حجت الاسلام و المسلمین احمد عابدی، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به دغدغه های فلسفی علامه طباطبایی به خبرنگار شبستان گفت: مهمترین کار علامه طباطبایی این بود که بحث وجود رابطه در فلسفه را مطرح کرد.
وی ادامه داد: مبحث یاد شده در گذشته نیز مطرح شده بود، ولی اشاراتی با آن بود، اما علامه آمد این اصل وجود رابطه و اینکه چه طور می شود معلول عین ربط به علت باشد را مطرح ساخت نه اینکه معلول شیء است که مرتبط با علت است بلکه خود ربط حقیقت علت و معلول است.
حجت الاسلام عابدی با اشاره به نوآوری دیگر علامه طباطبایی در حوزه فلسفه تصریح کرد: بحث اعتباریاتی که علامه در کتاب خود با عنوان "اصول فلسفه و روش رئالیسم" مطرح کرد، نیز از دیگر خدمات او به فلسفه محسوب می شود.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به روش تدریس علامه طباطبایی در حوزه فلسفه عنوان کرد: او هرگز از روایات و آیات، شعر، کلمات عرفا استفاده نمی کرد و و تنها از برهان بهره می جست و معتقد بود اگر آیه قرآن را در بحث فلسفی بیاوریم دانشجو تعبدا می پذیرد.
وی با تایید وضعیت کنونی فلسفه و انتزاعی شدن این دانش یادآور شد: برای آنکه فلسفه از این حالت خارج شود، روش های قدیمی بیان فلسفه می تواند مفید باشد، مثلا قدما داستان های فلسفی می گفتند از قبیل "آواز پر جبرئیل"، "سلامان و ابسال" و ...، و مطالب فلسفی را در قالب قصه عنوان می کردند و من تصور می کنم اگر چنین روندی مجددا به خوبی احیا شود می توان فلسفه را در زندگی امروز ملموس کرد.
پایان پیام/
نظر شما