بررسی اوضاع بحرین در گفتگویی با عضو برجسته جمعیت الوفاق

یکی از اعضای جمعیت الوفاق که بزرگترین گروه اپوزیسیون بحرینی را تشکیل می دهد به بررسی انفجارهای اخیر بحرین و دیگر مشکلات این کشور پرداخته است.

خبرگزاری شبستان،رژیم بحرین که گوش شنوایی برای شنیدن خواسته های بر حق ملت بحرین ندارد از انواع شیوه ها برای از صحنه به در کردن مخالفان و به زانو درآوردن آنها استفاده می کند.
آل خلیفه در حالی دم از گفتگو می زند که هیچ اعتقادی به آن ندارد و هر جنبنده ای را در خیابانها هدف قرار می دهد و علاوه بر آن با حمله به منازل مردمی به آنها گازهای سمی هدیه می کند، ساکنان را به بند می کشد و زنان را مورد هتاکی قرار می دهد.
در کنار این اقدامات سرکوبگرانه رژیم اخیرا کوشیده است که تا وجهه مخالفان را تخریب کند و این گونه وانمود کند که به جنگ عده ای تخریبگر می رود.
در این راستا وزارت کشور همواره با صدور بیانیه هایی می کوشد که هر گونه انفجار کوچک و یا هر حادثه ای را به مخالفان نسبت دهد.
سید هادی الموسوی رئیس کمیته دفاع حقوق بشر در جمعیت الوفاق که بزرگترین گروه اپوزیسون بحرینی شناخته می شود درباره این موضوع و دیگر تحولات بحرین به گفتگویی با صدای روسیه پرداخته است.
-اخیرا یک سلسله انفجارهایی در منامه پایتخت بحرین رخ داد که منجر به کشته شدن دو نفر و زخمی شدن تعدادی دیگر بر اساس بیانیه وزارت کشور بحرین شد آیا طرفهایی که دخیل در این موضوع هستند شناسایی شده اند؟ چه کسانی پشت پرده این انفجارها هستند؟
لازم است به دو موضوع اشاره کنیم؛ نخست ،اینکه این خبر از سوی وزارت کشور بحرین نقل شده است و نه بیشتر. و شما پرسیدید که این انفجار به نفع کیست؟آنچه اهمیت دارد این است که این انفجار به نفع مخالفان نیست زیرا استراتژی مخالفان برقراری امنیت و ثبات آن است اما برگزاری تظاهرات مانعی ندارد و ما هرگز از اعتراضات مسالمت آمیز دست بر نمی داریم و ما با هدف قرار گرفتن افراد بی گناه مخالفیم. موضوع دوم این است که آیا عاملان این انفجارها دستگیر شده اند؟ این به دستگاههای امنیتی بحرینی برمی گردد و من معتقدم که موضوع به این سادگی نیست زیرا ما در اساس این انفجارها شک داریم. بنابراین ما نمی توانیم لفظ انفجار برای آن به کار ببریم زیرا بمبهای صوتی در دست نظامیان است و با آن تظاهرات کنندگان را هدف قرار می دهند.
-بی ثباتی به نفع کیست؟
متاسفانه رژیم علاقه ای به گفتگو ندارد و همواره به دنبال بی ثباتی است. رژیم برای شانه خالی کردن از گفتگوها از هر ترفندی استفاده می کند که ایجاد بی ثباتی یکی از ابزارهای رژیم است. فشارهای زیادی از سوی سازمانهای حقوق بشری وبین المللی علیه رژیم برای وارد شدن به گفتگوها وجود دارد اما پاسخی شنیده نمی شود زیرا ادامه بی ثباتی کاملا به نفع رژیم است و برای همین است که به هیچ توصیه ای گوش نمی کند.
-آیا این انفجارها نشانه خطرناکی برای از بین رفتن امنیت در بحرین نیست؟
انجام گفتگوها از مهمترین موضوعاتی است که برای جلوگیری از بی ثباتی بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد زیرا وقت کشی به نفع کسی نیست و زمینه را برای مشکلات بعدی ایجاد می کند بنابرین ما خواستار گفتگوی جدی و مفید هستیم و معتقدیم که بحران موجود باید از راهکار سیاسی حل شود.
-چرا مخالفان راهکاری برای حل بحران بحرین ارائه نمی دهند و فقط به حداقل اصلاحات بسنده کرده اند؟
علت مشکل به رژیم بر می گرد زیرا حداقل خواسته ما نیز از سوی رژیم برآورده نمی شود. ما هنگامی که می گوییم خواستار دولت منتخب هستیم آیا می توانیم خواهان دولت نیمه منتخب باشیم؟ ما خواستار مجلسی با اختیارات کامل هستیم آیا می توانیم بگوییم که مجلس با اختیارات ناقص می خواهیم؟ ما به دنبال در محدودیت قرار دادن رژیمی هستیم که وقت کشی می کند.کشورهای حوزه خلیج فارس ملتهب شده اند امارات و کویت ملتهب شده اند و این به نفع ثبات منطقه نیست ما خواهان ثبات منطقه و توجه رژیم بحرین به گفتگو هستیم.
-بحرین به کجا پیش می رود؟
متاسفانه بحرین روز به روز به سوی بحران بیشتر پیش می رود زیرا رژیم نه تنها به خواسته های مردمی پشت کرده است بلکه به توصیه های بین المللی نیز توجهی ندارد و اگر به لجاجت خود ادامه دهد تاوان آن را خواهد پرداخت.پنج انفجار در یک روز امکان ندارد زیرا اصولا آنها انفجار نبودند بلکه بمبهای صوتی بودند. این اقدامات وجهه بحرین را در محافل بین المللی تخریب می کند.
 

کد خبر 192483

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha