شعر عاشورا بدون پیوند با ولایت و مهدویت ابتر است

پدر شعر آیینی ایران با بیان اینکه لایه های پنهانی فرهنگ عاشورا باید تبیین شود گفت: شعر عاشورا بدون پیوند با ولایت و مهدویت ابتر است

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، استاد محمد علی مجاهدی شب گذشته(9آذر) در کنگره شعر عاشورایی که با محوریت امر به معروف و نهی از منکر در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه علیها السلام در قم برگزار شد اظهار داشت: ماندگاری شعر آیینی مرهون سه فرهنگ غدیر، عاشورایی و مهدوی است.


وی بیان داشت: با توجه به این که ما معتقدیم مصلع جهانی موعود فرهنگ عاشورا را در جهان توسعه خواهد داد و خود سیدالشهداء در رجعت دوباره در حقیقت حکومت خواهند کرد، اگر در شعرعاشورا رگه هایی از ولایت نبوده و با مهدویت پیوند نداشته باشد، آن شعر ابتر است.


استاد مجاهدی خاطرنشان کرد: در این مقطع حساس زمانی احیای توحید و معارف اسلامی وظیفه ای سنگینی است که بر دوش اهل هنر سنگینی می کند و پرداختن به نا گفته ها، نا شنفته ها و لایه های پنهان عاشورا از جمله این وظایف است.
 

وی با بیان این که بیشترین قرائت فرهنگ عاشورا به شکل ماتمی و مناقبی صورت می گیرد تصریح کرد: 500 سال است که قرائت ماتمی صرف در بین مردم ما حاکم بوده که البته برکات زیادی داشته است، اما امروز با توجه به بیداری اسلامی منطقه و جهان و الگوگیری از فرهنگ عاشورایی وعاظ، شعرا و مداحان باید به تبیین فرهنگ ارزشی، مکتبی و حماسی فرهنگ عاشورا بپردازند و توجه بیشتری به آن داشته باشند.


این پیشکسوت شعر آیینی تاکید کرد: نباید از ارزش های مکتبی و حماسیعاشورا غافل بود و تلفیق و قرائت فرهنگ ماتمی و حماسی عاشورا در کنار هم در این مقطع از زمان امری ضروری و نیاز جامعه امروز است.


استاد مجاهدی افزود: موج بیداری اسلامی نیازمند محتوا و خوراک فکری و فرهنگی است که بی شک پرداختن به معارف حسینی آن هم در قالب هنر بهترین شیوه تهیه این نیاز است.


وی همچنین ابراز داشت: بهره گیری از قرائت های بزرگانی همچون شهید مطهری از عاشوراء بر تاثیرگذاری آثار تولیدی در این زمینه می افزاید.


مجاهدی بیان کرد: از آثار و قرائت بزرگانی مانند شهید مطهری از عاشورا می توان دریافت عاشورا علاوه بر اشک و ماتم، جلوه های مانند " هیهات منه الذله"، ما رایت الی جمیلا" و " احلی من العسل" هم دارد.


پدر شعر آیینی ایران با تاکید بر این که قرائت ماتمی نمک محفل حسینی است افزود: بدون گریه زاری محافل حسینی خام است که امیدواریم با قرار گرفتن قرائت های ماتمی و مکتبی در کنار هم به پختگی و تبیین واقعی ارزش های عاشورایی دست پیدا کنیم.


این پیشکسوت شعرآیینی در پایان به قرائت اشعاری با مضمون حضرت امام صادق(ع)، نمونه از گذشت و فداکاری در عاشورا و امر به معروف و نهی از منکر پرداخت.

 

پایان پیام/

کد خبر 200085

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha