مخالفان در مصر چه می‌خواهند؟

مخالفان عدم همه پرسی و استعفای مرسی را فریاد می زنند.

خبرگزاری شبستان: روبروی کاخ اتحاد، مقر ریاست‌جمهوری مصر جمع شده‌اند و نمی‌روند، خواسته‌شان تا دیروز مخالفت با اعلامیه رییس‌جمهور درباره اختیارات ویژه و عدم برگزاری همه‌پرسی 25 آذر، 15 دسامبر بود و با چهره‌های برافروخته فریاد می‌زنند که مرسی باید از ریاست‌جمهوری کنار برود.

رییس‌جمهوری که بر اساس یک انتخابات دموکراتیک قدرت را در دست گرفت و از کسب این سمت توسط او چند ماهی بیشتر نمی‌گذرد و اکنون مخالفان می‌خواهند که او برود. عده‌ای که توانستند 30 سال حکومت حسنی مبارک را تحمل کنند ولی اکنون ریاست‌جمهوری مرسی را تاب نیاوردند، حدود یک ماه است که مخالفان با اقدامات رییس‌جمهور مخالفت می‌کنند و چادر زدن در میدان التحریر و روبروی مقر ریاست‌جمهوری را بر حضور بر خانه ترجیح می‌دهند.

همه چیز با تغییر دادستان کل کشور انجام شد، دادستانی باقی مانده از رژیم گذشته که به زعم رییس‌جمهور مرسی در دادگاه محاکمه مبارک و سران رژیم گذشته بد عمل کرد و او ناگزیر است که او را عوض کند و بعد از آن رییس‌جمهور اطلاعیه افزابش ریاست جمهوری را به صورت موقت و تا استقرار قانون اساسی اعلام کرد و درست در همین جاست که برخی او را دیکتاتور صدا کردند.

اما این فقط یک آغاز برای مخالفت بود، شامگاه روز شنبه 11 آذر مرسی با حضور در مجلس مؤسسان، در حالی که یک نسخه از پیش‌نویس 234 ماده‌ای در قانون اساسی را در دست داشت، گفت: درباره پیش‌نویس همه‌پرسی برگزار می‌کند و همه دستگاه‌ها موظف‌اند که شرایط را برای همه‌پرسی قانون اساسی فراهم کنند. قانون اساسی که در آن دین اسلام به عنوان منبع قانون‌گذاری، اصل تفکیک قوا، کاهش اختیارات ریاست‌جمهوری، حفظ آزادی‌های فردی و اجتماعی، اجازه برگزاری تجمعات آزاد تأکید شده و اختیاری نیز به بزرگان الازهر برای مطابقات قانون با اسلام وارد شده است.

اما رهبران احزاب سکولار و لاییک و طرفداران‌شان این قانون را کودتای اسلام‌گرایان علیه دموکراسی مصر نام نهادند. محمد البرادعی یکی از رهبران مخالف می‌گوید: «محمد مرسی می‌خواهد پیش‌نویس قانون اساسی را به همه‌پرسی بگذارد که حقوق مردم مصر و آزادی آنان را مخدوش، حقوق اساسی مصری‌ها را نابود و اصول و ارزش‌های جهانی را نقض می‌کند و این مسئله به ادامه تنش‌ها منتهی می‌شود.»

رهبران مخالفان که خود را علاقه‌مند به دموکراسی نشان می‌دهند و از هواداران خود می‌خواهند که تجمع کنند که حاصل این تجمعات تاکنون بیش از 600 کشته و زخمی، سوزاندن دفاتر اخوان المسلمین در شهرهای مصر و محاصره کاخ ریاست‌جمهوری و منزل رییس‌جمهور  بوده است.

بسیار باعث تعجب است علی‌رغم اینکه رهبران مخالف، فریاد دموکراسی سر می‌دهند ولی علاقه ندارد که پیش‌نویس قانون اساسی به رأی عمومی گذاشته شود و آرای مردم تکلیف رد یا قبول قانون اساسی را مشخص کند. همچنین در پاسخ به دعوت مرسی برای گفت‌وگو، جواب «مرغ یک پا دارد» را می‌دهند و می‌گویند اول عدم همه‌پرسی را اعلام کنید.

و اما در پرده آخر مخالفان هنگامی که مطمئن می‌شوند که رییس‌جمهور از مواضع خود عقب نمی‌نشیند، زمزمه الزام رفتن او را سر می‌دهند، زمزمه‌ای که به زغم آنها می‌تواند فشار را بر مرسی افزایش دهد.

پایان پیام/
 نویسنده:حسین هواسی

کد خبر 202804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha