فرهنگ اعتقادی شیعه عدالت را جزیی جدایی ناپذیر از خود می داند

رییس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه صادق (ع) با اشاره به کشاکش تاریخی بر سر بود و نبود عدالت گفت: فرهنگ تاریخی اعتقادی شیعه عدالت را جزیی جدایی‌ناپذیر از خود می‌داند و معتقد است شهر آرمانی شیعه با ظهور محقق می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، جلال درخشه، رییس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع) در کنفرانس بین‌المللی "عدالت در اسلام" ضمن ارایه مقاله‌ای با عنوان "(عدالت در اسلام)، مطالعه موردی صورت‌بندی عدالت از دیدگاه امام علی (ع)" طی سخنانی اظهار کرد: بی‌تردید از پایدارترین و پیچیده‌ترین اندیشه بشری پرسش از مفهوم عدالت دارد.

وی ادامه داد: تاریخ تحولات حیات بشر همواره تاریخ کشاکش بر سر بود و نبود عدالت بوده است و موضوع نابرابری در ظرفیت‌های مادی و این جهانی با وجود شباهت‌ها و ویژگی‌ها و همچنین استعدادهای افراد از واقعیت‌های جامعه در طول تاریخ بوده است.

رییس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: این پرسش که امر عادلانه چیست و چه نوع تصمیماتی عادلانه قلمداد می‌شود از جمله پرسش‌های دیرینه‌ای است که بشر همچنان با آن روبرو است.

وی عنوان کرد: عدالت به عنوان مقوله فراتاریخی مسئله پایای ادیان الهی و به ویژه اسلام است، چنانچه در اندیشه اسلامی عدالت به خودی خود از چنان اهمیتی برخوردار است که در قرآن کریم و سنت درباره آن بحث‌های گسترده‌ای وارد شده است.

درخشه ادامه داد: در پی موارد یادشده عدالت به عنوان یکی از پرمناقشه‌ترین مباحث دینی همواره مورد واکاوی اندیشمندان مسلمان اعم از فیلسوف، فقیه و متکلم بوده است و در این راستا امام علی (ع) تنها امام معصومی است که حکومت‌داری جامعه اسلامی را تجربه کرده است.

این محقق تصریح کرد: فرهنگ تاریخی اعتقادی شیعه عدالت را جزیی جدایی‌ناپذیر از خود می‌داند و معتقد است شهر آرمانی شیعه با ظهور امام زمان محقق می‌شود.

وی ادامه داد: عدالت در دیدگاه امام علی (ع) بر اساس اندیشه ایشان و همچنین جامعه‌ای بود که بعد از رحلت پیامبر (ص) شکل گرفته بود، در حقیقت عدالت در دیدگاه حضرت علی (ع) بر مبنای سنن اجتماعی نبود بلکه مفهومی جاری بر ذات هستی بود.

وی در پایان مؤلفه‌های عدالت به مثابه تقوی، عدالت به مثابه حکمت، عدالت به مثابه نفی تبعیض و نهایتا به مثابه انفاق را مختصرا به عنوان ویژگی‌های عدالت از دیدگاه امام علی برشمرد و یادآور شد:از نظر امام علی کانونی‌بودن عدالت برای سیاست است و امام در این کلام خنجه سیاست را عدالت گرفته است.

پایان پیام/

 

کد خبر 205493

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha