طول مدت اقامت در مکه به هزینه سفر ارتباطی ندارد

رئیس ستاد مکه مکرمه از بازگشت بدون مشکل نخستین گروه از زائران ایرانی به کشور خبر داد و جزئیات میزان حضور حاجیان در سفر حج را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «حبیبی تنها» با اشاره به اینکه میزان حضور زائران در سفر حج، ارتباطی به هزینه‌هایی که از آنها گرفته شده ندارد، گفت: هزینه‌هایی که از زائران گرفته شده برای حداقل مدت حضورشان در سفر حج است، اگر زائری زودتر می‌رود و زائری بیشتر می‌ماند، معنایش این نیست که عده‌ای بیشتر پول می‌دهند.

روش اجاره هتل در عربستان

وی درباره شیوه اجاره هتل‌های عربستان سعودی گفت: اینجا هتل‌ها برای چند شب اجاراه داده نمی‌شود. برای یک موسم تعدادی از اتاق‌های یک هتل را کرایه می‌کنیم. موسم حج از اول ذی‌القعده است تا 15 محرم، زائران چه در هتل‌ها بمانند و چه بازگردند، ما باید هزینه کامل به طرف سعودی پرداخت کنیم. پس میزان اقامت زائران هزینه‌هایشان را کم و زیاد نمی‌کند. هزینه‌های هواپیمایی هم شامل همه می‌شود، تنها فرق آنهایی که دیرتر می‌روند، این است که چند وعده غذایی بیشتر حضور دارند که آن هم میهمان سازمان حج هستند. از سال‌های پیش تا کنون با توجه به محدودیت‌های فرودگاهی طول سفر زائران بین 30 تا 40 روز تعیین می‌شده که البته از همه این عزیزان هزینه حداقلی یعنی 30 روز گرفته شده است.

وی در ادامه با اشاره به تفاوت‌های حج و عمره اضافه کرد: قراردادهای ما برای حج عمره روزانه است و هزینه زائران نیز بر مبنای تعداد روزهای اقامتشان محاسبه می‌شود، اما در حج تمتع، تعهد ما انجام شدن مناسک زائر است. پس از پایان اعمال با توجه به محدودیت‌های فرودگاهی عربستان، زائران با چند روز اختلاف زمانی به کشور بازگردانده می‌شود. ما باید زائران را با توجه به مکان اقامتشان به حدود 30 استان کشور منتقل کنیم.

موفقیت های حج امسال نتیجه همدلی بود

وی در ادامه بهترین ویژگی حج 91 را وحدت نگاه مسئولان دانست و گفت: هر موفقیتی که امسال اصل شد، مرهون ارتباط صمیمانه بعثه مقام معظم رهبری و مسئولان سازمان حج و زیارت است.با آنکه عده‌ای قصد داشتند حاشیه‌سازی کنند، اما خودمان شاهد بودیم که برنامه‌ها تا چه اندازه دقیق و منظم اجرا شد. با توجه به آنکه آمار زائرانمان از 94 هزار نفر به 75 هزار زائر رسید، تواسنتیم امکانات مناسب‌تری را برایشان در نظر بگیریم.

تلاش برای پرپایی خیمه های عرفات

رئیس ستاد مکه مکرمه، بدترین حادثه حج امسال را نیز طوفان ششم ذی‌الحجه دانست که چادر ایرانیان را در عرفات تخریب کرد و افزود: دوستان ما در ستاد، با همت مثال زدنی چند ساعت قبل از ورود زائران به عرفات حدود 80 دصد خیمه ها را برپا کردند، البته این وظیفه موسسه مطوفین بود، اما آنها از این مسئولیت شانه خالی کردند که جای گلایه دارد.


هر وقت باران ببارد، شهر مکه نظافت خواهد شد!
«حبیبی تنها» با اشاره به وضعیت نامناسب بهداشت در شهر مکه گفت: موضوع عدم نظافت در شهر مکه از قدیم در این شهر وجود داشته که باعث آزردگی زائران خانه خدا می‌شود. قدیمی‌های حج به مزاح می‌گفتند که هر وقت باران شدید بیاید، شهر مکه نظافت خواهد شد! متاسفانه امکانات مناسب در شهرداری مکه برای نظافت این حجم زباله وجود ندارد. البته بیشتر این زباله‌های تولیدی متعلق به افرادی است که به صورت انفرادی راهی حج شده‌اند . آنها در خیابان‌های و کوچه‌های شهر مستقر می‌شوند، طبیعتا همان جا زباله‌هایشان را رها می‌کنند. امیدواریم که با همت مضاعف شهرداری مکه، وضع بهداشت سال به سال بیشتر شود.

روزانه 5 هزار ایرانی از مکه خارج می شود

وی به خروج روزانه متوسط 5 هزار زائر از مکه اشاره کرد و افزود: هم اکنون به صورت متوسط روزانه 5 هزار زائر به 3 منظور از مکه خارج می‌شوند، عده‌ای به قصد جده برای بازگشت به ایران، گروهی به مقصد مدینه برای اقامت و گروهی به مقصد مدینه برای استفاده از فرودگاه شهر برای بازگشت به ایران.

هر زائر ، دو چمدان

رئیس ستاد مکه مکرمه درباره شرایط فرودگاهی عربستان یادآور شد: یک مدیران کاروان‌ها یک راهنمای جامع دادیم که در آن فهرست کالاهایی ممنوع و شرایط بار زائران آورده شده است. زائرانی که آماده بازگشت به کشور هستند، باید 36 ساعت قبل ، بارشان را مسئولان کاروان دهند تا برای تفتیش به فرودگاه منتقل کنند. در صورت همکاری مردم، امسال بار زائران در پروازهای خودشان به ایران بازخواهد گشت. حتی در نظر داریم که در صورت امکان بار زائران را با یک پرواز جلوتر بفرستیم تا وقتی زائر به فرودگاه مقصد می‌رسد، بدون معطلی چمدانش را تحویل بگیرد.

«حبیبی تنها» ادامه داد: از ایران هم اعلام کرده بودیم که هر زائر حق دارد دو چمدان در ابعاد استاندارد با خودش به ایران ببرد و کسانی که اسبابشان از این مقدار تجاوز کند، باید برسب قرمز تهیه کنند که شامل هزینه‌های اضافی می‌شود، هر چند که با توجه به قیمت‌های امسال عربستان، بعید است که کسی تا این اندازه خرید کرده باشد.

نان سنگگ و بربری در مکه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، حبیبی تنها در ادامه از راه اندازی یک نانوایی ایرانی مجهز در آشپزخانه ابوالجدئل مکه خبر داد و گفت: سال گذشته رئیس بعثه مقام معظم رهبری و رئیس وقت سازمان حج و زیارت از آشپرخانه مرکزی ما در مکه دیدار کردند و دستور احداث یک نانوایی مجهز را دادند. حسب‌الامر این بزرگواران، یک فضای دو هزار متری را با چند دستگاه پخت نان ایرانی- اسپانیایی مجهز کردیم و پس از ایام حج و آغاز زمان عمره، انشاءالله نان ایرانی سنگگ، بربری، لواش و انواع باگت را به زائران ایرانی تقدیم کنیم.

رئیس ستاد مکه مکرمه در پایان اظهار امیدواری کرد که برای سال‌های آینده بتوانند هتل‌های نزدیک به حرم را برای زائران ایرانی کرایه کنند. وی گفت: از چند روز آینده که تمام زائران مکه مکرمه را ترک می‌کنند، ما رایزنی برای کرایه هتل‌ها را دوباره آغاز خواهیم کرد و با توجه به محدودیت‌ها و شرایط خاصی که داریم، تلاش می‌کنیم تا بهترین هتل‌ها را برای زائران ایرانی کرایه کنیم.


پایان پیام/

 

کد خبر 190399

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha