محمد آذرشب، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره تاثیر فعالیت های قرآنی در تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان همسو با تاکیدات رهبر معظم انقلاب به خبرنگار شبستان گفت: تعمیق مبانی معرفتی به معنای دستیابی به افکار و اندیشه های استدلالی نیست بلکه ژرفا بخشیدن به تفکر در کنار زدودن غبار غفلت از فطرت و قلب است.
وی با اشاره به تاکیدات قرآن بر یادآوری و تذکر اظهارکرد: زدودن غبار از فطرت انسان نیازمند تحریک شعور و عواطف او است چراکه به دلیل دوری از اهداف بزرگ و پرداختن به حاشیه هایی همچون مدرک، اهداف بزرگ که مسیر را برای دستیابی به معرفت هموار می کند مورد غفلت قرار می گیرد امری که اندیشمندان و معلمان در جلوگیری از بروز آن می توانند بسیار موثر عمل کنند.
آذرشب بهره مندی از الگوهای مناسب را از راهکارهای عملی در زدودن غبار غفلت از فطرت و معرفت آدمی برشمرد و تصریح کرد: اگر الگوها دچار خدشه شوند انسان از رسیدن به اهداف باز می ماند، بنابراین، بهترین الگوها که خللی در آن راه نمی یابد، قرآن و آموزه های آن است که می تواند آدمی را از غفلت مصون دارد.
قرآن آگاهی بخش و غبارزدا از معرفت آدمی است
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران قرآن را آگاهی بخش و غبارزدا از فطرت انسان دانست و بیان کرد: قرآن و آموزه های آن نشاط آور و حرکت بخش جامعه بشری در مسیر تکامل است اما باید توجه داشت که ارائه آن در قالب اندیشه های صرف جدالی و حکمی در عین تاثیرات مثبت نمی تواند جوانان و دانشجویان را در برابر جنگ نرم دشمن مصون کند از این رو باید کوشید قرآن را همچون انبیاء و بیدارگران اسلامی با شیوه های بدیع و اثرگذار ارائه کرد.
وی درباره تاثیر انجام پژوهش قرآنی در تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان ابرازکرد: اگر در پژوهش های قرآنی ه پرداخت به مباحث نظری رویکرد اصلی شود اهداف محقق نمی شود، بنابراین، باید پژوهش های مستند به کتاب الهی قابلیت تحقق در عمل را داشته باشد تا بتواند به مبانی معرفتی جامعه دانشگاهی همسو با مطالبه و تاکیدات رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشاند.
آذرشب با تاکید بر لزوم دوری از توجه صرف به اهداف دنیوی در فعالیت های قرآنی عنوان کرد: فضای مکتبی، تعهد، آرمان گرایی و فضاسازی از ضرورت های تعمیق مبانی معرفتی در جامعه دانشگاهی است در غیر این صورت این فعالیت ها تنها به فضای دکانی یعنی تلاش برای دستیابی به اهداف معطوف می شود.
استادان و مسئولان دانشگاهی رسالتی عظیم در تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان دارند
وی با بیان این مطلب که مسئولان و استادان دانشگاهی بیشترین مسئولیت را در تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان از طریق استناد به آموزه های قرآنی دارند، ابرازکرد: استادان و مسئولان دانشگاهی باید پیشتاز در آرمان گرایی، رهایی از منیت و ذوق سرشار باشند تا بتوانند با اتکا به آموزه های قرآن ذهن دانشجویان را نیز به مسیر حقیقت رهنمون شوند.
آذرشب علوم انسانی وارداتی غرب را از چالش های پیش روی اسلامی سازی معرفت دانست و خاطرنشان کرد: باید تجارب تمامی پژوهشگران میان رشته ای را که در زمینه بررسی علوم انسانی با استناد به قرآن فعالیت کرده اند برای تحول این علوم همسو با مطالبه رهبری تجمیع و زمینه تبادل آنها را فراهم کرد تا بتوان گامی موثر در تعمیق مبانی معرفتی دانشگاهیان برداشت.
پایان پیام/
نظر شما