به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، معصومه سادات جلیلی حسینی امروز (22 آذر) در کارگروه امور بانوان و خانواده شهرستان بیرجند با بیان اینکه کشور اسلامی ایران باید در تمامی زمینه ها بویژه استحکام بنیان خانواده الگو باشد، تصریح کرد: در همین راستا دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با همکاری دستگاه های اجرایی مربوطه با تشکیل 86 کمیته، سند تحکیم بنیان خانواده را طبق اندیشه های راهبردی مقام معظم رهبری در این خصوص تهیه و تدوین کرده است.
وی افزود: ریشه یابی عدم توافق بین زوجین، اختلاف روانی بین زن و شوهر، زیاده طلبی و ... از مباحثی است که در این سند مورد بررسی قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی، تشکیل سازمان های محلی زنان سرپرست خانواده را به منظور کاهش آسیب های خانواده بویژه زنان سرپرست خانوار را ضروری ذکر کرد و گفت: با وجود 34 سازمان محلی بانوان در خراسان جنوبی، اما هیچ کدام مختص زنان سرپرست خانوار نیستند.
افزایش 3 درصدی زنان سرپرست خانوار در کشور
سید محمدزمان ابطحی، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری بیرجند نیز با تاکید بر اینکه معمولا در خانواده های ایرانی، مرد سرپرست خانواده است، افزود: اما برخی اوقات تحت شرایط خاص مانند فوت، اعتیاد و بیکاری همسر، این مسئولیت برعهده زنان قرار می گیرد.
وی زنان سرپرست خانوار را از گروه های آسیب پذیر جامعه دانست و گفت: محدودیت های اجتماعی، دغدغه های معیشتی و عاطفی از مشکلات پییش رو این قشر از جامعه است.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری بیرجند با اشاره به نتایج سرشماری سال 90 افزود: طبق آمار بیش از 2 میلیون و 500 هزار خانواده ایرانی توسط زنان سرپرستی می شوند.
ابطحی، با بیان اینکه این آمار برابر با 12 درصد کل خانوارهای کشور است، یادآورشد: این درحالی است که در سال 85 بیش از 9 درصد خانوارها توسط زنان سرپرستی می شد.
وی درخصوص راهکار ساماندهی زنان سرپرست خانوار افزود: جلوگیری از موازی کاری بین نهادهایی مانند کمیته امداد و بهزیستی، توانمندسازی این قشر از جامعه در چارچوب مباحث توسعه اجتماعی از مهمترین راهکارها محسوب می شوند.
پایان پیام/
نظر شما