به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، دکتر محمود دهقانی، عضو شورای علمی مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری، شب گذشته ( 8آبان) در نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه های استان یزد با موضوع اقتصاد مقاومتی در سالن آمفی تئاتر دانشگاه پیام نور استان یزد با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی با ریاضت اقتصادی متفاوت است، گفت: اقتصاد مقاومتی امری پویا، فعال، درازمدت و هجومی است اما ریاضت اقتصادی یا مقاومت اقتصادی امری کوتاه مدت، انفعالی، بخشی و مربوط به شرایط بحرانی جامعه است.
دهقانی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی امری پویا، دراز مدت و در جهت توانمندسازی شاکله اصلی اقتصاد کشور چه خرد و چه کلان است، افزود: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) 6 محور را در اقتصاد کشور مطرح کردند مدیریت مصرف و جلوگیری از اسراف، تاکید بر مصرف کالای داخلی، مردمی کردن اقتصاد به عنوان یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی، کاهش وابستگی صدساله به نفت به عنوان امری لازم، حرکت بر اساس برنامه نه تصمیم های خلقالساعه، استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات از جمله مولفه های اقتصاد مقاومتی هستند که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سالهای گذشته و امروز بوده است.
وی با اشاره به وجود منفذهایی به عنوان نقاط ضعف در اقتصاد کشور، گفت: دشمن از وجود این منافذ و نقاط ضعف مطلع و با فشارهای خود قصد اخلال در نظام اقتصادی و تضعیف نظام جمهوری اسلامی را دارد.
این مقام مسئول ابراز داشت: مقام معظم رهبری نیز به این موضوع اشراف کامل دارند و از همین رو نامگذاری های چند سال اخیر مربوط به مباحث اقتصادی بوده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی با ریاضت اقتصادی فرق دارد، گفت: به عنوان نمونه وقتی کشور در تولید و ساخت بنزین خودکفا شد، نوعی اقتصاد مقاومتی بود، در حالیکه مقاومت اقتصادی یعنی کاهش شدید مصرف و نوعی ریاضت اقتصادی، کشور در اقتصاد مقاومتی سعی در رسیدن به استقلال و خودکفایی دارد.
دهقانی با اشاره به لزوم مصرف صحیح و جلوگیری از اسراف در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری (اقتصاد مقاومتی) و تاکید بر لزوم مدیریت مصرف به ارائه آمارهایی در این زمینه پرداخت و خاطر نشان کرد: در برخی از موارد، مصرف در کشور ما بیش از مصرف کشورهایی با جمعیت بالای یک میلیارد نفر مانند چین است.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مردمی کردن اقتصاد، اظهار داشت: برخی مردمی بودن اقتصاد را به معنای غربی بودن آن می دانند اما مردمی شدن اقتصاد، اسلامی می باشد و این مساله در نظرات حضرت امام خمینی(ره) نیز مشهود و مورد تاکید ایشان نیز بوده است بنابراین مردم بهترین راهبران اقتصادی هستند.
مدیر مسئول هفته نامه پرتو افزود: کلیات اصل 44 چند سال پیش از سوی مقام معظم رهبری مطرح و ابلاغ شد و این قانون باید در تمامی قوا بخصوص در قوه مجریه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و اگر این اصل به خوبی و هم زمان با هدفمندی یارانه ها اجرا شود؛ شاهد تحول در تولید ملی خواهیم بود؛ اصل 44 و هدفمندی یارانه ها دوقولو هایی هستند که در بسیاری از قوانین مکمل یکدیگر می باشند.
دهقانی با اشاره به اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی به شدت نیازمند به همکاری مردم است، گفت: متاسفانه هنوز مردم در بازار نسبت به جنس خارجی تمایل دارند، در حالیکه باید جنس داخلی مورد توجه قرار بگیرد و باید جنس ایرانی را حتی اگر با کیفیت پایین تری نسبت به کالای خارجی عرضه می شود، خرید تا تولید کننده بتواند روی پای خود بایستد، و همین مساله یکی از کلیدی ترین مسائل اقتصاد مقاومتی است.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر کاهش وابستگی صدساله به نفت و استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات ادامه داد: متاسفانه بهره وری در کشور نسبتا پایین است.
این مقام مسئول به تاکیدات رهبری بر حرکت صحیح و اصولی بر اساس برنامه ریزی و نه تصمیمات خلق الساعه اشاره و خاطر نشان کرد: یکی از آفات کشور ما این است که گاهی دیده می شود برخی مقامات تصمیماتی می گیرند و هنوز چند ماه از عمر آن نگذشته، مصوبه را لغو می کنند.
دهقانی با تاکید بر لزوم تامین امنیت اقتصادی، خاطر نشان کرد: تصمیمات اقتصادی که گرفته می شود، باید با برنامه ریزی بوده و دارای ثبات باشند، چرا که حتی احتمال تغییر در برنامه های اقتصادی در ذهن سرمایه گذار تاثیر گذاشته و وقتی احتمال بدهد مثلا با کاهش تعرفه های گمرکی قراراست سودش کم شود و یا سودی نبرد، قطعا در آن زمینه سرمایه گذاری نخواهد کرد.
گفتنی است، این نشست به همت دفتر هم اندیشی اساتید در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و با همکاری گروه اقتصاد و مدیریت برگزار و 50 نفر از اساتید دانشگاه پیام نور، جهاد دانشگاهی، دانشگاه یزد و جمعی از علاقه مندان به مسائل روز اقتصادی حضور داشتند.
در پایان این نشست علمی اساتید در خصوص مولفه ها و راهکارهای اقتصاد مقاومتی، هدفمندی یارانه ها و ... به طرح سوال و تبادل اندیشه پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما