وزیر امور خارجه آمریکا که از شهرت یک «ستاره راک» برخوردار است، اعلام کرده است می خواهد از دنیای سیاست کنار برود اما رسانه ها و سیاستمداران آمریکایی معتقدند او نخستین رئیس جمهور زن آمریکا خواهد بود.
هیلاری کلینتون شصت و پنج ساله قرار است ماه ژانویه پس از دو دهه حضور به همراه شوهرش بیل کلینتون رئیس جمهور سابق دموکرات آمریکا در عرصه سیاست آمریکا و بین المللی، از ریاست بر وزارت امور خارجه امریکا کنار برود.
او که به گفته خودش از روند بی حساب و کتابی که مدت چهار سال به عنوان وزیر امور خارجه نخستین قدرت جهانی بر او تحمیل شد، خسته شده، از هفته ها پیش بارها گفته است می خواهد دنیای سیاست را رها کند و به زندگی خصوصیاش بپردازد.
او در روزهای اخیر در پاسخ به پرسش شبکه تلویزیونی ای بی سی در باره طرحهایش برای انتخابات ریاست جمهوری نوامبر دو هزار و شانزده بار دیگر داشتن چنین قصدی را تکذیب کرد اما در لحن او قاطعیت وجود نداشت.
وی گفت: « واقعا فکر نمی کنم این کاری باشد که دوباره انجام دهم».
وی افزود: «من در آمریکا و اکنون در عرصه بین المللی به بالاترین سطح رسیدم. فکر می کنم دیگر زمان رفتن است، شاید برای مطالعه، نوشتن و آموزش دادن».
اما بسیاری از مفسران این را باور ندارند. آنها تصور نمی کنند که پلان آخر زندگی سیاسی این وکیل برجسته که به عنوان بانوی اولی آمریکا رسید، سناتور نیویورک و نامزد انتخابات مقدماتی حزب دموکرات در سال دو هزار و هشت برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود و از سال دو هزار و نه وزیر امور خارجه آمریکاست، فرا رسیده باشد. او در دوره تصدی وزارت امور خارجه آمریکا به صد و دوازده کشور سفر کرد که بیشترین تعداد سفر در بین وزیران خارجه آمریکاست.
از زمان انتخاب دوباره باراک اوباما به ریاست جمهوری آمریکا که زوج کلینتون تا حدی معمار آن بودند، رسانهها هر روز گمانه زنی هایی را در باره «اجتناب ناپذیر» بودن نامزدی او برای انتخابات بعدی ریاست جمهوری که در آمریکا به اوج محبوبیت رسیده است و اغلب در خارج نیز مورد تحسین است، مطرح می کنند.
نیویورک تایمز او را «ستاره راک وزارت امور خارجه» نامیده و نات سیلور کارشناس آمریکایی معتقد است او نامزد مناسبی برای انتخابات ریاست جمهوری دو هزار و شانزده آمریکاست.
سیلور در وبلاگ خود نموداری ترسیم کرده است که سیر تحول وجهه هیلاری کلینتون را نزد مردم آمریکا به تصویر می کشد. بنا بر اساس این نمودار، محبوبیت او نزد افکار عمومی آمریکا در حال حاضر شصت و پنج درصد است که با میزان محبوبیت او در سال هزار و نهصد و نود و هشت تا هزار و نهصد و نود و نه زمانی که رسوایی ارتباط شوهرش با مونیکا لوینسکی جنجال آفرین شد، برابری می کند.
رئیس جمهور اوباما، سناتور جان کری، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و ایهود باراک وزیر دفاع او همچنین تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس، قابلیت های او را تحسین کرده اند.
جیمز کارویل نظریه پرداز حزب دموکرات آمریکا گفت: «نود درصد دموکرات های کشور می خواهند که هیلاری کلینتون رئیس جمهور بعدی آمریکا باشد». این موضوع زمانی جدیتر میشود که بدانیم حزب دموکرات جایگزین دیگری به غیر از جو بایدن معاون کنونی اوباما ندارد که سال دو هزار و شانزده، هفتاد و چهار ساله خواهد بود.
جای تعجب ندارد، اوباما کاخ سفید را چهار سال دیگر ترک خواهد کرد و میراث دار او باید ادامه روند اصلاحات در آمریکا را در ریل نگه دارد.
کد خبر 205687
نظر شما