عزاداری امام حسین(ع)جلوه بارزی ازاقتدار جامعه شیعیان را به نمایش گذاشت

عزاداری امام حسین (ع) هرچند خود یک مناسک بزرگ عبادی سیاسی است اما صداوسیما با بازنمایی قدرت اسلام در ایران و پخش عزاداریها درنقاط مختلف دنیا جلوه بارزی از اقتدار جامعه شیعیان را به رخ جهانیان کشید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن گروسی، دبیر شورای معارف سیما با اشاره به این که دبیرخانه شورای معارف معاونت سیما برنامه ریزی مناسبت های مذهبی ویژه مانند محرم الحرام را در اولویت های کار خود قرار داده است گفت: این شورا پیش از فرا رسیدن محرم با نگاهی به ارزیابی عملکرد شبکه های سیما در سال گذشته و توجه به نوآوری و جذابیت برنامه ها، دستورالعمل برنامه سازی امسال را ابلاغ کرد.

وی افزود: بانگاهی به برنامه های امسال سیما تفاوت قابل ملاحظه ای در نوع نگرش و شیوه پرداختن به عزاداری در آن ملاحظه می شود. کار بزرگی که شبکه های سیما در سالیان اخیر و بطور خاص امسال انجام دادند، تقویت وحدت ملی و افزایش همگرایی اقوام ایران اسلامی از طریق بازنمایی و پخش عزاداری ها با لهجه ها، گویش ها و شیوه های سوگواری سالار شهیدان در اقصی نقاط ایران بوده است.
گروسی تصریح کرد: عزاداری امام حسین (ع) هرچند خود یک مناسک بزرگ عبادی سیاسی است اما برنامه ریزی معاونت سیما در بازنمایی قدرت اسلام شیعی در ایران جلوه بارزی از اقتدار جامعه شیعیان را به رخ جهانیان کشید، چرا که پخش عزاداری ها نه تنها در ایران بلکه در نقاط مختلف دنیا تصویری از این همبستگی بزرگ را به نمایش گذاشت، برنامه های سیما توانست رونق محافل و مجالس، مساجد، حسینیه ها، تکایا و هیئات مذهبی را دوچندان کند؛ پخش تیزرها، اطلاع رسانی برنامه ها، ارتباط مستقیم با مراکز برگزاری مراسم، حضور چهره های نام آشنای روحانی و مداحان اهل بیت علیهم السلام و تهیه و پخش گزارش از حضور گسترده مردم در برنامه های مختلف سیما دلیلی بر اثبات این مدعی است.

دبیر شورای معارف سیما خاطرنشان کرد: تلویزیون توانست سبک عزاداری دسته جمعی و تبدیل آن به مانور بزرگ حماسی، سیاسی، دینی در ایران اسلامی را از حسینیه اعظم زنجان و مسجد روضه محمدیه یزد به سایر نقاط کشور مانند بم، کرمان، قزوین، حاجی آباد هرمزگان، اردبیل و برای نخستین بار در تهران (میدان امام حسین«ع» تا حد فاصل میدان شهدا) به مثابه یک قدرت جمعی و بازدارنده که خود مقوم امنیت ملی است تبدیل کند.

وی تاکید کرد: حجم زیاد برنامه های مذهبی ویژه محرم موجب آن نشد که هیچ بخشی مغفول واقع شود. حتی مجموعه های نمایشی و سریال ها، پخش مستندهای جذاب و علمی و سایر ساختارهای برنامه سازی چون کودک و نوجوان و خانواده مورد توجه قرار گرفت و برای این مناسبت از همه ظرفیتها و قالبهای تلویزیونی استفاده شد.
گروسی با اشاره به راهبردهای پنج‌گانه اصلی طراحی شده حاکم بر برنامه‌سازی معاونت سیما گفت:برجسته‌سازی نقش عاشورا در تحکیم و ارتقاء امر به معروف و نهی از منکر، در قالب‌های مختلف برنامه‌سازی، تاکید بر نماز به عنوان یکی از اهداف اصلی قیام امام حسین علیه السلام، معرفی جایگاه جوان در قیام عاشورا، معرفی ابعاد بیدارگرایانه قیام حسینی علیه السلام، به عنوان الهام بخش اصلی قیام ملت‌های منطقه و درس گرفتن از قیام امام حسین در شرایط دشوار همچون تحریم و محاصره اقتصادی از جمله این راهبردها بوده است.

وی با اشاره به «پیام محور بودن» برنامه ها بجای «مراسم محور بودن» آنها بر اساس تعیین رسالتهای اصلی هر شبکه یادآور شد: رسالت اصلی شبکه یک سیما، بررسی تبیین عزت دینی در قیام اباعبدالله الحسین(ع)، رسالت شبکه دو، تعالی خانواده در پرتو فرهنگ حسینی، رسالت اصلی شبکه سوم سیما تبیین فریضه امر به معروف و نهی از منکر و رسالت شبکه قرآن و معارف، بررسی قرآن و قیام سید الشهداء(ع) تعیین شده بود که در همین راستا طرح مباحثی از قبیل دشمن شناسی و انحراف خواص؛ جمع بندی خواص و عوام در نهضت امام حسین علیه السلام و فرجام آنها به منظور بصیرت افزایی برای جامعه امروز،تقویت گفتمان عدالت‌خواهی و استقلال طلبی اسلامی در این ایام با عنایت به جنبش بیداری اسلامی کشورهای مسلمان منطقه و پخش تلاوتهای روزانه بصورت موضوعی در شأن امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) را نیزشاهد بودیم.

دبیر شورای معارف سیماپوشش گسترده برنامه های مربوط به مراسم شیرخوارگان حسینی در کل کشور اعم از پخش تیزر، ضبط و پخش زنده و تولیدی برنامه ها،ترویج مقتل خوانی و آشنایی مخاطبان رسانه با حقایق و وقایع کربلا و معرفی مقاتل صحیح و موثق، برگزاری همایش سراسری حضرت عبدالله و قاسم بن الحسن علیهما السلام به عنوان الگوی نوجوان مسلمان ایرانی و معرفی سایت‌ ها و وبلاگ ‌های شاخص حسینی در کنار پخش مراسم عزاداری مسلمانان خارج از کشور و پخش مداحی ها و مراسم سوگواری حضرت سید الشهداء در جبهه ها بجهت تأثیر پذیری انقلاب اسلامی از آموزه های قیام عاشورا را از دیگر برنامه های صدا و سیما در این ایام برشمرد.

گروسی همپوشانی عمیق با نو آوری های بکار گرفته در برنامه ها را نقطه قوت برنامه های محرم امسال دانست و گفت: به تصویر کشیدن شکوه جمعیت، موج اتحاد و همدلی و به نمایش گذاشتن تجلی وحدت با پخش مراسم عزاداری اقوام مختلف کشورباگویش های محلی، پخش زنده مراسم عزاداری از کربلای معلی از شبکه های سیما بصورت مستمر و توجه ویژه به نماز ظهر روز عاشورا و پخش تیزر و میان برنامه های مرتبط در این خصوص از شبکه های سیما و جلوگیری از پخش روضه و مصائب مکشوف اهل بیت(ع) از جمله این نقاط قوت است.

وی خاطرنشان کرد: حجم پخش شده فیلم های تلویزیونی و سینمایی داخلی و خارجی (64 فیلم) نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. از میان فیلم های پخش شده 54 فیلم ایرانی و 10 فیلم خارجی و تعداد 41 فیلم تلویزیونی و 23 فیلم سینمایی بوده است.
پایان پیام/
 

کد خبر 201423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha