به گزارش خبرگزاری شبستان ،جمشید جعفرپور نماینده مردم لارستان، اظهار کرد: "هفته کتاب" مناسبت و بهانهای است که ما به یاد کتاب و کتابخوانی و ارزش کتاب در زندگی بیافتیم و قدر مطالعه را یادآوری کنیم.
وی همچنین درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت: با وجود پیشرفتهای بسیاری که در زمینه وسایل ارتباطی اتفاق افتاده و حضور گسترده رسانههای دیجیتال، کتاب همچنان جایگاه خود را در میان افراد اهل فرهنگ و علاقهمند حفظ کرده است.
به گفته این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، هیچ کدام از پیشرفتهای تکنولوژی سبب دوری افراد علاقهمند به رشد فکر و اندیشه از کتاب نشده است.
جعفرپور ادامه داد: از قدیم این طور بوده که افرادی، حاصل تجربه و تفکر خود را در کتاب منتشر کرده و دیگران را در فکر و ذهنیت خود شریک میکردند. این مساله در آموزههای دینی و فرهنگ ملی ما نیز مورد تاکید قرار گرفته که از اندیشه و عقول دیگران بهره ببریم تا در فضاهای مختلف زندگی از اشتباهات به دور باشیم.
عضو کمیته هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است مطالعه کتابهای مفید میتواند انسان را در تجربیات دیگران شریک کند و او را به سوی پیشرفت سوق دهد.
جعفرپور در پایان صحبتهای خود از کتاب "پایی که جاماند" یاد کرد و گفت: من در کنار مطالعه کتابهای مختلفی که متناسب به فعالیت شغلیام میخوانم کتابهای عمومی را نیز مطالعه میکنم و در حال حاضر نیز در حال مطالعه کتاب جالب "پایی که جا ماند" هستم.
"هفته کتاب" غبارروبی فرهنگی از مشکلات ناشر و نویسنده باشد
رحیم مخدومی ،پیشنهاد داد مسئولان در ایام "هفته کتاب" با بررسی وضعیت نشر استان، نسبت به غبارروبی فرهنگی از سطح کشور اقدام کنند.
رحیم مخدومی نویسنده و مدیر انتشارات «رسول آفتاب» ، برای برگزاری بهتر ایام "هفته کتاب" پیشنهاد داد: به اعتقاد من مهمتر از هر چیز توجه به استانها است چراکه نویسندگان شهرستان به شدت مورد غفلت قرار گرفتهاند و ما حتی در مجمع ناشران دفاع مقدس، یکی از طرحهایمان این است که در هر استان محفل ادبی برگزار کنیم و پای صحبت و مشکلات نویسندگان بنشینیم.
وی افزود: ضمن صحبت با نویسندگان شهرستانی و بررسی مشکلات نشر در هر استان، میتوان سوژههای مناسب منطقه را یافت و با یاری نهادهایی چون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هر استان و سایر متولیان استانی، ضمن تعامل درست، جریان فرهنگی متناسب با هر منطقه را به راه انداخت.
مخدومی حضور در استانها و بررسی مسائل نشر هر منطقه را نوعی غبارروبی فرهنگی در سطح کشور توصیف کرد.
تولید کتابهای دیجیتال برای نسل امروز گسترش پیدا کند
فریده سپاه منصور ،گفت: با توجه به گرایش نسل جوان به وسایل ارتباط جمعی و اینترنت، برای گسترش کتاب خوانی باید میزان کتاب های دیجیتال را افزایش داد.
فریده سپاه منصور بازیگر سینما و تئاتر درباره گسترش کتابهای دیجیتال گفت: نسل جوان به سمت اینترنت گرایش پیدا کرده است و تمامی اطلاعات خود را از طریق وسایل ارتباط جمعی کسب می کند. با وجود این شرایط برای بالا بردن سطح مطالعه باید تولید کتابهای دیجیتال گسترش پیدا کند. زیرا نمیتوان جوانها را وادار به خرید کتاب و مطالعه آن کرد.
این پیشکسوت تئاتر افزود: اما کتاب خواندن یک موضوع کاملا ذاتی است افرادی که سالها وقت خود را صرف خواندن کتاب کردند، هیچ گاه کتاب های دیجیتال را جایگزین حال و هوای کتاب خواندن و لذت ورق زدن کتاب نمی کنند. کتاب دیجیتال وسیله ای برای تشویق نسل امروز به کتابخوانی است.
وی درباره "هفته کتاب" بیان کرد: برگزاری "هفته کتاب" نباید به یک هفته محدود شود بلکه این جریان بهتر است در طول سال به طور مستمر ادامه پیدا کند. ارگانها و نهادهای برگزار کننده "هفته کتاب" باید موضوعات خود را متنوع کنند تا نیاز و خواسته مخاطب برآورده شود.
این بازیگر در پایان صحبت های خود گفت: کتاب "هیچ کس نمی تواند ناراحتم کند" نوشته الیت آخرین کتابی مورد مطالعه من بود.
مردم باید کتاب را به عنوان نیاز در سبد کالای خود بپذیرند
مسعود کیمیایی کارگردان سینما ،گفت: مشکل پایین بودن سطح مطالعه افراد از ندانستگی و نا آگاهی نشات می گیرد باید با فرهنگ سازی درست مردم را به افرادی کتاب خوان تبدیل کرد.
مسعود کیمیایی کارگردان سینما درباره ترویج فرهنگ کتاب خوانی در سطح جامعه گفت: تمامی فعالیت ها و اقدامات درباره کتاب خوانی را باید روی این مساله متمرکز کنیم که مردم کتاب را به عنوان یک نیاز اصلی جزء سبد کالای خود بپذیرند.
کیمیایی افزود: مشکل پایین بودن سرانه مطالعه در جامعه از ندانستگی و نا آگاهی افراد نشات می گیرد. این ندانستگی ها باید با فرهنگ سازی و برنامه ریزی درست از سر راه برداشته شود. وقتی افراد این دانستگی و آگاهی را پیدا کنند که باید وقتی را هم صرف مطالعه کنند، بیش تر افراد جامعه به افرادی کتاب خوان تبدیل خواهند شد.
برنامههای "هفته کتاب"در پی ارتباط نزدیک مردم با فرهنگ مطالعه باشد
جواد محقق ،معتقد است مردم با کتاب ارتباط نزدیک ندارند و وقتی انسان با چیزی ارتباط نداشته باشد، به رویدادهای مرتبط با آن نیز توجه نمیکند.
جواد محقق نویسنده، شاعر و روزنامهنگاراظهار کرد: نفس این اقدام که روزی به نام کتاب و کتابخوانی داشته باشیم بسیار پسندیده است اما این که فعالیتهای صورت گرفته در این هفته چیست، میتواند در تاثیرگذاری "هفته کتاب" بسیار موثر باشد.
وی با اشاره به اقدامات بسیاری که هر سال از سوی دستگاههای دولتی و در ایام "هفته کتاب" برگزار میشود، گفت: به اعتقاد من میتوان با مشورت اهالی فن یعنی اهالی فرهنگ و قلم، نتایج بیشتر و بهتری از تمامی فعالیتهای "هفته کتاب" داشت.
این نویسنده در این باره به نامگذاری روزهای "هفته کتاب" اشاره کرد و افزود: یکی از فعالیتهایی که هر سال از سوی مسئولان دنبال میشود، نامگذاری ایام "هفته کتاب" است. بنده منکر فعالیتهای مثبت مسئولان نیستم و معتقدم که اقدامات بسیار خوبی تا کنون به بهانه مناسبتهای مرتبط با کتاب صورت گرفته اما از آن جا که مردم این اقدامات را جدی نمیگیرند، آن چنان که باید تاثیرگذار نبوده است.
وی ضمن اظهار تاسف از این که مردم کتاب نمیخرند و نمیخوانند، تصریح کرد: مردم با کتاب ارتباط نزدیک ندارند و وقتی انسان با چیزی ارتباط نداشته باشد، به رویدادهای مرتبط با آن نیز توجه نمیکند.
محقق افزود: به نظر میرسد پیش از هر اقدامی باید با راهکارهای مختلف، خانوادهها را اهل کتاب کرد تا بدین طریق برنامههای "هفته کتاب" تاثیر خود را بگذارد.
نویسنده "هم سرو، هم صنوبر"، سپس با اشاره به سیستم آموزشی در جامعه، ابراز کرد: بچهها باید از طریق آموزشهای مختلف، طعم و لذت مطالعه را بچشند تا تشویق به کتابخوانی شوند اما متاسفانه بچههای ما نه تنها از مطالعه لذت نمیبرند بلکه با استرسهای ناشی از امتحان از آن فرار میکنند.
وی ادامه داد: این مساله به عملکرد آموزشوپرورش برمیگردد و خانوادهها که درگیر این بازی بینتیجه شدهاند و به جای معرفی کتاب به عنوان یک موجود لذتبخش با توجه اغراقآمیز به نمره و معدل سبب دلزدگی بچهها از مطالعه شدهاند.
بنا بر گزارش ستاد خبری بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ،محقق با بیان این که سیستم آموزشوپرورش به جای مطالعهمحور بودن، نمرهمحور است، گفت: همه ما میدانیم نمره ابدا مساله جدی نیست و اگر دانشآموزی 20 یا 19 میشود، به هیچ عنوان دلیل باهوشی او نیست. من به عنوان یک معلم و همچنین یک پدر مشاهده کردهام که بسیاری از بچههای موفق آنهایی هستند که از نظر معدل اتفاقا در سطح متوسطی قرار دارند.
وی تاکید کرد باید این هشدار را به خانوادهها و آموزشوپرورش داد که محور آموزش خود را بر اساس نمره تعیین نکنند.
بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار "یادگار ماندگار" از 20 تا 27 آبان ماه سال جاری در سرتاسر کشور برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما