بازسازی مؤلفه های قرآنی در قالب رسانه کار هرکسی نیست

کوشکی گفت: نمی‌توان گفت چون قرآن موضوع «خیانت» را طرح کرده پس سینما هم می‌تواند آن را مطرح کند. باید قرآن و تفاسیر آن را بررسی کرد و دید کدام آیتم‌ها به چه صورتی مطرح شده تا بتوان آنها را در رسانه‌ بازسازی کرد.

محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و از منتقدان طرح موضوع خیانت در فیلم های جشنواره فجر سی ام، درباره این که خیانت، موضوع یکی از داستان های قرآن نیر بوده است، به خبرنگار شبستان گفت: کسانی که چنین سخنانی می گویند آدم های بی‌سوادی اند و به خاطر بی‌سوادی‌شان اهانت بسیار زشتی به قرآن می کنند اما چون جاهل اند نمی‌شود سخت گرفت.

 

وی ادامه داد: این افرد جاهل بی‌سواد اصلا قرآن را نمی شناسند، عقل‌شان نمی رسد و اهانت می کنند.

 

کوشکی همچنین افزود: ممکن است هر کس علایقی داشته باشد اما برای نظردادن باید بستر کارشناسی در نظر گرفته شود و کسی که خط به خط قرآن را خوانده و می‌تواند مشخصا بر روی آن سخن بگوید در این‌باره نظر دهد.

 

وی تأکید کرد: نمی‌توان گفت چون قرآن موضوع خیانت را مطرح کرده پس سینما هم می‌تواند آن را مطرح کند. باید قرآن و تفاسیر آن را بررسی کرد و دید که کدام آیتم‌ها به چه صورتی مطرح شده تا بتوان آنها را در سینما، تلویزیون یا رسانه‌های دیگر بازسازی کرد.

 

وی در این زمینه توضیح داد: در درس حقوق و جزا استاد درباره جزییات برخی جرایم سخن می‌گوید اما نمی‌توان این بحث‌ها را در خیابان‌ها مطرح کرد، طرح آن مباحث در کلاس ضروری، لازم و علمی است اما در صدا و سیما اشاعه فحشا. قرآن برخی مسایل مربوط به خانواده را نیز در قالب حقوقی مطرح می‌کند، آیا می‌توان این موضوعات را در بلندگو اعلام کرد.

 

وی درباره طرح موضوع خیانت در قرآن گفت: قرآن به هیچ‌ عنوان متضمن بحث خیانت نیست، اگر فیلم یا سریالی درباره حضرت یوسف ساخته شده به خودش مربوط است، قرآن کل ماجرا را در دو کلمه (وهم بهی وهم بها) و به شدت مخفی و پنهان مطرح کرده است به طوری که با ترجمه عادی اصلا نمی‌توان متوجه این اتفاق شد. قصه‌های دویدن، چنگ‌زدن به پیراهن و غیره ربطی به قرآن ندارد و روایاتی است که در تاریخ آمده است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 191411

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha