افزایش نفوذ آب و ایجاد چشمه های جدید از اقدامات آبخیزداری است

معاون آبخیزداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، فرسایش خاک و افزایش پوشش گیاهی، افزایش نفوذ آب و ایجاد چشمه های جدید در حوزه های آبخیز را از آثار اقدامات آبخیزداری دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، پرویز گرشاسبی، معاون آبخیزداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، امروز ( 15 آذر ) در گفتگو با خبرنگاران گفت: جلوگیری از سیلاب های مخرب و افزایش پوشش گیاهی از نتایج اجرای طرح های آبخیزداری است.


وی گفت: امسال برای اجرای طرح آبخیزداری قریب یک هزار و 800 میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی پیش بینی شده است.


گرشاسبی با اشاره به اعتبار طرحهای آبخیزداری، گفت: در سطح یک میلیون هکتار از حوزه های آبخیز کشور در سالجاری برنامه طرحهای آبخیزداری اجرا می شود.


وی اجرای طرح های آبخیزداری را در کشوری مانند ایران که دارای آب و هوایی گرم و خشک با میزان تبخیر بالاست برای حفظ و تقویت سفره های زیرزمینی بسیار موثر دانست.


گرشاسبی افزود: طبق آخرین آمار مربوط به سال 86 متوسط فرسایش خاک در کشورمان 16.7 تن در هکتار است که میانگین این نرخ در جهان تک رقمی و حدود هشت تن در هکتار است.


گرشاسبی تصریح کرد: کشور‌ با انجام عملیات منابع طبیعی که طی چند سال اخیر صورت گرفته قطعا فرسایش خاک روند کاهشی داشته است و با ادامه انجام عملیات آبخیزداری میزان فرسایش خاک به شش تن کاهش می یابد.


گرشاسبی، کاهش جمعیت دامی از جنگل، کنترل سیل و افزایش میزان تولید علوفه مرتعی به شش برابر تاثیرات عملیات منابع طبیعی است.


معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری افزود: 6 میلیون هکتار عملیات طرح مرتع‌داری، یک میلیون هکتار جنگل دست کاشت، دو میلیون و 400 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی و 26 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده است که انجام 40 میلیون هکتار عملیات منابع طبیعی قطعا 30 درصد از فرسایش خاک را کاهش داده است.


وی گفت: سال گذشته 10 میلیارد تومان ردیف اعتباری از محل اعتبارات ملی برای مقابله با بیابان‌زایی اختصاص یافته بود که در سال جاری طبق پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی با رشد 174 درصدی به 32 میلیارد تومان افزایش یافته است.


گرشاسبی افزود: با افزوده‌ شدن اعتبارات سازمان جنگل‌ها، این اعتبار به 40 میلیارد تومان خواهد رسید و به همین میزان هم اعتبارات استانی برای مهار کانون‌های بحرانی بیابانی باقیمانده اختصاص می‌یابد.


به گفته‌وی، طبق مصوبه‌ دولت، پروژه ترسیب کربن به منظور افزایش آگاهی‌ها در سطح محلی، استانی و ملی و مشارکت جوامع محلی برای حفظ ، احیا و توسعه منابع طبیعی، به استان‌های دیگر تعمیم داده می‌شود.


معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: از 15 استان باقی‌مانده کانون‌های بحرانی سه استان دیگر در اولویت در اجرای طرح ترسیب کربن هستند که براین اساس بیابان‌زدایی با توانمند‌سازی جوامع محلی انجام می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 201830

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha