همکاری بخش تعاونی و خصوصی؛ موثرترین گام توسعه اقتصاد

رضویان با بیان اینکه اقتصاد در کشورهای مختلف دنیا در دو نظام تعاونی و خصوصی اجرا می‌شود، گفت: همکاری بخش تعاونی و خصوصی موثرترین گام توسعه اقتصاد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید جواد رضویان، دبیر اتاق تعاون خراسان‌رضوی صبح امروز (27 آبان) در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان‌رضوی در مشهد اظهار داشت: جایگاه تعاون در اقتصاد مقاومتی و برای دستیابی به بهبود صادرات ارزشمند است.


رضویان افزود: اقتصاد در کشورهای مختلف دنیا در دو نظام تعاونی و خصوصی اجرا می‌شود و عدم تعامل میان این بخش‌ها از مهم‌ترین علت‌های آسیب‌پذیری اقتصاد به‌ ویژه صادرات کشور محسوب می‌شود.


وی با اشاره به سخنان بان‌کی‌مون در آخرین گزارش خود مبنی بر برآورده‌سازی 57درصد نیاز جهان توسط تعاونی‌ها اظهار کرد: در نظام صادرات مقاومتی بهترین راه برای پیشبرد اهداف توسط سازمان‌های تعاونی صورت می‌گیرد.


دبیر اتاق تعاون خراسان‌رضوی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری برای جذب سرمایه‌ها باید در شرکت‌های تعاونی انجام شود؛ در حال حاضر بیش از 70 درصد از حمل ونقل کشور در قالب شرکت‌های تعاونی صورت می‌گیرد.


رضویان تحقق اهداف و توسعه صادرات را در چهار نکته بیان کرد و گفت: ایجاد امکانات، کاهش هزینه‌های داخلی، ارتقای صادرات بین‌المللی و ایجاد محیطی امن در صادرات از مواردی است که سبب تحقق اهداف و توسعه صادرات می‌شود.


دبیر اتاق تعاون خراسان‌رضوی همکاری بیشتر بخش تعاونی و خصوصی را گامی در جهت توسعه اقتصاد و صادرات توصیف کرد و گفت: اقتصاد دنیا در دو قالب تعاونی و خصوصی تعریف شده است و عدم تعامل مناسب میان این دو بخش کاهش صادرات را به دنبال دارد.


 بنا بر گزارش شبستان، در ادامه این همایش علی صفرزاده، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی گفت: میزان همکاری سیستم بانکی با صادرات ناچیز است و باید افزایش پیدا کند چرا که اقتصاد کشور از سه دیدگاه تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی، اقتصاد مقاومتی و مختصات جغرافیایی قابل بررسی است.


وی با اشاره به اینکه ایران از نظر ذخائر، جزو 10 کشور برتر دنیا است و این در حالی است که 66 نوع ماده معدنی در کشور داریم؛ همچنین از نظر فولاد در میان 20 کشور نخست دنیا قرار گرفته‌ایم، اظهار داشت: در بخش کشاورزی و محصولات غذایی، بالاخص در صنایع تبدیلی و نساجی، فرش، صنایع دستی جزو کشورهای مطرح هستیم.


رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی با اشاره به وضعیت بنگاه‌های اقتصادی استان تصریح کرد: اگرچه در موضوع بنگاه‌های اقتصادی، این بخش سرآمد و پیشتاز در استان خراسان رضوی است، اما همچنان نیازمند توانمندسازی بنگاه‌های اقتصادی و رقابتی کردن آنها هستیم.


صفرزاده با ابراز نارضایتی از عملکرد سیستم بانکی در حوزه صادرات تصریح کرد: همکاری سیستم بانکی در حوزه صادرات کمتر از 2 درصد است و در شرایط ویژه اقتصادی کشور باید سیستم‌های بانکی پشتوانه اقتصاد و صادرات باشد.


وی اضافه کرد: در برنامه پنجم توسعه سهم صادرات کشور 4 درصد بود و با تلاش این رقم به 5/5 درصد ارتقا یافت؛ امروز سهم صادرات 7/5 بوده که چشم‌انداز ما، تغییر این رقم به 7 درصد است.


رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی گفت: در تولیدات نهایی، صادرات استان در شش ماهه نخست سال91، نزدیک به هشت در صد از صادرات کل کشور را تشکیل می‌دهد.

 

وی از وضعیت روبه رشد صنعت فولاد در استان خبر داد و گفت: در معادن استان حرکت خراسان‌رضوی به صنعت فولاد به 15 میلیون تن تا 5 سال آینده می‌رسد و امروز برای 10میلیون تن فولاد مجوز صادر شده است.


صفرزاد با بیان اینکه 57 درصد از گواهینامه‌های صادرات در خراسان‌رضوی بین‌المللی، 90درصد استانی و 60 درصد ملی است، گفت: صادرات خراسان‌رضوی در حال حاضر به بیش از 90 کشور دنیا صورت می‌گیرد و از 800 قلم به هزار و 400 قلم کالا رسیده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 195797

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha