صادق تبریزی، نقاش نوگرای ایرانی درباره نمایش آثارش در گالری شماره 8 لندن به خبرنگار شبستان گفت: گالری هشت اسفند سال 90 اینترنتی با من تماس گرفت، به این مناسبت که یک مشتری سراغ کار من را از آنها میگرفت و از طریق سایت دختر من در آمریکا با من دسترسی پیدا کردند، زمانی که در لندن بودم آمد تعدادی تابلو از خانه من جمعآوری کرد و چهار تا از این تابلوها را فروخت، مدیر گالری که همراه شوهرش این گالری را اداره میکند به هنر اسلامی علاقهمند هستند و به هنر ایرانی بیعلاقه نیستند، این خانم به من گفت در هفته هنر ایران در لندن یک نمایشگاهی از آثار من را برگزار میکند، وقتی گالری را دیدم مدیر گالری به من گفت تابلوهای تو این گالری را پر میکند و من گفتم آثاری در آمریکا دارم و مجموعا40 اثر را در این گالری به نمایش گذاشتم.
وی با بیان اینکه هفته دوم اکتبر در لندن به هفته جهان اسلام معروف است و دو حراج معروف ساتبی و کرستیز آثار هنر اسلامی را به فروش میرسانند، خاطر نشان کرد: در این هفته همچنین شعبه کریستیز در اولدبرومستون رود به عنوان «کریستز شوت کینگتون» و نمایشگاه بزرگ «کانتربری آرت جهانی» و «فری فریز آرت شو» در لندن برگزار می شود و سوداگران هنر قدیمه، هنرشناسان و خریداران آثار قدیمی هنراز سراسر دنیا برای دیدن این آثار به لندن سفر میکنند.
این هنرمند یادآور شد: مدیر گالری هشت اصرار داشت که نمایشگاه آثار من در هفته دوم اکتبر برگزار شود که هنردوستان خارجی به لندن میآیند و نمایشگاه من مکمل نمایشگاه فروش آثار هنر اسلامی در لندن باشد، بر همین اساس مقدمات کار فراهم شد و نمایشگاه در این گالری به مدت 2 هفته برپا شد و حتی برای هفته سوم نیز تمدید شد، زیرا استقبالکنندگان زیاد بودند و هر شب تعداد بیشتری به نمایشگاه میآمدند.
صادق تبریزی درباره تعداد آثارش که در گالری هشت لندن به فروش رسید، گفت: در این نمایشگاه مجموعا 10 اثر از من به ارزش 57 هزار پوند به فروش رسید که معادل یکچهارم آثار به نمایش درآمده بود.
این هنرمند یادآور شد: از نمایشگاه آثار من در گالری هشت افراد سرشناسی چون برادران ساتبی، دیوید خلیلی، محمود دولتآبادی، فرخ غفاری و بسیاری از فعالان هنر مدرن و قدیم دیدن کردند. برادران سابتی و دیوید خلیلی در این نمایشگاه 5 اثر از من خریداری کردند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: قرار این بود که تمام هزینههای برگزاری نمایشگاه از حمل و نقل آثار، عکاسی و غیره بر عهده گالری دار باشد و 40 درصد از فروش به گالری تعلق پیدا کند.
تبریزی اظهار داشت: نمایشگاه «فری فریزشو» هنر جهانی را به فروش میرسانند، اما نمایشگاه آرت قدیمی مثل کرستیز مربوط به هنرهای سه هزار سال پیش است، در این حراج مینیاتور هند، سرامیک ایرانی، سفال نیشابور، قرآنهای خطی و آثار هنری دوران قاجار به نمایش در می آیند.
وی با تأکید بر اینکه افزایش قیمت دلار و کاهش ریال بر فروش آثار وی تأثیری نداشت، اذعان داشت: برخلاف کاهش قیمت ریال و افزایش دلار تفاوتی در نمایشگاه احساس نمیشد و فروش آثار هنری در تمامی بازارهای بینالمللی روال عادی خود را طی میکرد.
صادق تبریزی از دعوت از وی برای برگزاری نمایشگاه آثارش در زوریخ و آلمان خبر داد و گفت: پس از برگزاری این نمایشگاه خانم فولادی از گالریداران زوریخ علاقهمند به برپایی نمایشگاه آثار من شده است و یک گالریدار آلمانی نیز پیشنهاد برگزاری نمایشگاهی از آثار من را داده است.
این هنرمند یادآور شد: الان تعداد قابل توجهی از آثار من به لندن رفته است و در آینده این آثار به کشورهای دیگر میرود.
صادق تبریزی با اشاره به اخبار رسانهها درباره بحران اقتصادی و اثرات آن بر برگزاری حراج کریستیز دبی اظهار داشت: چند روز گذشته سایتها اعلام کردند که به خاطر بحران اقتصادی کرستیز امسال دبی موفق نبوده است، ولی در خارج از کشور همه چیز روال عادی خود را طی میکند. علت اینکه این حراجی موفق نبود، به خود هنرمندانی که توسط آقای سمیع آذر در حراج شرکت کردند برمی گشت، زیرا آنها خودشان آثار را به مجموعه داران میدهند و آنها با پورسانتی که میگیرند آثار را در حراج به نمایش می گذارند و اغلب آثاری که در این حراج به فروش رفته به دلایل حقهبازی مجموعهدارها بود. آثار هنرمندان ایرانی همه توسط مجموعهداران ایرانی و خارجی خریداری میشود، اینکه مجموعهداران ایرانی کار نقاشان ترک و عرب را نخریدند کار بیمنطقی است، هر سال کار نقاشان دست پایین با تقلب فروش میرفت و امسال به فروش نرفت و نخریدند به این دلیل که مجبور بودند پورسانت بدهند، آثاری مثل آثار احصایی، فرهاد مشیری، افجهای و سهراب سپهری فروخته شد اگر اوضاع اقتصادی خراب بود همین آثار نیز فروخته نمیشد.
پایان پیام/
نظر شما