مجید جلالی، مربی و کارشناس فوتبال درباره این اظهارنظر خود که «آرمانهای انقلاب هنوز در ورزش و به خصوص فوتبال محقق نشده» به خبرنگار شبستان گفت: این به نوع ارزشیابی ما بازمی گردد. انقلاب به ما گفت چه چیزهایی ارزش است و چه چیزهایی ضد ارزش. وقتی این مولفه ها را در ورزش بررسی می کنیم می بینیم کاملاً برعکس اتفاق افتاده؛ به این معنا که اگر کسی در محیط حال حاضر فوتبال به فعالیت سالم بپردازد و همه تلاش خود را در زمین صرف کند کمترین پیشرفت عاید او می شود. فکر می کنم همین جمله برای روشن شدن موضوع کافی باشد.
این مربی فوتبال همچنین در پاسخ به این که چرا اخلاق به عنوان یکی از مولفه های مهم ورزش در سطوح حرفه ای تر فوتبال کمتر مورد توجه قرار می گیرد افزود: باید توجه داشت که اینها موضوعات حاشیه ای ورزش نیست بلکه نکات عمیق این فوتبال است که معمولاً از سوی رسانه ها مورد توجه قرار نمی گیرد.
وقتی مربی یک تیم لیگ برتری بودم فردای شکست، در جلسه هیئت مدیره گفتند شما نمی توانید حق تیمتان را بگیرید. مربی فلان تیم در مقابل یک اوت اشتباه چنان فضاسازی می کند که داور در ادامه بازی می ترسد. گفتم ببخشید، من یک معلم هستم.
وقتی رییس هیئت مدیره تیم لیگ برتری که فرد معتبری است این را می گوید ببینید در فوتبال ما چه خبر است. در یکی از شهرستانها مربی جوانی پرسید چگونه می توانم در فوتبال ایران پیشرفت کنم وقتی پارامترها را روی تخته نوشتم گفت: هیچ یک از کسانی که پیشرفت کرده اند این کارها را نکرده اند.
وی تأکید کرد: در فوتبال ما طراحی مسیر نشده و یا طراحی مسیر غلط است. باید نظام ارزشیابی داشته باشیم که مربی بداند با لابی، زدوبند، خریدن سکو و روزنامه ها به جایی نمی رسد.
حذف مربیان موفق تیم های جوان لیگ برتری موضوع دیگری بود که جلالی درباره آن گفت: فوتبال ما در دست دو قشر است سیاسیون و شبکه های دلالی، که خودشان یکدیگر را قبول ندارند و هر یک به دنبال منافع آنی و زودگذر خود است، اما گاهی منافعشان به هم نزدیک می شود. وضعیت کنونی فوتبال ما محصول پیوند منافع سیاستمداران و دلالان است این دو گروه نه دیدگاه سازنده ای نسبت به آینده دارند و نه دیدگاه خیرخواهانه ای نسبت به فوتبال تنها به دنبال منافع لحظه ای خوداند و اگر کسی در این میان از فوتبال و آینده سخن بگویند به نظر آنها مسخره است.
بخش دوم مصاحبه مجید جلالی فردا منتشر می شود.
پایان پیام/
نظر شما