ملت اردن پیام نزاع تاریخی میان اعراب و صهیونیستها را به جهان می رساند

ملت اردن برای بطلان معاهده«وادی العربه»و بستن سفارت رژیم صهیونیستی از سالهای پیش تاکنون به برپایی تظاهرات و تجمع اقدام می کندتا پیام خود را به افکار عمومی جهان درباره نزاع تاریخی میان اعراب و صهیونیستها برسانند

خبرگزاری شبستان، راه شومی که مصر زمان انور سادات آغاز کرد، یعنی امضای پیمان کمپ دیوید در 26 اکتبر1994 از سوی اردنی ها نیز دنبال شد و آنها در محلی به نام «وادی العربه» پیمانی به همین نام با رژیم صهیونیستی به امضا رساندند.

وادی العربه نام مکانی در مرزهای اردن با فلسطین اشغالی است. این پیمان به امضای «عبدالسلام المجالی» نخست وزیر وقت اردن و «اسحاق رابین» نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی رسید و «بیل کلینتون» نخست وزیر وقت آمریکا شاهد امضای این پیمان خفت بار برای اردنی ها بود.

این پیمان چهارده بند مهم دارد که ماده نخست آن برقراری صلح پایدار میان اردن هاشمی و رژیم صهیونیستی از تاریخ معاهده مذکور است.

پس از امضای این معاهده مردم اردن همانند مصر که زیر بار پیمان کمپ دیوید نرفتند، تن به معاهده وادی العربه ندادند در این میان گروهی موسوم به گروه جک یا کالوتی به صورت یک تشکل غیر رسمی تلاش زیادی علیه این معاهده ننگین با رژیم صهیونیستی به عمل آورده است.

«ابراهیم علوش» هماهنگ کننده گروه جک-که یک گروه ضد صهیونیستی اردنی است- در گفتگویی با صدای روسیه به تشریح دیدگاههای این گروه درباره پیمان وادی العربه پرداخته است.

-دکتر ابراهیم علوش شما همواره در برابر سفارت رژیم صهیونیستی در اردن تجمعات اعتراض آمیز برپای می کنید. سئوال نخست ما این است که گروه جک یا کالوتی چه ماهیتی دارند و چه اقداماتی انجام می دهند؟

ما برای اولین بار نیست که در برابر سفارت رژیم صهیونیستی دست به اعتراض می زنیم و تاکنون تجمعات زیادی برگزار کرده ایم. ما به طور هفتگی برای دستیابی به خواسته های خود که شامل بطلان معاهده وادی العربه و بستن سفارت صهیونیستها است، تظاهرات و تجمع برگزار می کنیم. این پیامی به افکار عمومی در زمانه بیداری اسلامی یا بهار عربی است. بیداری اسلامی یا بهار عربی به تناقضات درباره دشمن صهیونیستی پایان داد. ما از 31 ماه مه 2010 به طور هفتگی تظاهرات می کنیم و به سفارت رژیم صهیونیستی اعتراض می کنیم.اما درباره گروه جک یا کالوتی باید بگویم که آن گروهی از افراد مستقل و برخی احزاب است، اما هیچ حزب و جنبش رسمی را شامل نمی شود. به عبارت دیگر هر که با تفکر مخالف پیمان وادی العربه و وجود سفارت رژیم صهیونیستی می تواند در آن عضو شود و به طور اتوماتیک به عضویت گروه جک درمی آید.

-آیا به نظر شما گوش شنوایی درباره اعتراضات شما در سطح منطقه و بین الملل وجود دارد به ویژه که آنچه شما از آن دفاع می کنید سابقه دهها ساله دارد؟

آنچه در اینجا مطرح می شود این است که ما به دنبال گوش شنوا نیستیم، ما مشعلی را حمل می کنیم و رسالتی را انجام می دهیم تا افکار عمومی را درباره نزاع تاریخی میان ما و صهیونیستها آگاه کنیم. ما به دنبال این هستیم که نزاع را نسل به نسل منتقل کنیم. ما به دنبال پاسداری از اصول و آرمانهای خود هستیم. ما زیر باران، برف، تابستان در شرایط نامناسب جوی و ماه رمضان در برابر سفارت رژیم صهیونیستی تجمع می کنیم تا پیام خود را به افکار عمومی انتقال دهیم.

-آیا تعداد شرکت کنندگان در این تجمعات سال به سال از 2010 میلادی بیشتر می شود و آیا شما تا ابد برای رسیدن به خواسته خود راه را ادامه می دهید؟

تعداد افراد شرکت کننده با فراز و نشیب همراه است، زیرا برخی اوقات کاهش و برخی زمانهای دیگر افزایش می یابد اما موضوع این است که تجمع ما مستمر است و واکنش مقطعی و به حادثه خاصی نیست.

-ما اهداف تلاشهای شما را دریافته ایم آیا پیام دیگری برای طرح در برابر افکار منطقه ای و جهانی دارید؟

تلاشهای ما در سالروز امضای معاهد وادی العربه و نیز صدور اعلانیه بالفور که فلسطین را به یهودیان بخشید، تظاهرات قوی تری برگزار می کنیم ما به خاطر اردن و فلسطین و همه امت عربی تلاش می کنیم.
 پایان پیام/

کد خبر 191258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha