به گزارش خبرنگار شبستان، غلامرضا خواجه سروی در اولین جشنواره ملی پایان نامه های حوزه غدیر گفت: با تجدیدنظر در سرفصل های گروه علوم انسانی ایجاد سرفصل های جدید آموزشی مدنظر است تا ضمن تربیت نیروهایی آموزش دیده در موضوعات غدیر و نهج البلاغه فضای محیط دانشگاه ها نیز تحت تاثیر قرار گرفته و با الگوگیری از حکومت علوی فضایی علوی بر جامعه حاکم شود.
وی ادامه داد: آنچه که ما امروزه به عنوان سرمایه فرهنگی داریم و می تواند برای دانشگاه و آموزش عالی ما استفاده شود سرمایه عظیمی است که مکتب تشیع فراهم کرده و مهمترین بخش آن وجود مبارک شخصیت علی (ع) به عنوان اولین امام شیعیان است.
وی گفت: شخصیت امیرالمومنین در طول تاریخ به عنوان منبع قوی الهام فکری و دینی و الگویی برای شیوه عملکرد مورد توجه دانشمندان و مصلحان مختلفی بوده که در همه دنیا در جستجوی حقیقت بودند. در بین مذاهب سنی نیز شخصیت هایی داریم که حضرت علی را الگویی برتر می دانند.
خواجه سروی ادامه داد: در کشور ما افراد از بدو تولد با مضامین اسلامی و علوی آشنا می شوند و برای هدایت جامعه نیاز به سرمایه گذاری اولیه نیست زیرا در چهارصد سال گذشته کارهای زیرساختی انجام شده و الان باید از این سرمایه بهره برداری شود.
معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: جامعه از دانشگاه انتظار دارد همانطور که در علم روز مانند علوم هسته ای و یا پزشکی نوآوری و خلاقیت دارد در زمینه های معنوی نیز مولد باشد و جامعه را هدایت کند یقین دارم در کارهای فعلی و جاری مان همیشه از حضرت علی و ائمه استمداد جسته ایم.
وی درباره بخش فرهنگی این حوزه که در دانشگاه ها مستقر است، گفت: در سال 84 هیچ معاونت فرهنگی در معاونت علوم تحقیقات و فناوری وجود نداشت و با اصرار رییس جمهور این حوزه فعال شده و در دانشگاه ها نیز متصدیانی پیدا کرد؛ خوشبختانه در حال حاضر تمام برنامه های دینی که درست برنامه ریزی شده و روانشناسی مخاطب را مدنظر قرار داده جواب داده و مخاطب را به خود جذب کرده است. برای مثال در مبحث حجاب در حال حاضر وضعیت حجاب در دانشگاه ها بسیار بهتر از جامعه است و علت این امر را ما فضاسازی مناسب در محیط دانشگاه ها می بینیم زیرا معتقدیم تشیع و علاقه به دین در نهاد جامعه نهفته است و تقویت این نیروی بالقوه می تواند بهره وری بیشتری داشته باشد.
خواجه سروی افزود: در طول دولت نهم و دهم در بخش آموزش عالی تحولات مهمی اتفاق افتاد که مهمترین آن در بخش آموزش عالی و دانشگاه های مادر، بازگشت آنها به مدار علمی خود بود زیرا این مراکز دچار سیاست زدگی شده و از مسیر اصلی خود خارج شده بودند در حال حاضر تمامی مراکز آموزش عالی با شعار دانشگاه تمدن ساز و احیای تمدن ایرانی اسلامی به فعالیت می پردازند تا انسانی ایرانی اسلامی را به جهان معرفی کنند.
پایان پیام/
نظر شما