لیبی گواه آشکار از منفعت طلبی غرب

کشور لیبی که زمانی گرفتار دیکتاتور بود هم اکنون قربانی اهداف منفعت طلبانه کشورهای غربی شده است و مردم آن از بی ثباتی گسترده رنج می برند.

خبرگزاری شبستان،لیبی کشوری است که پس از رها شدن از دیکتاتوری 42 ساله معمر قذافی هم اکنون با خشونت و بی ثباتی دست و پنجه نرم می کند. با گذشت مدت زمانی از سقوط معمر قذافی اخبار لیبی همچنان مورد توجه رسانه های مختلف است.
علاوه بر اوضاع بنی ولید که هنوز به طور دقیق مشخص نشد که درگیری ها و کشتار ساکنان آن برای چه بوده است دیگر مناطق نیز اوضاع خوبی ندارند.
شبه نظامیان لیبیایی به بنی ولید هجوم آوردند تا بازماندگان رژیم معمر قذافی را نابود کنند اما جنایات زیادی انجام دادند و این موضوعی است که سازمانهای حقوق بشری نیز بر آن صحه گذاشته اند.
لیبی را می توان الگویی مشخص از دخالت نابجای غرب برشمرد زیرا کشورهای غربی به ویژه آمریکا در هر نقطه ای که دخالت کرده است فقط نابسامانی و بی ثباتی به دنبال داشته است.
آنچه غرب در لیبی به دنبال آن بود نفت مرغوب لیبی بود که هم اکنون به بازارهای جهانی می رسد.
روزنامه القدس العربی با اشاره به اوضاع کنونی لیبی آورده است: اخباری که از لیبی به گوش می رسد اخبار خوبی نیست زیرا پس از کشتارهای بنی ولید و محاصره چند هفته ای آن و موشکباران این شهر، رسانه ها اخباری از درگیری های خونین در در مرکز پایتخت طرابلس مخابره کرده اند.
شاهدان عینی درباره طرفهای درگیر در این بحران وحدت نظر ندارند اما برخی بر این باورند که این درگیری ها میان اهالی طرابلس از یکسو با شبه نظامیان از سوی دیگر است.
علت این درگیری فروش مواد مخدر و مسکرات از سوی برخی اعضای وابسته به شبه نظامیان است زیرا به نظر می رسد که صبر مردمی در قبال اقدامات شبه نظامیان لبریز شده است.
القدس العربی می نویسد: ساکنان پایتخت لیبی بیش از ده روز است که آب آشامیدنی شان قطع شده است و خدمات اساسی در این شهر وجود ندارد، انباشت زباله ها معضل بزرگی برای طرابلس شده است و سرانجام امنیتی در این شهر وجود ندارد و درگیری میان شبه نظامیان نیز به چالش برای مردم این شهر مبدل شده است.
کسانی که از طرابلس آمده اند از حمل سلاح از سوی برخی ساکنان برای دفاع از خود خبر داده اند و این به سبب نا امنی زیاد در این شهر است.
شاهدان عینی از افزایش میزان سرقت و جرم و جنایت در پایتخت لیبی به سبب نبود امنیت و نبود نیروهای امنیتی خبر می دهند آنها همچنین از حضور شبه نظامیان در همه مکانها گزارش داده اند.
این روزنامه می نویسد: وضع بنغازی در شرق لیبی نیز بهتر از طرابلس نیست. هزاران نفر از طرفداران فدرالی در خیابانهای این شهر تظاهرات می کنند، انگلیس تصمیم به بستن کنسولگری خود در این شهر و انتقال محتویات آن به سفارت خود در طرابلس به دلیل نبود امنیت گرفته است به ویژه که دیپلماتهای این کشور تهدید نیز شده اند.
القدس العربی بیان کرد: لیبی روزانه یک میلیون و نیم بشکه نفت سبک با کیفیت عالی صادر می کند و میزان درآمد سالانه آن حدود 60 میلیارد دلار است که این درآمد برای ایجاد رفاه هفت میلیون نفر جمعیت این کشور کافی است و حتی رفاه ملت لیبی را می تواند بالاتر از کشورهای حوزه خلیج فارس قرار دهد اما نبود دولت کارآمد مشکل لیبی است.
هنگامی که پارلمان لیبی با حضور دوست عضو شکل گرفت همگان شادمان شدند اما اختلافات روز افزون در داخل و خارج پارلمان و یورش افراد مسلح به پارلمان نگرانی ها را افزایش داد.
این روزنامه می نویسد: مشکلات لیبی بی شمار و متعدد است و امیدی به حل آنها در آینده نزدیک نیست. هم اکنون شبه نظامیان در بیشتر مناطق لیبی حضور دارند و فساد بیداد می کند واز آشتی ملی خبری نیست.
البته همه این موارد سبب نمی شود که ما از حکومت دیکتاتوری سابق حمایت کنیم اما کسانی که پس از دیکتاتور روی کار آمدند بهتر بود که به امنیت و ثبات و ریشه کنی فساد توجه بیشتری می کردند و خواستهای مردم را مورد توجه قرار می دادند.

 

کد خبر 191469

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha