درخشش حماسه 9 دی در شبکه هنر

دوهفته‌نامه خبری- تحلیلی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در شماره نیمه اول دی امسال به موضوع حماسه 9 دی و بیعت عاشورایی امت و امام اختصاص یافت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دوهفته‌نامه تحلیلی خبری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی نیمه اول دی به مدیرمسئولی محسن مؤمنی شریف و سردبیری پارسا سپهری ویژه نهم دی منتشر شد.

در گزارشی که از مراسم افتتاحیه نمایشگاه سراسری ایوار در بخش گزارش فعالیت این شماره دوهفته‌نامه درج شده، آمده است: گروه حنیف با عنوان ایوار و با محوریت حماسه نهم دی در حوزه هنری گشایش یافت.این مجموعه که بر اساس حماسه 9 دی سازماندهی شده و دارای سه بخش اصلی تابلو مقالات، پوستر مفهومی و مجموعه پوسترهای عکس دیکتاتورها است با حضور حجت‌الاسلام خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن مؤمنی شریف رییس حوزه هنری و جمعی از مدیران این مراکز در گالری شماره یک خانه عکاسان حوزه هنری رونمایی شد.

 

سیدمحمدتقی زاهدی، مدیر گروه هنری حنیف در گفت‌وگویی با عنوان ماه در شب تاریک که در شبکه هنر آورده شده، گفته است: آثار گروه حنیف در نمایشگاه سراسری ایوار بر روی دیوار رفت. در این نمایشگاه سه بخش پوستر هنری، تابلو مقالات و بخش متن و تصویر مرگ بر دیکتاتورها با موضوعات 9 دی، تاریخ انقلاب و صهیونیسم وجود دارد.

 

به گفته زاهدی در بخش پوستر نمایشگاه ایوار هشت اثر در بخش تابلو مقاله، 25 اثر و در بخش مرگ بر دیکتاتورها 12 اثر روی دیوار رفته است که بخش متن و تصویر مرگ بر دیکتاتورها با موضوع شخصیت‌ها و جریان‌های صهیونیستی یهودی به معرفی دیکتاتورهای واقعی جهان می‌پردازد و در قالب 12 اثر متن و تصویر، جریان‌هایی مانند فراماسونری، جریان رسانه‌ای رابرت مرداک، پروتکل دانشمندان یهود و پیشگویی‌های صهیونیست معروف، فرانسیس فوکویاما را به علاقه‌مندان معرفی می‌کند.

 

کلید روایت تردیدها به بهانه برگزاری نمایش کلید در حوزه هنری در ویژه‌نامه 9 دی شبکه هنر در بخش گزارش فعالیت دو صفحه را به خود اختصاص داده است. نمایش کلید کاری از گروه فرهنگی هنری تواب که مبتنی بر حرکت و دیالوگ است از نهم دی تا دهم بهمن در تالار اندیشه حوزه هنری روی صحنه می‌رود. این نمایشنامه نوشته محمدرضا مداحیان و علیرضا مهران است که داستان را در هفت صحنه روایت می‌کند. در این نمایش بخش عمده اجرا به حرکات موزون اختصاص دارد و طراحی بخش حرکت را نیز علی براتی بر عهده دارد.

 

"مردم ما هنوز وفا دارند "عنوان گفت‌وگو با محمدحسین نعمتی است که در بخش گفت‌وگوی این شماره شبکه هنر منعکس شده است. نعمتی که کارشناس ارشد فیزیک است، علاوه بر عکاسی از شاعران مستعد کشور محسوب می‌شود و معتقد است که جایگاه ولایت جایگاهی است ورای مناسبات سیاسی و نوع صحبت و اعتقاد مردم به رهبری با نگاه آنها به دولت‌ها و اشخاص دیگر متفاوت است.

 

نعمتی حال و هوای مردم در روز 9 دی را کاملا با روزهای دیگر متفاوت دانسته و اظهار کرده است: جنس شعارها و شور و خروشی که با مردم بود و حتی نوع رفتار مردم با هم یادآور روزهای اول انقلاب بود. قطعا 9 دی و 22 بهمن 88 نقاط حساسی در تاریخ ما بودند و مردم در 9 دی برائت و نفرت خود را از فتنه‌گران و حامیان داخلی و خارجی آنها نشان دادند.

 

کاظم رستمی از دیگر هنرمندان جوانی است که در کنگره‌ها و جشنواره‌های مختلف به عنوان شاعر و داور شرکت داشته و در گفت‌وگو با شبکه هنر در مورد 9 دی عنوان کرده است: آنچه از جریان 9 دی سال گذشته توقع می‌رفت بیشتر موضع‌گیری بود و گمراه نشدن از راه اصلی دین‌داری و پرچم‌داری و بنا به گفته مقام معظم رهبری به نوعی عمار بودن.

 

به گفته رستمی کسانی که در جامعه مخاطبی دارند باید مردم را راهنمایی کنند و هنرمندان در این فضای غبارآلود باید به نوعی ناخدا شوند و نقش فانوس دریایی را در این دریای مواج ایفا کنند.

 

بر اساس این گزارش، حمید محمودی، دبیر بخش خاطره جشنواره هنری 9 دی با بیان اینکه 9 دی عاشورای دیگری بود، بیان کرده است: هدف از برگزاری این جشنواره مستندسازی حماسه 9 دی است. در بخش خاطره، خاطرات زیادی رسیده است اما آثاری که ناب و ارزش هنری داشته و شایسته دریافت جایزه باشند، کمتر به چشم می‌خورند. در بخش عکس استقبال خوبی صورت گرفت زیرا عامه مردم هم قادر بوده‌اند با موبایل‌های شخصی از این حوادث عکس بگیرند.

 

علی مؤدب، دبیر بخش شعر جشنواره حماسه 9 دی آثار تولید در خصوص جریان 9 دی را کم دانسته و افزوده است: شاید جزو پویاترین جریان‌ها عملکرد چند نفر از شاعران باشد که آثار فراوانی در این زمینه خلق کردند اما چنان‌که در شأن  این جریان، است بسیار کم شده است. وقتی آرمان بزرگی چون انقلاب اسلامی در مسیر خود دچار انحرافاتی می‌شود، این مسئله باید تبیین و حل شود.

 

میلاد عرفان‌پور از شاعران جوان شیرازی که تاکنون چند مجموعه چاپ کرده و دو مجموعه دیگر در دست چاپ دارد در گفت‌وگو با شبکه هنر تصریح کرده است: 9 دی فوران بصیرت و ولایت‌مداری مردم بود و شاهد تاریخی گواه این سخن است. مردمی که 9 دی آمده بودند، حامی ولایت و نهضت حسینی بودند و در یک کلام حامی انقلاب اسلامی ایران.

 

عرفان‌پور معتقد است، جامعه جهانی بعد از 9 دی متوجه شد که فتنه نتوانسته وحدت و همبستگی ولایی مردم را درهم بشکند و این بهترین پیام حماسه 9 دی بود.

محمد گلریز، خواننده دوران دفاع مقدس در گفت‌وگو با شبکه هنر با بیان اینکه موسیقی ملی بیشترین تأثیر را بر جامعه دارد، عنوان کرد: من به فراموشی و بی‌توجهی نسبت به موسیقی دوران دفاع مقدس انتقاد جدی دارم. در جوامع خارجی نگاهی ارزشی نسبت به موسیقی دوران جنگ‌شان دارند. می‌توانیم موسیقی‌های باعظمتی درخور شخصیت شهیدان بسازیم و این عظمت را در جامعه تزریق کنیم. این اتفاق می‌تواند درباره شخصیت‌های ملی و علمی ما هم بیفتد.

 

گلریز خاطرنشان کرده است: حوزه هنری نهادی است که ظرفیت زیادی در تولید آثار مذهبی دارد. آهنگساز فیلم محمد رسول الله (ص) که یک خارجی است، اثری ارایه می‌کند که در تمام دنیا شناخته می‌شود و بسیاری از شنوندگان ناخودآگاه به سمت شناخت پیامبر اسلام می‌روند. ما که این همه امکان و شناخت نسبت به شخصیت‌های دینی داریم، چرا آثاری درخور و ارزشمند برای آنان نسازیم؟

 

در بخش مجموعه اشعار این شماره شبکه هنر، اشعاری از شاعرانی همچون علیرضا قزوه، مرحوم محمدرضا آقاسی، علی محمد مؤدب، جواد محقق، جواد محمد زمانی و در بخش آلبوم عکس نیز عکس‌هایی از یونس خانی، محمد حسینی، رئوف محسنی، امیر خلوصی و حامد ملک‌پور در مورد حادثه 9 دی درج شده است.

 

گفتنی است، دوهفته‌نامه تحلیلی خبری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در شماره مربوط به نیمه اول دی 89 شامل 62 صفحه به مدیرمسئولی محسن مؤمنی شریف و سردبیری پارسا سپهری به موضوع روز حماسه 9 دی اختصاص یافت.

پایان پیام/
 

کد خبر 20523

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha