به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، انار این میوه بهشتی، سرشار از ویتامینهای A، B، C، E و قند تانن و یک ماده مفید دیگر به نام «کره ماناتین» و دارای آهن و ویتامینهای لازم خونسازی است. انار خواص درمانی خاصی دارد. این میوه در صورتی که شیرین باشد برای سینه و ریه بسیار مفید است. آب انار سنگین تر از خوردن دانههای انار است (یعنی گوارش آن سختتر است) مغز و دانههای انار ملیّن (یعنی نرمکننده مزاج) هستند. «جاودانان» یا گارد جاویدان که سربازان برگزیده ایران باستان بودند، نیزههایی به شکل انار داشتند. در قرآن نیز سه بار از این میوه نام برده شدهاست. (در سوره الرحمن از آن به عنوان میوه بهشتی یاد شدهاست.)
اثرات درمانی
میوهای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیرهضم است. خوردن دانههای انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب اناراست. انار میوهای است که به آن خونساز میگویند و به همین علت بهترین موقع برای مصرف آن صبح و قبل از صبحانهاست.
نهمین جشنواره ملی انار در ساوه برگزار می شود
مجتبی رضوانی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با تأکید بر همگانی کردن این جشنواره گفت: یکی از اهداف ستاد برگزاری نهمین جشنواره انار در ساوه به عنوان یک رویداد بزرگ در حوزه کشاورزی و باغداری در این منطقه در طول سال، جذب مخاطب عام و سهیم کردن همه مردم در این جشنواره است.
وی افزود: از دیگر ویژگیهای جشنواره نهم انتخاب زمان و مکان متفاوت نسبت به دیگر جشنوارهها بوده تا همه شهروندان بتوانند در مدت پنج روز برگزاری این جشنواره بهره لازم را ببرند.
وی خاطرنشان کرد: بانوان متبحر در هنر آشپزی می توانند جهت شرکت در جشنواره آشپزی غذاهای سنتی، ترشیجات و دسر با استفاده از میوه بهشتی انار و هنرمندان و علاقه مندان جهت شرکت در مسابقه سفالینه های گلی به فرم انار همراه با دایربودن کارگاه سفال در نهمین جشنواره ملی انار ساوه مورخه18/8/ 91 ساعت15 الی 18 با اهدای جوائز نفیس ثبت نام نمایند.
رضوانی اضافه نمود: محل برگزاری جشنواره پارک شهر واقع دربلوارطالقانی و محل ثبت نام بالاترازمیدان مادر-ابتدای خیابان زنجانی- کوچه واحدی پلاک25، شرکت تعاونی خانه هنرسوده عقیق می باشد.
وی با دعوت از همه صاحب نظران، مسوولان و شهروندان برای حضور در این جشنواره اضافه کرد: محصول انار جایگاه خاصی در آموزههای دینی ما دارد و از تنوع بسیاری نیز در این شهرستان برخوردار است که با برگزاری جشنواره انار شهروندان با این تنوع آشنا میشوند.
رضوانی اظهار کرد: انار ساوه مرغوب ترین انار کشور است و شهرت بینالمللی دارد که با رویکرد ارگانیک در هزاران هکتار از مزارع و باغات این شهرستان توسط باغداران تولید میشود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با تأکید بر حمایت سرمایهگذاران از محصول انار ساوه، گفت: این جشنواره فرصتی است تا سرمایهگذاران با حضور خود زمینه معرفی هرچه بیشتر انار و فرآوردههای آن را فراهم کنند تا برای جشنوارههای آینده ضمن معرفی پتانسیلهای این شهرستان در تولید محصولات باغی و کشاورزی شاهد رونق بخشیدن به جشنواره و ایجاد غرفههای متعدد محصولات انار باشیم.
رضوانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر انار ملس ترش ساوه بیشترین تقاضا را در بازار جهان دارد و از ارقام دیگری همچون ملس تبریزی، یوسفخانی، ملس یزدی نیز استقبال میشود.
گفتنی است نهمین جشنواره انار ساوه از 18 لغایت 22 آبانماه در سالن سلمان ساوجی و پارک شهر ساوه برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما