فخرالدین سورتیجی، از اساتید زبان و ادبیات فارسی، امروز(22 آبان) به خبرنگار شبستان گفت: مطالعه و کتابخوانی و کسب علم در دین مبین اسلام و کلام الله مجید، ارزش و اعتبار خاصی دارد بطوریکه معجزه پیامبر اکرم (ص) از نوع کتاب و در این کتاب مقدس هم اولین آیات نازل شده بر پیامبر (ص) با امر به خواندن و الفاظ کتاب، قلم، و علم توأم شده است.
وی ادامه داد: اهمیت کتاب و کتابخوانی و عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه مینویسد، قسم یاد میکند.
سورتیجی اذعان کرد: اسلام همواره به عنوان پرچمدار کتاب و کتابخوانی به این مهم پرداخته و این گونه نیست که کشورهای اسلامی وارد کننده فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشند بلکه خود صادر کننده این فرهنگ هستند و در عزت و جایگاه کتاب همین بس که همه ادیان الهی و رجال بزرگ تاریخ بشر جاودانگی خود را مدیون کتاب هستند.
این نویسنده مازندرانی اظهار کرد: تمدن ایران پس از اسلام و دانشمندان تربیت شده در این اعصار بیانگر این واقعیت است که ایران اسلامی همواره پرچمدار عرصه های مختلف تولید و صادرات علم در جهان است.
وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره فرموده اند که هرگاه به موضوع کتاب در جامعه اسلامی ایران فکر می کنم، ناراحت و غمگین می شوم، و این موضوعی است که باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد چرا که ما به عنوان یک حکومت اسلامی و علوی در این دنیای متلاطم وظیفه داریم تا دغدغه های مقام معظم رهبری در مورد سرانه پایین مطالعه در کشور را برطرف کنیم.
سورتیجی افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی را نیازمند عزم تمام آحاد مردم و دستگاه های مسئول دانست و ادامه داد: اگر تصمیم داریم سبک واقعی زندگی ایرانی و اسلامی را به جهان عرضه کنیم، مطالعه مفید یکی از پایه های اصلی آن به شمار می رود و جوانان باید در این مسیر مدیریت شوند و قصد داریم با ایجاد یک حرکت انقلابی نه تنها در این هفته بلکه در تمام طول سال نهضت مطالعه مفید را در جامعه ایجاد کنیم.
این شاعر مازندرانی تاکید کرد: هر جامعه ای که به دنبال پیشرفت در ابعاد مختلف است باید در جامعه خود به فرهنگ کتاب و کتابخوانی توجه ویژه ای داشته باشد.
وی عنوان کرد: مطالعه را نباید فقط در خواندن کتاب دانست بلکه مطالعه با خواندن روزنامه، سایت های خبری وغیره نیز میسر است.
سورتیجی اظهار کرد: مدیران و مسوولان نیز اگر به دنبال تحلیل و درک درستی از مسائل پیرامون خود و جهان هستند باید توجه جدی به مطالعه داشته باشند.
این استاد زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه هرچه در حوزه فرهنگ کار شود باز هم کم است، خاطرنشان کرد: مهم ترین وظیفه دستگاه های فرهنگی ارتقای جایگاه مطالعه است که کتاب و در راس آن قرآن باید وارد زندگی مردم شود.
پایان پیام/
نظر شما