پیوند حوزه و دانشگاه مسیر راهبردی پیشرفت کشور است

امام جمعه شهر نوش آباد گفت: پیوند حوزه و دانشگاه مسیر راهبردی پیشرفت جامعه و کشور است.

حجت الاسلام سید حسین علوی نوش آبادی، امام جمعه شهر نوش آباد در گفتگو با خبرنگار شبستان به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: پیوند حوزه و دانشگاه مسیر راهبردی پیشرفت کشور است و این مسیر راهبردی در راستای تعامل علم و شریعت در کنار یکدیگر علاوه بر پیشرفت جوامع انسانی، رستگاری بشر را نیز تضمین می کند.


وی، الهی شدن جامعه را هدف از پیوند حوزه و دانشگاه دانست و افزود: دانشمند و دانشگاهی که به موازات شریعت از علم خود استفاده کند و طلاب حوزه نیز که در کنار تحصیل علوم دینی علوم مسائل علمی روز را بیاموزند دارای علم سودمند و مثمر ثمر برای جامعه خواهند بود.


به گفته وی، دانش و شریعت به منزله دو بازوی توانمند در پیشرفت و شکوفایی جامعه است که دانشگاهیان و حوزویان با تعامل این دوبازوی قدرتمند علمی و عملی می توانند بهترین آثار و برکات در عرصه های مختلف علمی، فقهی و شرعی جامعه را در داشته باشند.


امام جمعه شهر نوش آباد تصریح کرد: حوزویان با کمک مسائل علمی و دانشگاهیان از طریق معرفت به علوم الهی و اسلامی می توانند سریع تر به مراحل رشد و کمال خود در تحصیل علوم برسند.


حجت الاسلام علوی، دانشگاه و حوزه را دو نهاد علمی و عملی برای تحقیق و پژوهش مسائل علمی روز و تعلیم تعالیم اسلامی در کنار یکدیگر دانست و افزود: حوزه نهادی برای تبلیغ معارف قرآنی، تحقیق و تعمیق در سیره اهل بیت و سنن نبوی و دانشگاه نیز عرصه آموزش و پژوهش علوم روز است که اتحاد و همکاری این دو جبهه علمی و عملی در کنار یکدیگر منافع و برکات زیادی را برای بشر به ارمغان می آورد.


به گفته وی، پیوند حوزه و دانشگاه از همان ابتدا در قرن اول هجری وجود داشته است و این پیوند در شخصیت هایی چون ابوریحان بیرونی، ابوعلی سینا و خواجه نصیر طوسی با تحصیل علوم دینی و علوم روز ظهور و بروز داشته است.


امام جمعه شهر نوش آباد با اشاره به اینکه نهاد حوزه در یکی دو قرن اخیر علوم طبیعی را نه از روی دشمنی بلکه بنا به عللی کنار گذاشت و وارد تحصیل علوم اسلامی و تدریس مسائل آن شد، افزود: ورود مباحث سکولاریسم و جدایی دین از سیاست عاملی شد تا در این مدت، نگاه بدبینانه و دشمنی آمیز به دین مطرح شود و در بعضی از جاها بین مسلائل علمی و دینی فاصله بیفتد.


حجت الاسلام علوی اظهار داشت: با توجه به رویداد این مسائل عده ای درصدد پیوند پربرکت حوزه و دانشگاه شدند تا دوباره با اتحاد علم و فقه و شریعت جامعه از اثرات پر بار، سازنده و نجات بخش و هدایتگر این دو جبهه علمی و عملی برای کمال پیشرفت و رشد و ترقی جامعه استفاده کند.


وی افزود: دکتر محمد مفتح، روحانی مبارز و تلاشگر، انسانی وارسته، شجاع، نترس و سینه چاک برای اسلام بود که علم و فقاهت و مبانی توحیدی در عمقش جانش رسوخ کرده بود و با پیوند این مبانی علمی و عملی وحدت حوزه و دانشگاه را احیا کرد.


امام جمعه نوش آباد اظهار داشت: شهید والامقام دکتر مفتح یکی از این افراد تلاشگر و دلسوز بود که با مجاهدت خود برای وحدت حوزه و دانشگاه زحمات زیادی کشید تا دوباره پیوند نزدیک و اتحاد مستحکمی بین فضای علمی و عملی دانشگاه و حوزه فراهم شود که متاسفانه دشمن با شناسایی اهداف پر برکت و سازنده این روحانی مبارز و به شهادت رساندن وی، جامعه را از تدوام بهره مندی اهدافش بازداشت.


حجت الاسلام علوی تصریح کرد: شهادت دکتر مفتح در این وادی سبب خیر و برکاتی شد که دانشگاهیان و حوزویان می توانند با استمرار این مسیر راهبردی پیشرفت و ترقی جامعه و کشور را تسریع بخشند.

 

وی در پایان در خصوص روز" 25 آذر" روز پژوهش نیز خاطرنشان کرد: اهل تحقیق و تعمیق بودن، پذیرفتن مسائل از روی تحقیق و پژوهش نه از سر اجبار و عادت از دستورات دینی در راستای دور اندیشی و اهل تفکر بودن است.


به گفته وی، انسان هر مطلبی را نباید کورکورانه و از سر تقلید و اجبار بپذیرد بلکه با تحقیق و پژوهش و فهم امر یا نهی مساله ای، آن را بپذیرد و انجام دهد.
 

حجت الاسلام علوی، اهل مدارصت بودن در مباحث علمی را تاکید کرد و گفت: تحقیق و پژوهش از طریق تعاملات افکار و حضور در مجامع علمی و فرهنگی، عامل ثبت آموزش ها و داده هاست.


گفتنی است، 27 آذر، سالروز شهادت آیت الله دکتر محمد مفتح توسط گروه فرقان در سال 58، روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.
 

پایان پیام/

کد خبر 206378

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha