رییس سازمان جنگلها طرح آبخیزداری کشور دو طرح گرمساررا بررسی کرد

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور همراه با مسئولان کشوری و استانی صبح امروز ار روند طرح آبخیزداری حوزه آبریز بهورد و طرح پژوهشی نهالکاری بدون آبیاری در گرمساررا موردبررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان علیرضا اورنگی در سفر خود به استان سمنان صبح امروز در ابتدا از روند طرح آبخیزداری حوزه آبریز بهورد در شهرستان گرمسار دیدن کرد.


سید حسن میرعمادمدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان در این بازدید با اشاره به اینکه این منطقه با مساحت پنج هزار و 139 هکتار یکی از پایلوت های اجرایی طرح مدیریت پایدار منابع آب و خاک (حبله رود) در مرحله اول طرح است که در سال 1379 عملیات اجرایی آن آغاز شد افزود: عملیات اجرایی در این حوزه با پیشنهاد و مشارکت آبخیزنشینان به مرحله اجرا در آمد و شامل 82 هزار و 200 مترمکعب عملیات خاکی، 25 هکتار نهالکاری، یک هزار و 600 مترمکعب عملیات سنگ و ملات، 600 متر مربع عملیات بند سبک پایه بتنی، هشت هزار و 900 متر انتقال آب، یک مورد بند زیرزمینی و یک مورد استخر ذخیره آب و 600 متر مکعب عملیات گابیونی است.


در ادامه رییس سازمان جنگلها طرح آبخیزداری کشور از اجرای طرح آزمایشی پژوهشی نهالکاری بدون آبیاری در طرح مدیریت پایدار منابع آب و خاک حبله رود در گرمسار ابراز رضایت کرد.


این طرح در سطح یک هکتار و در قالب طرح پژوهشی بر روی گونه های گیاهی شامل خرزهره، ابریشم مصری، کاج، زیتون تلخ، اکالیپتوس و آکاسیا بااستفاده از روش بدون آبیاری با همکاری بخش خصوصی به مرحله اجرا درآمد.


زنده مانی نهال های مورد نظر در تابستان 90 مورد بررسی قرار گرفت و بررسی ها همچنان ادامه دارد و در نتایج اولیه اکالیپتوس و آکاسیا از بیشترین درصد سبزی برخوردار هستند.
نتایج این طرح مورد توجه مدیریت های شهرکهای صنعتی، اداره راه و ترابری و جوامع محلی قرار گرفته است.


این روش برای کاشت گونه های درختی و درختچه ای غیرمثمر و با هدف ایجاد فضای سبز مقرون به صرفه است که برای اجرای آن باید گود برداری با طول مورد نیاز و عرض 20/1 متر و عمق یک متر انجام شود.


فواصل کاشت درختان با توجه به گونه درختان و هدف متغییر بوده و محدودیتی در این خصوص وجود ندارد اما مناسب ترین فاصله 4×3 متر مورد توصیه است.


زمان اجرای این روش در ماههای دی، بهمن تا نیمه اول اسفند بوده اما با توجه به شرایط جوی منطقه و بیدار شدن گیاهان از خواب زمستانه متغیر است.

پایان پیام/
 

کد خبر 201582

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha