نامدار عبداللهیان، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در گفت و گو با خبرنگار شبستان درباره تحصیل دانش آموزان معلول در مدارس عادی گفت: ما تاکید داریم دانش آموزان کم توان ذهنی باید در مدارس مخصوص به آنها تحصیل کنند.
وی افزود: با این وجود در حال برنامه ریزی هستیم تا دانش آموزان معلول که از نظر وضعیت هوشی در سطح قابل قبولی هستند در کنار سایر دانش آموزان و در مدارس عادی تحصیل کنند و طی بخشنامه ای این موضوع را به مدیران مدارس ابلاغ کردهایم و هیچ مدیری حق اخراج دانش آموز معلول را از مدارس عادی ندارد.
عبداللهیان به اجرای طرح تلفیقی ـ فراگیر در آموزش و پرورش استثنایی اشاره کرد و ادامه داد: در تلاشیم تا پایان برنامه پنجم توسعه، 40 هزار دانشآموز استثنایی را تحت آموزشهای تلفیقی ـ فراگیر قرار دهیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 30 هزار دانشآموز تحت پوشش آموزشهای تلفیقی ـ فراگیر قرار دارند،خاطر نشان کرد: بر اساس این طرح دانشآموزان استثنایی با توجه به شرایط در مدارس عادی به همراه دانشآموزان این مدارس تحصیل میکنند.
راه اندازی مدارس دوستدار کودک معلول
به گفته وی آموزش و پرورش استثنایی به دنبال راه اندازی مدارس دوستدار کودک معلول است که ضمن پویایی و نشاط، موانعی که ممکن است یک دانش آموز معلول در اجتماع با آن روبه رو شود را بردارد.
وی با بیان اینکه در مقطع متوسطه در بخش فنی و حرفهای به دانش آموزان استثنایی 18 عنوان آموزش داده می شود، خاطر نشان کرد: باغبانی، خیاطی، رویه کوبی مبل و معرق کاری از جمله این آموزش ها است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی اظهار کرد: معلمان دانش آموزان کم توان با توجه به موقعیت زندگی دانش آموز و استعداد دانش آموز مهارت هایی را به دانش آموز آموزش می دهند که 18 هزار دانش آموز با این شیوه در این رشتهها آموزش میبینند.
پایان پیام/
نظر شما