به گزارش خبرنگار شبستان، سردارسرلشگر رحیم صفوی، مشاور ویژه مقام معظم رهبری امروز در همایش مدیریت دانش و پلیس دانشبنیان گفت: نیروی انتظامی ما هماکنون به یک نیروی انتظامی محبوب، قدرتمند و دانشبنیان تبدیل شده است.
وی اظهار کرد: هدف اساسی و غیر قابل تغییر هر دولت و حکومتی تأمین امنیت، رفاه، آسایش ملت، پیشرفت و آبادانی کشور، حفاظت از اصول و ارزشهای نظام سیاسی است.
سرلشگر صفوی امنیت را به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم کرد و افزود: امنیت داخلی در مقابله با تهدیدات به دو شاخه اصلی تقسیم میشود، امنیتی که در تهدیدات طبیعی مانند زلزله، طوفان و مسایل محیط زیست مطرح است و دیگری شامل امنیت در مقابل تهدیدات انسانپایه مانند بروز ناامنیهای اجتماعی، شورشها، عملیاتهای تروریستی، ضد انقلابی و در سطح وسیعتر کودتاهای نظامی میشود.
مشاور ویژه مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران نیروی انتظامی بزرگترین مأمور امنیت داخلی کشور از امنیت مرزها تا جادهها، شهرها، روستاها گرفته تا امنیت افراد جامعه از نظر جان و مال را عهدهدار است که این مأموریت از انواع مأموریتهایی است که هیچیک از نیروهای مسلح از نظر تنوع مأموریتی و گسترش جغرافیایی به پای نیروهای انتظامی نمیرسد.
وی ادامه داد: دولتها موظف هستند متناسب با موقعیت نسبی و جغرافیایی یا متناسب با طول مرزها، میزان جمعیت و یا انواع تهدیدات جرایم جدید سایبری و رایانهای مأموران انتظامی را از لحاظ تجهیزات، پشتیبانی، ساماندهی و تقویت کنند.
سرلشگر صفوی ادامه داد: دولتها باید مهمترین اهداف نیروی انتظامی که بخش پشتیبانی تکنولوژیهای روز و پشتیبانی تجهیزاتی است را حمایت کنند.
وی با اشاره به دانش علوم جغرافیایی و کاربردیکردن آن در سطح ملی و استانی تصریح کرد: کشور ما از نظر جغرافیای طبیعی، وسعت سرزمینی و موقعیت نسبی که در منطقه جنوب غرب آسیا قرار گرفته از یک موقعیت خاص و ژئوپولتیکی با وزن برتر برخوردار است. در واقع میتوان گفت کشور ما از نظر جغرافیایی متفاوت با افغانستان و عراق است.
وی با بیان اینکه کشور ما بیش از هشت هزار کیلومتر محدوده مرزی دارد، خاطرنشان کرد: دو هزار و 700 کیلومتر مربوط به کرانههای ساحلی، دو هزار و 25 کیلومتر مربوط به خلیج گوات و دهانه فاو، 675 کیلومتر مربوط به دریای خزر و 4 هزار کیلومتر نیز مربوط به مرزهای خشکی است که ایجاد امنیت برای اینها نیازمند اقدامات درست و حمایت از نیروی انتظامی است.
مشاور ویژه مقام معظم رهبری ادامه داد: وقتی در همسایگی ما دولتهای ضعیفی وجود دارند که توان کنترل مرزهای خود را ندارند تمام فشار حمایت از این مرزها بر نیروی انتظامی ما وارد میشود و این واقعیتی است که کشورهایی که در مرزهای شرقی ایران قرار دارند قدرت کنترل مرزهای خود را ندارند، بنابراین فشار آنها بر روی نیروی انتظامی و فرماندهی مرزبانی ما وارد میشود.
سرلشگرصفوی با بیان اینکه ایران در اوایل انقلاب دارای 36 میلیون جمعیت بود و هماکنون این آمار به 75 میلیون افزایش یافته است، تصریح کرد: 63 درصد این جمعیت در شهرها سکونت دارند یعنی نسبت جمعیت شهری و روستایی ما جابجا شده است.
وی خاطرنشان کرد: 51 درصد جمعیت کشور ما زیر 30 سال قرار دارند و اکثر جرایم هم زیر این سن رخ میدهد که اگر شما این جرایم را به مشکلات اقتصادی، جمعیت جوان و نسبت جمعیت شهری و روستایی اضافه کنید میزان جرایم بیشتر از این هم افزایش مییابد که در اینجا وظیفه نیروی انتظامی سنگینتر میشود.
سرلشگر صفوی با بیان اینکه نظام سیاسی ما یک نظام ایدئولوژیک بوده و همواره نیز در خطر قرار دارد، تصریح کرد: نظامهای آمریکایی و صهیونیستی دارای نظام آرمانگرا هستند و نظام جمهوری ما با نظام کاپیتالیسم درگیری دارد و درگیری آنها هم جدی است.
وی ادامه داد: به نظر بنده نیروی انتظامی باید متناسب با جغرافیای طبیعی انسانی و وضعیت اقتصادی یک نقشه کلان برای چشمانداز 20 ساله 1404 تدوین کند.
به گفته وی امنیت از مرزها آغاز و به شهرها منتهی میشود و مرزهای کشوری که تردد زیادی داشته باشند از لحاظ امنیت در خطر بیشتری قرار دارد.
سرلشگر صفوی با بیان اینکه هر استانی در رابطه با جغرافیای طبیعی، انسانی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی باید یک نقشه جامع امنیت پایدار تدوین کند، افزود: باید برای تنوع قومیتها، نرخ رشد جمعیتها و رشد نرخ اقتصادی روستاها نقشه کلانی طراحی شود و همچنین وضعیت اشتغال جوانان در استانها بررسی و تصمیمگیریهای اقتصادی، سیاسی و ضعفهای مدیریتی همه مورد بررسی قرار گیرند تا زیرساختهای مناسبی که باعث تقویت روستاها و آرامش مردم میشود، فراهم شود.
وی اضافه کرد: امیدواریم نیروی انتظامی به بهترین تجهیزات و مهمتر از آن به بهترین پشتیبانی نیروی انسانی مجهز شود.
همایش مدیریت دانش و پلیس دانشبنیان 21 آذر در بوستان گفتوگو برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما