انتقادپذیری مردم و مسئولان لازمه فرهنگ سازی امر به معروف

امام جمعه موقت شهرستان رشت، انتقادپذیری مردم و مسئولان از یکدیگر را لازمه فرهنگ سازی این مهم دانست و گفت: رسانه ها به ویژه صدا و سیما در افزایش فرهنگ پذیرش این مهم در جامعه نقشی راهبردی دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام غلامرضا شفیع زاده، نماینده ولی فقیه در سپاه قدس گیلان و امام جمعه موقت شهرستان رشت در نشست با کارکنان صدا و سیمای مرکز گیلان، محبت را پایه اولیه فریضه امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت:30 شیوه برای مؤثر بودن امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که محبت، نخستین ضرورت است و نباید با خشم و ناراحتی امر به معروف و نهی از منکر کرد.

 

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر باید از تحقیر و آبروریزی افراد دور باشد تا مؤثر واقع شود، اضافه کرد: امر به معروف و نهی از منکر باید استدلالی با زبان نرم، غیر مستقیم و بامثال و داستان گونه باشد.

 

حجت الاسلام شفیع زاده افزود: امر به معروف و نهی منکر صحیح جامعه اسلامی را می سازد و به فرموده ائمه معصوم(ع) این فریضه باید در قلب، دست و زبان جاری شود و گرنه جامعه مرده ای شبیه زنده است.

 

امام جمعه موقت رشت با اشاره به ایام محرم، تصریح کرد: امام حسین(ع) نیز به سبب احیای امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد و این را در مقاطع مختلف مطرح فرمود.

 

نماینده ولی فقیه در سپاه به نقش صدا و سیما در پیشبرد اهداف این فریضه اشاره و گفت: رسانه ها به ویژه صدا و سیما در افزایش فرهنگ پذیرش در جامعه و آموزش شیوه های صحیح این فریضه، نقش راهبردی دارند.

 

حجت الاسلام شفیع زاده با بیان اینکه مقوله امر به معروف و نهی از منکر با اشکالات قانونی مواجه است، گفت: بر طبق اصل هشتم قانون اساسی این مسئله یک وظیفه همگانی است که هم مردم و هم مسئولان به آن مکلف هستند اما متأسفانه این اصل مورد توجه کافی قرار نگرفته است.

 

دبیر ستاد احیای گیلان در ادامه با اشاره به راهکارهای نهادینه‌سازی فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، انتقادپذیری مردم و مسئولان از یکدیگر را لازمه این کار دانست و تصریح کرد: روح این فریضه باید در کالبد همه برنامه‌های کشوری دمیده شود که این امر توجه مسئولان را در برنامه‌ریزی‌ها می‌طلبد.

 

امام جمعه موقت رشت، نحوه اجرای صحیح این فریضه، فعالیت‌های آموزشی برای شناخت امر به معروف و نهی از منکر و ایجاد روحیه قانونمداری و تعهد اجتماعی در افراد را از دیگر راه‌های نهادینه‌سازی فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه دانست و گفت: با اجرای صحیح این امور به وسیله فعالیت‌های فرهنگی باید به سمتی رفت که روحیه قانونمداری و تعهد اجتماعی در افراد افزایش یابد و زمینه نظارت افراد بر خود و بر دیگران به یک سطح مطلوب برسد.

 

نماینده ولی فقیه در سپاه قدس گیلان با اشاره به اهمیت این فریضه برای سالم سازی اجتماع و سعادت افراد به بیان تعالیم الهی در این زمینه پرداخت و افزود: همه افراد باید برای حفظ سلامت جامعه کوشا باشند و رشد و شکوفایی دیگران به اندازه رشد خودشان اهمیت داشته باشد و این مسئله جز با حساس بودن مردم نسبت به یکدیگر میسر نخواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 196977

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha