نظام آموزشی کل نهضت سواد آموزی تغییر می کند

معاون توسعه مدیریت نهضت سواد آموزی در سفر خود به استان گیلان از تغییر نظام آموزشی کل نهضت سواد آموزی خبرداد.<BR> <BR>

پرویز کوثری در حاشیه جشن انقلاب و نهضت سواد آموزی در رشت، در گفتگو با خبرنگار شبستان، گیلان را جز استان های موفق در امر باسوادی دانست و اظهار داشت: جایگاه گیلان در سطح کشور جز هشت استان اول می باشد.

 

کوثری با بیان اینکه کشور را به سه برش بالا، زیر و حول میانگین تقسیم کرده ایم، گفت: گیلان جز استان های بالای میانگین می باشد که نرخ باسوادیشان بیشتر از نرم کشور است.

 

وی ادامه داد: با پیش بینی انجام شده آنطورکه به نظر می رسد گیلان طرح را ظرف یکی دوسال آینده به پایان می رساند و به هدفی که مقام معظم رهبری دارد، خواهد رسید.

 

کوثری در ادامه مطالبش به وضعیت آموزشیاران در سطح کشور اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر 39 هزار و 201 آموزشیار در نهضت سواد آموزی همکاری می کنند.

 

وی گفت: آموزشیاران طبق قانون حق التدریس و به ازای هر ساعت کارکرد مبلغ سه هزار تومان دریافت می کنند.


کوثری در ادامه از تغییر نظام آموزشی کل نهضت سواد آموزی خبر داد و افزود: تا کنون نظام آموزشی نهضت، طبق اساسنامه و آیین نامه اجرایی در مرحله مقدماتی، تکمیلی، پایانی و پنجم بود و یک سری فعالیت ها نیز به عنوان فعالیت های پس از سواد برگزار می شود که فعالیت گروه های پیگیر و خدمات مکاتبه ای و خدمات رسانه ای با هدف جلوگیری از رجعت به سوی بیسوادی، دنبال می کنیم.

 

وی اضافه کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مخصوصا در گروه سنی 49 سال مکلف هستیم بیسوادی را حداکثر در یک دوره زمانی پنج ساله به صفر برسانیم.

 

کوثری اذعان داشت: در راستای فرمایش مقام معظم رهبری تعریف جدیدی را از دو سال گذشته مطرح کردیم و پارسال در شورای عالی آموزش و پرورش پذیرفته شد و به صورت آزمایشی به اجرا در آمد و امسال در هر استانی 30 کلاس درس با این شیوه در حال اجرا است.

 

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود به محض تصویب از سال آینده این طرح در سراسر کشور اجرا شود، تصریح کرد: نظام آموزشی جدید شامل دوره آموزش عمومی که معادل سوم ابتدایی می باشد، دوره آموزش تحکیم که برای جلوگیری از رجعت به بیسوادی انجام می گیرد و فراوانی بیشتری برای کسانی دارد که دوره اول را طی کرده اند و نمی خواهند ادامه تحصیل بدهند واین دوره را برای تثبیت و تحکیم سوادشان برگزار می کنیم.


کوثری ادامه داد: دوره سوم به نام دوره انتقال، برای کسانی است که تعدادشان از 20 درصد کمتر می باشد و بنا دارند ادامه تحصیل دهند که در واقع معادل پنجم ابتدایی است و پس از این دوره می توانند مدارج بالاتر را ادامه دهند.

 

وی آخرین آمار از تعداد سواد آموزان کل کشور را تا اواخر ماه گذشته 940 هزار نفر عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: فعالیت های نهضت سواد آموزی در راستای فرمایش مقام معظم رهبری و سال همت مضاعف و کار مضاعف رویکرد جدیدی بوده است.

 

کوثری یکی از فعالیت های در حال اجرا در این راستا را، اصلاح روش ها و رویه های کاری نهضت دانست و گفت: بیش از 90 درصد فعالیت های که تا دیروز انجام می شد به صورت مباشرتی انجام می گرفت در حالی که اکنون شرایطی را فراهم کردیم که در سال جاری حدود 15 درصد ازفعالیت ها به صورت مدیریت بر فرآیند و تا سال آینده تا 40 درصد افزایش یابد.

 

وی اصلاح روند و رویه های سواد آموزی را از طریق واگذاری فعالیت ها به اشخاص حقیقی و حقوقی و موسسات عمومی غیر دولتی عنوان کرد که طی چند سال گذشته بر اساس قانون تنظیم و قانون الحاق ماده 46 و قانون 24 مدیریت خدمات کشوری این امکان را برای دستگاه ها فراهم کرده است و نهضت سواد آموزی طی گزارش، تجربه موفقی را کسب کرده است.

 

کوثری گفت: اقدام دیگری که در راستای همت و کار مضاعف صورت گرفته بحث فعالیت های داوطلبانه می باشد که هم آموزش گیرنده و هم آموزش دهند ه را مورد تشویق قرار می دهد.

 

وی اضافه کرد: مطابق قانون مدیریت خدمات کشوری، شاید جز اولین دستگاه هایی هستیم که ساختار تشکیلات تفصیلی سواد آموزی را در سطوح مختلف از شهرستان تا سازمان به تصویب رساندیم و با 20 درصد کاهش در سطوح مدیریتی و سرپرستی تلاش کردیم تا این ساختار را عملیاتی تر کنیم.

 

معاون توسعه مدیریت نهضت سواد آموزی همچنین از استخدام چهارهزار آموزشیار در نهضت سوادآموزی خبر داد و گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور، چهارهزار آموزشیار واجد شرایط در نهضت سوادآموزی استخدام می شوند.


کوثری اذعان داشت: بر اساس قانون استخدام حق التدریسی های آموزش و پرورش و آموزشیاران نهضت، 60 هزار نفر استخدام می شوند که هفت هزار نفر سهمیه نهضت سوادآموزی است.

 

وی ادامه داد: از مجموع هفت هزار نفر سهمیه نهضت، سه هزار نفر امسال با بالاترین سابقه خدمت یعنی میانگین حدود 74 ماه جذب شده اند و مابقی نیز در طول برنامه پنجم توسعه کشور جذب خواهند شد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 19303

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha