تحقق عدالت در جامعه اسلامی منوط بر تحقق آزادی سیاسی است

مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی تهران با بیان اینکه دیدگاه سیاسی امام راحل مبنی بر دیدگاه آزادی سیاسی اسلام است، گفت: تحقق عدالت در جامعه اسلامی منوط بر تحقق آزادی سیاسی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام منصور میراحمدی، مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی تهران شب گذشته(21آذر) در نشست علمی آزادی سیاسی در اندیشه امام خمینی(ره) دردانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: عده‌ای به طرح امتناع آزادی سیاسی در مورد اسلام و امام خمینی(ره) توجه دارند زیرا معتقدند که این مفهوم را نمی‌توان در کتاب‌های اسلامی یافت و آن را قابل طرح نمی‌دانند.

 

 وی با بیان اینکه دیدگاه سیاسی امام راحل مبنی بر دیدگاه آزادی سیاسی اسلام است، افزود: هر مفهومی دارای تاریخ است و بدون توجه به این موضوع درکی راجع به آن مقدور نیست بنابراین ضرورت داریم به تاریخ مفاهیم حوزه دانش توجه داشته باشیم و آزادی سیاسی نیز از این مقوله خارج نیست.

 

مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی تهران تاکید کرد: آزادی سیاسی بر سه رکن فاعل آزادی سیاسی، مانع آزادی سیاسی وهدف آزادی سیاسی استوار است. 

 

وی در ادامه با بیان اینکه مفهوم مدرن آزادی سیاسی متعلق به تحلیل گران غرب فاقد این سه مؤلفه است، تصریح کرد: آنان به آزادی سیاسی به عنوان آزادی سیاسی مثبت و منفی اعتقاد دارند.


حجت الاسلام میراحمدی با بیان اینکه تاریخ مانع اندیشه سیاسی مسلمانان و امام راحل نمی‌شود، گفت: مباحث آزادی سیاسی در اسلام باید در نخستین گام از منظر قرآن مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی در ادامه سخنان خود به تبیین بحث جایگاه رای مردم در نظریه ولایت فقیه، از دیدگاه امام خمینی(ره) درباره مشروعیت الهی ولی فقیه و نقش تعیین کننده مردم در ساختارسازی حکومت و مجوز دهی آن ها به ولی فقیه در تشکیل حکومت اشاره کرد و بیان داشت: تبیین دیدگاه مردم درباره حق مردم در مشارکت سیاسی از طریق رای دادن با توجه به همگانی بودن این حق، آزادی مردم در رای دادن و ضرورت رای براساس بینش صحیح در مشارکت مردم در تصمیم گیری ها است.


مدیر گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی تهران با اشاره به تبیین دیدگاه درباره حق نظارت مردم بر عملکرد حکومت و حاکمان از طریق بیان مواضع خود با تاکید بر ضرورت رعایت منافع مردم، مقابله با توطئه ها و پرهیز از انتقام جویی، تصریح کرد: تشکیل اجتماعات، انجمن ها و فعالیت احزاب در جمهوری اسلام حقی است که امام خمینی(ره) برای تشکل های اجتماعی قائل بودند.

 

حجت الاسلام میر احمدی به آزادی سیاسی در اسلام اشاره و تاکید کرد: تبیین آزادی سیاسی در اسلام با رویکرد درون دینی مستلزم مراجعه به منابع و متون دینی است که بر این اساس قرآن کریم نخستین متن و مصدر اندیشه اسلامی است.

 

حجت الاسلام میراحمدی گفت: قرآن کریم سه حق اساسی حق انتخاب، حق بیان و حق تشکیل اجتماعات را برای انسان قایل است بنابراین آزادی رأی، آزادی بیان و آزادی تشکل‌های جمعی به رسمیت شناخته شده است.


وی خاطر نشان کرد: انسان با ویژگی های مختار، انتخابگر و خلیفه خداوند بودن، فاعل آزادی سیاسی، توام با مسئولیت است.

 

مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی تهران افزود: فقیه عادل برای تشکیل حکومت نیاز به رأی اکثریت مردم دارد که از این موضوع در صدر اسلام با عنوان بیعت با ولی امر مسلمین یاد می‌شود.
 

 پایان پیام/

کد خبر 204568

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha