عبدالعظیم بهفر در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: برای اینکه نظام پایش لوازم آرایشی و بهداشتی را ساماندهی کنیم، سه مرحله تعریف کردیم که نظارت و دقت در ورود کالا، تعریف زنجیره توزیع و کنترل در عرصه عرضه زنجیرههای آن است و چیزی که این زنجیرهها را بههم متصل میکند، برچسب کنترل اصالت کالا است.
وی با بیان اینکه از بهمن سال گذشته فرآوردههایی که قصد ورود داشتهاند ملزم به داشتن برچسب کنترل اصالت بودند تا اجازه ترخیص بگیرند، ادامه داد: این طرح از سال گذشته در حال اجرا است و در مرحله بعدی بعد از ترخیص بازرسان با سرکشی به انبارها بر اجرای آن نظارت داشتند.
مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های آرایشی و بهداشتی خاطرنشان کرد: مرحله بعد زمانی اجرا میشد که به اندازه کافی کالاهای وارداتی دارای برچسب شدند و اطلاعرسانی عمومی صورت گیرد تا مردم قبل از خرید کالا قطعا با چککردن برچسب از آن کالا استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه قرار بود مرحله آخر اجرای برچسب اصالت از مهر و آبان شروع شود، گفت: با توجه به حجم کالاهای وارداتی و اجرای سیستم موازی از سوی برخی سازمانها باعث شد اجرای مرحله آخر به تأخیر بیفتد که با تفاهمنامهای که با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتیم قرار شد فرآوردههای سلامتمحور زیر نظر وزارت بهداشت باشد.
وی تصریح کرد: عدم هماهنگی مرحله دوم طرح شبنم توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت باعث تأخیر در این کار شد.
بهفر با اشاره به اینکه طرح شبنم برای فرآوردههایی غیر از سلامتمحور است، گفت: برای کالاهایی مثل دارو، مکملها، آرایشی بهداشتی و غذا زیر نظر وزارت بهداشت، برچسب اصالت صادر خواهد شد.
معاون اجرایی معاونت داروی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: طرح کدینگ زیر نظر وزارت بهداشت برای فرآوردههای سلامتمحور با عنوان برچسب اصالت و وزارت صنعت، معدن و تجارت با عنوان طرح شبنم اجرا میشود.
وی به مردم توصیه کرد کالاهایی که دارای برچسب اصالت هستند و از مسیر تأییدیه وزارت بهداشت گذشتهاند را خریداری کنند.
پایان پیام/
نظر شما