به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مدیر دفتر تاریخ شفاهی حوزه هنری در دومین کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی انقلاب، دفاع مقدس و ادبیات پایداری که امروز(22 آبان) در محل حوزه هنری کرمان برگزار شد؛ در سخنانی با اشاره به چگونگی تدوین تاریخ،جایگاه تاریخ در علوم انسانی و ویژگی های تاریخ شفاهی، اظهار داشت: تاریخ یک جامعه، مجموعه ای از اطلاعات است که اگر از جامعه گرفته شود، آن جامعه دچار سردرگمی می شود.
حجت الاسلام سعید فخرزاده افزود: تاریخ بر اساس منابع اسناد مکتوب، شنیداری، دیداری و یادهایی که در ذهن افراد است، شکل می گیرد و در این راستا جستجوی اسناد و مدارک، تطبیق آن ها، راستی آزمایی، تدوین و تنظیم اطلاعات و ترسیم واقعه، مراحل انجام کار است.
وی لزوم اهمیت تاریخی موضوع، آغاز و پایان داشتن و راستی آزمایی شدن را از ویژگی های متن تاریخی برشمرد و گفت: تدوین تاریخ در بحث نظریات، پایه علوم انسانی و اداره جامعه کاربرد دارد.
وی با انتقاد از نداشتن تولید نظریه و تئوری در دانشگاه ها، افزود: جایگاه تاریخ در حوزه علوم انسانی بسیار مهم است و اگر می بینیم که مردم هنوز برای شهید و شهادت ارزش قائل اند، به دلیل آثاری است که در این حوزه تولید شده است.
حجت الاسلام فخرزاده اضافه کرد: در جمع آوری تاریخ شفاهی، محقق با اشراف بر موضوع، همه آن چه را در ذهن فرد وجود دارد در گفتگوی علمی و تحقیقاتی به صورت هدفمند استخراج می کند.
وی مستند سازی بعد از انجام گفتگوها برای جمع آوری تاریخ شفاهی را ضروری دانست و اظهار داشت: در تاریخ شفاهی دسترسی به اطلاعات آسان تر و گستردگی داده های تاریخی بیشتر است که با زبان همه فهم در اختیار دیگران قرار می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما