محیط اقتصادی باید برای قاچاقچیان نا امن شود

معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری بیرجند با تاکید بر اینکه محیط اقتصادی باید برای قاچاقچیان نا امن شود، گفت: اگر این اقدام صورت نگیرد مبارزه با قاچاقچیان دشوارتر می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، سید محمد زمان ابطحی، معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری بیرجند، امروز (13 آذر) در کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان بیرجند با تاکید بر اینکه یکی از موارد قابل اهمیت در بحث قاچاق توجه به مرز است، اظهارداشت: مرز همواره موضوع مهم دولت ها بوده و در حقیقت به عنوان موقعیتی استراتژیک برای امنیت پایدار در کشور به شمار می رود.


وی تصریح کرد: بهره مندی مرزنشینان از مواهب توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، توجه به اشتغال و برآورده کردن نیازهای اساسی آنها یک اصل ضروری است که اگر محقق شود به ایجاد امنیت در ابعاد مختلف از جمله در بحث قاچاق کمک زیادی خواهد کرد و مرزنشینی به جای تهدید به یک فرصت تبدیل می کند.


معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری بیرجند با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم در حوزه پیشگیری، فعالیت در حوزه اجتماعی، فرهنگی و نرم افزاری است، تصریح کرد: برخی جاها نمی توان با موانع، تنها برخورد فیزیکی داشت و موفق بود به عنوان مثال در موضوع قاچاق با توجه به اعتقادات دینی مردم بایستی غیرشرعی بودن اینگونه معاملات برای مردم تبیین شود تا حرام فروشی برای کسب درآمد بیشتر به فرهنگ جامعه تبدیل نشود.


وی اجرای طرح شبنم را مهمترین طرح برای کنترل بازار و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق ذکر کرد و گفت: این طرح طی دو مرحله در کشور اجرا شد که مرحله دوم تا 30 آذرماه ادامه دارد.


ابطحی با اشاره به اینکه در مرحله اول 6 گروه و مرحله دوم 11 گروه کالایی مشمول اجرای طرح شبم قرار گرفته است، ادامه داد: بر اساس طرح شبنم تمامی کالاهای وارداتی در کشور باید کد رهگیری دریافت و آن را الصاق کنند و اگر این اقدام انجام نشود معلوم می شود کالا از مبادی غیر رسمی وارد کشور شده است.


وی خاطرنشان کرد: از ابتدای دی ماه کالاهای وارداتی بدون کد رهگیری به عنوان کالای قاچاق شناخته شده و طبق قانون با متخلفان برخورد می شود.


معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری بیرجند با تاکید براینکه با اجرای طرح شبنم تا حد زیادی بازار و کالای قاچاق در کشور کنترل می شود، افزود: اجرای موفق این طرح منوط به همکاری دستگاه های مرتبط، مردم و رسانه هاست.


وی با تاکید براینکه قاچاق کالا و ارز و مبارزه با آن همواره از دغدغه های مسئولان کشور و نظام بوده است، ادامه داد: این دغدغه موجب شد ستادی مستقل با عنوان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز زیر نظر رئیس جمهور و با عضویت نهادهای مرتبط شکل بگیرد تا مبارزه با این فعالیت مخرب اقتصادی منسجم تر انجام شود.


وی گفت: در گذشته متاسفانه عوامل و بسترهای اصلی بروز قاچاق کمتر مورد توجه قرار می گرفت و در حوزه پیشگیری و مبارزه با قاچاق مشکل داشتیم به نحوی که این امر منحصر به اقدامات فیزیکی شده بود و نیروی انتظامی تنها مسئول مبارزه با قاچاق قلمداد می شد.


ابطحی اظهار داشت: در دو سه سال اخیر با فعال شدن ستاد راهکارهای پیشگیرانه، همراه با دیدگاه های علمی و اجتماعی در امر مبارزه با معضل قاچاق مورد توجه قرار گرفت و لایحه پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 89 در دولت تهیه و در سال 90 به تصویب رسید که در حال حاضر به منظور رفع نواقص قانونی در نوبت رسیدگی مجلس نهم قرار دارد.


وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات موثر در امر مبارزه با قاچاق این است که نهادهای ذیربط به نحوی مدیریت کنند که خلاء های بروز تقلب، رانت و سبکه هی زنجیره ای سوء استفاده های مالی به حداقل برسد و اگر در جایی این تخلفات مشاهده شد بلافاصله و با شدت با عوامل آن برخورد شود.


پایان پیام/

کد خبر 201283

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha