به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام سید علی عماد، معاون پژوهش حوزه های علمیه قم، امروز(24بهمن) در نشست مطبوعاتی دوازدهمین همایش کتاب سال حوزه، این همایش را یکی از عرصه های عرضه فعالیت های پژوهشی و گزارش فعالیت های پژوهشگران حوزه علمیه دانست و تصریح کرد: همایش کتاب سال حوزه، یک بازار بزرگ است که مجموعه ای از آثار حوزه ها در آن عرضه، سنجیده و ارزیابی شده و برترین ها مورد تقدیر قرار می گیرند.
وی با تاکید بر اینکه همایش کتاب سال حوزه می تواند نقش های بزرگ تری را ایفا کند، ابراز داشت: همایش کتاب سال حوزه ارزیابی از وضعیت کتاب دین را بر عهده دارد که براساس آن میزان تولیدات کتاب دینی با نیازهای جامعه را می توان ارزیابی و رشد و کاهش های تحولات علمی را طی کرد.
معاون پژوهش حوزه های علمیه، ادامه داد: شورای سیاست گذاری و فعالان در امر مدیریت پژوهش، این همایش را در دوره اخیر به عنوان گام آغازین تلقی می کنند.
حجت الاسلام عماد، تاکید کرد: بهره گیری از این همایش به عنوان نقطه آغاز و کلیدی از تعاملات علمی میان حوزه های علمیه کشور، جهان اسلام و بخش بین الملل تولید کتاب دینی است.
وی بر ضرورت استاندارد تولید دانش تاکید کرد و افزود: یکی از لوازم استاندارد سازی تولید دانش این است که مشارکت حداکثری همه فعالان حوزه تولید کتاب و دانش را به همراه داشته باشد.
معاون پژوهش حوزه های علمیه قم، با بیان اینکه باید کتاب سال حوزه به عنوان کتاب بین الملل اسلامی گام هایی را بردارد، ابراز داشت: این همایش باید تعاملات تازه و جدی را با بازار تولید دانش برقرار کند و کم کم حوزه های علمیه و جمهوری اسلامی و نهاد همایش کتاب سال حوزه، به یکی از خرده بازارهای دانش های دینی در جهان تبدیل شود.
حجت الاسلام عماد، تجلیل از کتابخانه های برتر، نرم افزارهای برتر، احیاگران میراث علمی شیعه و کتابداران برتر را از برنامه های آینده برشمرد.
وی با اشاره به بعد بین المللی همایش کتاب سال حوزه، اظهارداشت: زبان به خودی خود اثر مهمی در بین اللملی شدن همایش و انتخاب کتاب برتر بین المللی ندارد بلکه مهم، داده های علمی و محتوای کتاب و غنای علمی است و تفاوتی بین اینکه کتاب به کدام زبان نوشته شده باشد نیست و این مولفه امتیازات محدودی دارد که تاثیرگذاری چندانی ندارد.
معاون پژوهش حوزه های علمیه، در بخش دیگری از سخنان خود از تدوین آیین نامه اعطای بورسیه پژوهشی در حوزه علمیه خبر داد و تصریح کرد: آیین نامه اعطای بورسیه پژوهشی در حال تدوین است که بعد از ابلاغ در دو قالب بورسیه های تحصیلی و فرصت های مطالعاتی انجام می شود.
حجت الاسلام والمسلمین عماد، در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی جهان اسلام در آینده نزدیک اظهار داشت: جشنواره علامه طباطبایی در حال طراحی است که به عنوان جشنواره آثار علمی پژوهشی و طرح های کلان پژوهشی و نشریات در سراسر جهان اسلام برگزار می شود.
وی همچنین گفت: همایش انجمن های علمی حوزه نیز طراحی شده، که با رویکرد جامع انجمن های فعال در حوزه علوم حوزوی برگزار می شود.
گفتنی است، همایش کتاب سال حوزه (28 بهمن) از ساعت 9 الی 12 در مرکز جهانی علوم اسلامی قم برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما