مراکز مشاوره ساماندهی و اعتباربخشی مى شوند

دولت در راستای نظارت بر فعالیت مراکز مشاوره و ساماندهی این مراکز، آیین‌نامه ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره را ابلاغ کرد.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و به استناد ماده (43) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1389ـ ، آیین‌نامه ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره راتصویب کرد.
آیین‌نامه ساماندهی و اعتبار بخشی مراکز مشاوره
بر این اساس، به منظور ساماندهی و اعتباربخشی مراکز متناسب با فرهنگ اسلامی ـ ایرانی، ارایه هر گونه خدمات مستلزم اخذ مجوز است.
همچنین خدمات مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده شامل؛ آموزش و مشاوره حقوق و وظایف متقابل زن، مرد و فرزندان در خانواده، آموزش و مشاوره ازدواج (پیش و پس از ازدواج)، آموزش و مشاوره امور اعتقادی، فرهنگی، تربیتی و رفتاری خانواده، آموزش و مشاوره در جهت ارتقای توانمندی جوانان در امور فردی و اجتماعی و تسهیل همسر گزینی تعیین می شود.
بر اساس این مصوبه، خدمات مراکز مشاوره اجتماعی شامل؛ مشاوره خدمات توانبخشی، مشاوره پیشگیری از اعتیاد، مشاوره ژنتیک و مشاوره خدمات روانشناسی و روانسنجی است.
بر این اساس، دارنده مجوز موظف است برای بکارگیری مسئول فنی دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد مشاوره یا روانشناسی (در کلیه گرایش‌ها) اقدام کند.
دارنده مجوز موظف است بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت ورزش و جوانان و سازمان بهزیستی کشور، فضای مناسب و امکانات و نیروی انسانی متخصص را متناسب با خدمات موضوع مواد (3) و (4) تأمین کند.
بر اساس این مصوبه، دارنده مجوز مکلف است سه ماه قبل از پایان مدت اعتبار پروانه فعالیت برای تمدید آن مطابق این آیین‌نامه اقدام کند.
همچنین در صورت عدم رعایت شرایط مندرج در این آیین‌نامه و نیز دستورالعمل‌های مصوب وزارت ورزش و جوانان و سازمان بهزیستی کشور و تخطی از آنها توسط مراکز مشاوره با آنان به صورت اخطار کتبی با درج در پرونده، عدم تمدید اعتبار مجوز برای یک یا دو سال، تعلیق فعالیت به مدت سه سال و لغو دایم مجوز برخورد می شود.
سازمان بهزیستی کشور مجاز است طبق قوانین و مقررات مربوط در مقابل صدور و تمدید مجوز برای مراکز مشاوره اجتماعی وجوهی را دریافت کند.
بر این اساس، مراکز فعال در ارایه خدمات مشاوره از زمان ابلاغ این آیین‌نامه مکلفند حداکثر ظرف شش ماه برای تطبیق وضعیت خود با شرایط مندرج در این آیین‌نامه اقدام نکند. پس از انقضای مهلت یادشده فعالیت مراکز مذکور مجاز نیست.
معیارهای ارایه خدمات مبتنی بر فرهنگ اسلامی ـ ایرانی و نحوه نظارت بر مراکز موضوع این آیین‌نامه طبق ضوابطی که حداکثر شش ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه توسط وزارت کشور با همکاری وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ورزش و جوانان و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران تهیه می‌شود، تعیین خواهد شد.
این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
پایان پیام/

کد خبر 199129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha