اشیای کشف شده در تپه بازگیر مینودشت باید در موزه باستان شناسی حفظ شوند

دبیر کارگروه گردشگری گلستان، با اشاره به کشف 500 شی تاریخی در کاوش های تپه بازگیر مینودشت، بر ایجاد یک موزه باستان شناسی برای حفظ اشیای مکشوفه این کاوش تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، فریدون فعالی، دبیر کارگروه گردشگری گلستان و دبیرستاد دائمی تسهیلات و سفرهای این استان، امروز (26 بهمن) در جلسه کارگروه گردشگری این استان با اشاره به آغاز فعالیت ستاد تسهیلات سفرهای گلستان، گفت: جلسات این ستاد درحال برگزاری است و برنامه های کمیته های ده گانه این ستاد به دبیرخانه ستاد ارسال شده است.


وی، با اشاره به فعالیت 87 واحد غیرمجاز گردشگری دراین استان، افزود: درصورت فراهم شدن شرایط و دریافت پروانه و استعلامات توسط این واحدها و با همکاری دستگاه ها، تاسیسات گردشگری فعال بدون مجوز ساماندهی می شوند.


فعالی، به بیمه هنرمندان اشاره کرد وتصریح کرد: 745 هنرمند و صنعتگر صنایع دستی این استان با دریافت کارت مهارت فنی وحرفه ای، برای بیمه شدن به تامین اجتماعی معرفی شده اند.


وی، با بیان اینکه 25 هتل و مهمانپذیر در حوزه سرمایه گذاری گردشگری در دست ساخت است، گفت: تاکنون مبلغ 100 میلیارد تومان مصوبه تائید و از تسهیلات بانکی بهره برده اند و 260 میلیارد تومان دیگر آن نیز درصف بهره مندی از این تسهیلات هستند.


فعالی خاطرنشان کرد: با راه اندازی این تاسیسات گردشگری در استان گلستان، یک هزار و 323 شغل ایجاد شود.


وی، درخصوص مرمت بناهای بافت قدیم گرگان و اهمیت تک بناهای با ارزش این بافت، تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع برای مرمت بناهای بافت قدیم گرگان با عرصه 160 هکتاری و صرف زمان زیاد برای این مرمت، طی بخش نامه ای درصورت همکاری و مشارکت مالکان بناهای قدیمی، 50 درصد هزینه های مرمت پرداخت می شود.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، با اشاره به کشف 500 شی تاریخی در کاوش های تپه بازگیر و صرف هزینه ای بالغ بر 70 میلیون تومان دراین کاوش، افزود: این محوطه تاریخی با این مجموعه فلزی بی نظیر مکشوفه، می تواند به عنوان یک مرکز بازدید و جذب گردشگر داخلی وخارجی به شماررفته و تمدن دیرینه این سرزمین را معرفی کند.


وی، با تاکید بر ایجاد یک موزه باستان شناسی در استان و حفظ اشیای مکشوفه این کاوش و همچنین چاپ کتاب این کاووش، گفت: هزینه مقدماتی برای مرمت و حفظ اشیای مکشوفه حدود یک میلیارد و 250 میلیون تومان برآورد شده و 60 میلیون تومان نیز برای باقی امور این کاووش مورد نیاز است.


فعالی اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی های صورت گفته درسال90 و اجرای اولویت های گردشگری این استان، شاهد رشد و شکوفایی صنعت گردشگری در نگارستان ایران باشیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 20603

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha