مهندس محمد حسین اصغری، کارشناس بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اعلام این خبر به خبرنگار شبستان در بجنورد گفت: آزبست گروهی از ترکیبات معدنی منیزیوم و سیلسیوم است که در طبیعت بیشتر به شکل الیاف معدنی و سنگ یافت می شود و کاربردهای مختلفی دارد و مهم ترین کاربرد آن در ایران در تهیه ورقه های موج دار (ایرانیت)، لوله های آزبستی، پارچه، کاغذ، کاشی، لنت ترمز، کلاج خودروها، عایق کوره ها است.
وی با اشاره به این که مصرف بالا و رو به افزایش آزبست در کشورهای در حال توسعه، سلامت افراد را به خطر می اندازد ومهم ترین راه ورود آزبست به بدن انسان دستگاه تنفس یا ریه ها است، افزود: آزبست عامل افزایش دهنده مقاومت لنت های ترمز و کلاج در برابر سایش، مقاومت سیمان در لوله های سیمانی و قطعه های پوششی سقفی و عامل افزایش دهنده نقطه اشتعال در منسوجات و محصولات کاغذی است.
وی به بیماری های ناشی از استنشاق گرد و غبار آزبست اشاره کرد و افزود: استنشاق گرد و غبار آزبست، عامل بیش از 50 درصد سرطان های شغلی است.
اصغری، سرطان حنجره و ریه را جزو بیماری های شایع ناشی از استنشاق گرد و غبار آزبست اعلام کرد.
وی تصریح کرد: الیاف آزبست با چشم دیده نمی شود ضمن این که علایم و نشانه های مربوط به تماس با آزبست زمان زیادی طول می کشد تا بروز کند بنابراین افراد باید هوشیار باشند.
مهندس اصغری، تنفس زیاد الیاف آزبست را بسیار خطرناک اعلام کرد و اظهار داشت: کودکان به ویژه در سنین پایین تر، کارگران کارخانجات تولید محصولات آزبستی، مراکز ساخت و تعمیرات ترمز و کلاچ و ماموران راهنمایی و رانندگی بیش از دیگران در معرض خطر آزبست قرار دارند.
وی خاطر نشان کرد: برخی لوله هایی که در ساختمان ها به عنوان دودکش استفاده می شود از آزبست ساخته شده که استنشاق گرد و غبار ایجاد شده از آن ها در عملیات برش کاری و تخریب ساختمان می تواند باعث بروز بیماری های ناشی از آزبست در کارگران شود.
اصغری گفت: کارگرانی که با لباس های خود آزبست را به منزل می برند ممکن است اعضای خانواده خود به ویژه فرزندان را به این بیماری مبتلا کنند.
وی مدت زمان طولانی مواجهه با آزبست را بسیار خطرناک عنوان کرد و گفت: استفاده از لوله ها و ورقه های آزبستی (ایرانیت) در سطح گسترده، بزرگ ترین مشکل موجود در استان است که سلامت افراد را به خطر می اندازد و بهترین راه پیشگیری از خطرات مربوط به آزبست قطع کامل مواجهه با آن است.
اصغری استفاده از محصولات جایگزین بی خطر به جای محصولات آزبستی را راهکاری موثر در رفع خطرات آزبست اعلام و با صراحت عنوان کرد: جایگزین کردن لوله های پرمیت استاندارد به جای لوله های آزبستی خطر ناشی از آزبست را به حداقل می رساند.
وی تاکید کرد: باید ورقه های فلزی و پلاستیکی را جایگزین ورقه های آزبستی نمود تا خطرات ناشی از آن سلامت افراد را تهدید نکند.
پایان پیام/
نظر شما