مهرداد قیومی بیدهندی، استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی در حاشیه همایش ملی پژوهش در هنرهای ایرانی اسلامی با بیان اینکه معماری حرم مطهر رضوی میراث تاریخ تمدن اسلامی است، به خبرنگار شبستان در مشهد گفت: هنرمندان باید با توجه به هنرهای ایرانی اسلامی مکتب انسانساز اسلام و فرهنگ و معارف اهلبیت(ع) را در دنیا گسترش دهند.
قیومی بیدهندی با بیان اینکه 150 رشته هنری اسلامی و ایرانی در طول تاریخ اسلامی وجود داشته است، اظهار داشت: در بعضی از این هنرها به دلیل اینکه شاگردانی که راه استاد را ادامه دهند تربیت نشدند، به فراموشی سپرده شده است.
وی با اشاره به اینکه در هنر دینی هیچ دیوار و حایلی میان حقیقت و زیبایی وجود ندارد، افزود: هنر در تمدن اسلامی علاوه بر اینکه یک راهبرد موثری برای شناساندن هویت دینی است همیشه شأن کاربردی دارد.
وی افزود: تداوم هنرهای اصیل همواره دغدغه اسلامدوستان، متدینان، مسلمانان و ایراندوستان بوده که با تلاش بیوقفه، رو به رونق و فزاینده آستان مقدس رضوی در خط، تذهیب، نقاشی، مینیاتور و معماری و سایر رشتههای هنری، شاهد به تکامل رسیدن و ابداع سبکهای جدید با الهامگیری و نگاه به آثار اسلامی هستیم.
قیومی بیدهندی با تاکید بر اینکه برای پژوهش موفق در زمینه معماری ایرانی و اسلامی باید نقشه راه ترسیم شود، اظهار داشت: وضع موجود معماری ایرانی و اسلامی نشان می دهد که علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اسلامی شدن شهرها، وزارت راه و شهرسازی برنامه مدون و اصولی را دراین خصوص مشخص و طراحی نکرده است.
وی تصریح کرد: نداشتن نقشه راه و برنامه ای مدون سبب شده که دستگاه های اجرایی خود راسا وارد عمل شوند و با رابطه سالاری و با ارائه طرح های پژوهشی به برخی از اشخاص، تحقیقی با کیفیت پایین را تولید کنند.
استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی گفت: تحقیقات بنیادی، پژوهندگان صاحب صلاحیت را می طلبد بنابر این پژوهش های بنیادی هنر و فرهنگ با چالش اساسی کمبود پژوهشگر مواجه است.
وی درادامه با بیان اینکه در رابطه با پژوهشهای اسلامی نیازمند یک تحول و آسیبزدایی جدی هستیم، افزود: متاسفانه فقر شدیدی در حوزه پژوهش هنرهای ایرانی اسلامی وجود دارد و این موسسه سعی میکند تا حدودی با حمایت از پژوهشهای پژوهشگران و ورود به حوزه پژوهش این موضوع را حل کند.
پایان پیام/
نظر شما