دستاوردهای فناوری به شمار می آید، اما آنچه که قابل تامل است پیامدهای فردی و اجتماعی آن است که اعتیاد به ابزار دیجیتال از مهم ترین آنها است.

 

پایان پیام/

کد خبر 189323

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha