مرضیه سادات هاشمی، مسئول امور بانوان سازمان حج و زیارت در رابطه با اجرای طرح آموزش متمرکز بانوان عمره گزار به خبرنگار شبستان گفت: این طرح شامل برگزاری جلسات آموزشی ماهانه برای کاروانهای اعزامی به عمره است که در هر استان و در هر ماه یک جلسه آموزشی برای کاروان های اعزامی استان برگزار می شود.
وی افزود: کلیات طرح، مزایای اجرای آن و نقش این برنامه آموزشی در آمادگی بانوان زائر در جلسات معاونت آموزش و معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت بیان و مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهایی نیز برای آسیب شناسی احتمالی پیش بینی و ارایه شده است.
هاشمی در تبیین ضرورت برگزاری این برنامه آموزشی گفت: در طول عملیات عمره بانوان معینه در کاروانها حضور ندارند، برخلاف موسم تمتع که در هر کاروان از ابتدا تا انتهای سفر یک بانوی معینه همراه کاروان است اما در عمره معینه ها در دفتر بعثه مقام معظم رهبری در مکه و مدینه مستقر بوده و با زائران همراه نیستند. لذا موضوع نیاز بانوان زائر به حضور معینه ها همواره ملموس است اما با توجه به کمبودی که در این زمینه با آن روبرو هستیم پیش بینی شد که به واسطه اجرای این طرح هر کاروان اعزامی به عمره در ماه یک جلسه آموزشی داشته باشد.
مسئول امور بانوان سازمان حج تصریح کرد: برپایی این دوره آموزشی متمرکز برای کلیه استانهای کشور برنامه ریزی شده اما در حال حاضر و در ابتدای طرح تنها در استانهای بزرگتر مانند تهران، خراسان، اصفهان و قم که تعداد کاروان های بیشتری برای اعزام به عمره دارند برگزار می شود. سایر استانها نیز که از تعداد کاروان های کمتری برخوردارند می توانند در جلسات آموزشی استانهای همجوار حضور یابند.
وی خاطرنشان کرد: جلسات آموزشی بانوان عمره گذار توسط اساتید مجرب اداره می شود که الزاماً نیز از خواهران مبلغه نیستند اما جزئیات طرح، معرفی اساتید و شرایط مدنظر برای استادان، در جلسه آینده ستاد در 5 دی، بررسی و بیان می شود.
مسئول امور بانوان سازمان حج افزود: مسئولیت برگزاری این دوره ها بر عهده مدیریت های استانی می باشد یعنی دفاتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در استانها این جلسات را برگزار می کنند. سرفصل های آموزشی که برای این دوره در نظر گرفته شده نیز در زمینه فقه، احکام عمومی، احکام ویژه بانوان، مناسک حج، مسائل پزشکی و بهداشتی بانوان در عملیات عمره می باشد.
وی همچنین آشنایی با قوانین حضور بانوان در مکه مکرمه و مدینه منوره، اخلاق در سفر، آداب معاشرت و معرفی خدماتی که در طول سفر از سوی بعثه مقام معظم رهبری به بانوان عمره گزار ارایه می شود را از دیگر سرفصل های این برنامه آموزشی برشمرد.
هاشمی در رابطه با زمان دقیق عملیاتی شدن این طرح نیز یادآور شد: ما تلاش می کنیم تا پیش از آغاز اعزام زائران برنامه آموزشی بانوان عمره گزار اجرایی شود.
وی در رابطه با برنامه آتی سازمان برای حضور احتمالی معینه ها در کاروان های عمره گفت: موضوع حضور بانوان معینه در کاروانهای عمره و نیاز بانوان عمره گزار به این موضوع در حال حاضر تنها به عنوان یک پیشنهاد مطرح شده اما طرح اولیه و مبنایی سازمان در عمره اعزام بانوان مبلغه مستقر در بعثه است که بیش از 10 سال از اجرای آن می گذرد و تاکنون نیز نتیجه بخش بوده است. با توجه به اینکه سفر عمره دو بخش زیارتی و سیاحتی را شامل می شود و از سوی دیگر روحانیون کاروانها نیز همراه زائران هستند و از سوی دیگر حضور متناوب 10 تا 12 نفر از بانوان مبلغه در دفاتر بعثه در مکه و مدینه شاید چندان نیازی به حضور بانوان معینه در کاروانها نباشد.
پایان پیام/
نظر شما