ضرورت تاسی از سیره امام حسین (ع) و درک پیام عاشورا برای اقشار جامعه

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک؛ توجه همه عزاداران و سوگواران حسینی و هیئات مذهبی بر تاسی از سیره امام حسین (ع) و درک پیام های واقعی نهضت عاشورا برای همگان ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، در بیانیه ای به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، گفت: محرم، ماه ایثار و از جان گذشتگی است، ماه عشق و شور و فریاد است، محرم ماه قیام و پیام است که دل‌های شیدای نیکان و مشتاقان را به سوى مراد و محبوبشان معطوف می سازد، ایام حماسه و عاطفه با فرا رسیدن این ماه آغاز می‌شود تا شیفتگان معرفت و عاشقان ایثار را با کاروان کربلا همراه و هم نوا سازد و شور و شعور عاشورایى، دیگر بار احیاءشود.

 

در این بیانیه آمده است؛ عاشورا سالروز عروج خونین سبک بالان عاشقی است، که با شهادت خویش حماسه جاودانه و با شکوهی در تاریخ آفریدند. عاشورا چشمه نوری است که سیاهی ها و تاریکی ها را از جان می شوید و زلالی و پاکی را سخاوتمندانه به آن هدیه می کند. فریاد سرخی که از خاک تفتیده کربلا برخاست، طنین بیدارباشی بود، که تمامی اعصار و قرون را درنوردید و با رنج مظلومان تاریخ آمیخته شد و به ابدیت پیوند خورد. نه کربلا به یک سرزمین محدود می شود و نه عاشورا در غروب یک روز پایان می یابد.

 

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است؛ کربلا محراب عبادت دل باختگان است. کربلا سکویی است که کربلاییان و عاشوراییان را از خاک تا افلاک و از فرش تا عرش برین پرواز می دهد. کربلا مدرسه ای است که درس چگونه ماندن و چگونه رفتن را به ما می آموزد و پایداری و پاسداری را یاد می دهد. دژ استواری که آدمی را در برابر خطا و گناه و پلیدی و زشتی حفاظت می کند تقوا است و حسین (علیه‌السلام) بهترین آموزگاری بود که عملاً آموخت تقوا، گوشه نشینی و عزلت و دوری از جامعه نیست؛ بلکه موهبتی است که با بصیرت، دانایی و ستیز دائم با هواهای نفسانی و مفاسد اجتماعی به دست می آید.

 

در پایان این بیانیه آمده است؛ حسین بن علی (علیه السلام) مظهر تقوای الهی و نمونه اعلای وارستگی و پارسایی است وباید تقوای حقیقی را در مکتب حسینی بیاموزیم و آموزه های عاشورا را الگوی رفتارمان قرار دهیم عاشورا برای ما تنها یک حادثه نیست؛ بلکه نوعی فرهنگ و تاریخ آغازی دیگر است. حادثه عاشورا هرچند در زمانی بسیار کوتاه تحقق یافت و بیش از نیم روز دوام نیافت، امّا عمق حادثه چنان روایت آموزنده و عترت آموزی را به تصویر می کشد که توجّه همه عالم را به خود معطوف می سازد و چنان شور و حرکتی می آفریند که همه قیام های حق طلبانه و آزادی خواهانه از سرچشمه اش آب می خورد و بر محور آن می چرخد. این وظیفه ماست که فرهنگ عاشورا و پیام کربلا را خوب بشناسیم و سرمشق زندگی خود قرار دهیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 195072

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha